Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
www.LpgPower.gr Τα παντα γυρω απο το Υγραεριο και οχι μονο. |
|
|
23-05-10, 09:19
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Εγώ δυστυχώς τώρα και να ήθελα να βάλω δεν βγαίνω οικονομικά και εν όψη διακοπών γιατί πρέπει και από τώρα να κλείσω δωμάτια και εισητήρια κτλ. Οπότε αν είναι θα το σκεφτώ για αργότερα να έχουμε κανά φράγκο, αλλά και πάλι που ρώτησα 2 εταιρίες είναι κλεισμένοι για μήνες!!!! ο sime.gr είπε για 2 μήνες μετά τουλάχιστον εκτός απροόπτων και η υγραεριοκίνηση μέχρι τον Ιανουάριο 2011!!!! αλλά ετοιμάζετε ένα νέο τους στον Γέρακα και θα δούμε και εκεί. Εμένα όμως το μοτερ που είναι του 1994 και 4E-FTE (turbo) μπορεί να μπει 5ης γενιάς???? ή επειδή είναι παλιότερο το μοτερ πρέπει να μπει και παλιότερης γενιάς υγραέριο ?
|
23-05-10, 11:16
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
μπάινει κανονικά 5ης γενιάς, μιας και έχεις ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό 4 σημείων. Επιπλέον ανάλογα με την ιπποδύναμη του αυτοκινητου ειλέγεται και η κατάλληλη αντλία LPG η οποία είναι ενσωματωμένη στην φιάλη LPG και συχνά το σύστημα χαρακτηρίζεται και ως common rail liquid gas injection system. Τα πλεον γνωστά είναι το Ιταλικό ICOM και το Ολλανδικό VIALLE το οποίο μάλλον είναι και το καλύτερο. Σε άλλες χώρες η εγκατάσταση κοστίζει πολύ λιγότερο (πχ Βουλγαρία) αλλά εδώ εκμεταλλεύονται το ότι σου δίνουν και ένα πιστοποιητικό που το χρησιμοποιείς για το ΚΤΕΟ και ζητάνε πολλά. Η εγκατάσταση δείχνει να είναι πολύ απλή και έχουν αρχίσει να ασχολούνται πολύ μηχανικοί.
|
23-05-10, 13:36
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Σε TOYOTA COROLLA TS μπαινει? το ρωταω αυτο γιατι ειναι πολυστροφο. και ειναι ενια ενα θεμα με το lift. θα πηγαινει το ιδιο? γενικα για ts εχει ψαχτει κανεις?
23-05-10, 14:07
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Στο κόστος εκτός την εγκατάσταση πρέπει να υπολογίσουμε ότι θα χάσουμε και κανά δυο μέρες από την δουλειά μας, την γκρίνια του αφεντικου που θα λείπουμε αυτές τις μέρες :PPPPpp και φυσικά ότι θέλει δήλωμα στο υπουργειο και να περάσουμε και κτεο οπότε θα τα σκάσουμε και εκεί! και κάτι άκουσα το παράβολο είναι καμιά 140αρα+ ?
|
|
|
|
23-05-10, 17:28
|
banned
|
|
Περιοχή:
Μεσογεια
|
|
Παιδια μπαινει παντου ειτε ειναι ΤS ειναι τουρμπο ειτε ατμοσφαιρα ειτε βτεκ.οπως παει με βενζινη παει και με αεριο,και λιγο καλυτερα με το αεριο.εδω βαζουνε σε πορσε καγιεν.
Νικηφορε κανεις δεν εχει να δωσει 1600+ ευρω αλλα με ατοκες δοσεις.Εμενα πχ επειδη ειχε βαλει ο και ο θειος μου σε cherokke μου εκανε 8 ατοκες δοσεις των 200ευρω καθε μηνα.Εγω προτιμω φετος να μην παω διακοπες απο το να παω και μετα να μου πιανουν τον κ@@ο στις σαμπανιες γιατι βενζινες δεν ειναι.Φυσικα ειναι πως το βλεπει κανεις και σε καμοια περιπτωση δεν επιβαλω κατι.αλλα οταν βλεπω ΦΠΑ απο 21 σε 23% και γενικα μια κατασταση μπαχαλο αυτο εχει σαν αποτερω σκοπο να κοιταξω την τσεπη μου και που μου φευγουν πολλα λεφτα.στην βενζινη για παραδειγμα ξοδευω πολλα οχι επειδη δουλευω μακρια αλλα επειδη κανω βολτες στην καθημερινη μου ζωη.τωρα αν καποιος κανει 5000χλμ τον χρονο δεν πολυσυμφερει αλλα απο 10 και πανω δεν ειναι να το σκεφτεσαι να βαλω υγραεριο η να μην βαλω.
Οσον αφορα το παραβολο ειναι αν θυμαμαι καλα γυρω στα 75 ευρω βεβαια τωρα μπορει να εχει αλλαξει.
Επειδη αναφερθηκε πιο κατω για συστηματα υγραεριου τα καλυτερα για μενα ειναι της ICOM ιταλιας και μετα τα ολλανδικα μιας και οι ιταλοι(ICOM) ηταν οι πρωτοι εδω και 30 ισως και παραπανω χρονια που βαλαν στην ζωη τους το υγραεριο στα οχηματα.βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι τα ολλανδικα υστερουν καπου.οι ολλανδοι απο την αλλη εχουν πρατηρια που μπορεις να βαλεις σκετο προπανιο που αυτο συμενει ακομα καλυτερη αποδοση του οχηματος μιας και το προπανιο ειναι πολυ πιο ξηρο απο το βουτανιο αλλα θα πρεπει για τον λογο αυτον να προστεθει καποιο κιτ για λιπανση βαλβιδων.
οσον αφορα το κιτ παιζει ρολο ο κυβισμος του οχηματος οπως προ ειπε ο φιλος απο κατω για να μπει η αντιστοιχη τρομπα υγραεριου
Βουλγαρια μερια δεν θα εβαζα ποτε στο αμαξι μου υγραεριο γιατι πολυ απλα δεν τους εχω εμπιστοσυνη και στην περιπτωση που παθει κατι χαιρετα μας τον πλατανο.
|
|
|
|
23-05-10, 17:41
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
κάποιος εδώ μέσα είπε ότι το παράβολο είναι 140+ πάντως αυτό ειναι το λιγότερο!!! με δόσεις σου πάει παραπάνω? βάζουν τόκους? κοιτα θα το πω αλλιώς εγώ με τιμή βενζίνης πάνω λίγο από 1,40 ευρώ το λίτρο τον μήνα χαλάω 94 ευρώ βενζίνη μετρημένα και τον Απρίλιο και για τον Μάιο, πριν πάρει πολύ πάνω ήμουνα στα 80-85 ευρώ. Τι λες με συμφέρει να βάλω? δεν βλέπω να έχω πολύ κέρδος. Θα ξαναπάρω τηλ στην υγραεριοκίνηση να ρωτήσω αν άνοιξε το νέο μαγαζί στον Γέρακα να δούμε.
Το σύστημα που έχεις 5ης γενιάς ποιό είναι? αυτό : http://www.ygraeriokinisi.gr/5.html
ή αυτό ? http://www.ygraeriokinisi.gr/fsi.html
και αυτό http://www.ygraeriokinisi.gr/4.html είναι 4ης γενιάς και λέει ότι κάνει και για φυσικό αέριο? δλδ αν έχουμε 5ης δεν κάνει???
Επίσης εδώ http://www.ygraeriokinisi.gr/gallery/omvl.toyota1.html που έχουν σε μοτερ 1800 από Celica στο 7Α-FE δλδ είναι 4ης γενιάς! στα αριστερά του μοτερ διακρίνεται και ο λεγόμενος πνεύμονας.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 23-05-10 στις 17:59.
|
23-05-10, 17:57
|
banned
|
|
Περιοχή:
Μεσογεια
|
|
Οχι Νικηφορε ειναι ΑΤΟΚΕΣ δοσεις.βεβαια αν δεν τις πληρωνεις γινονται εντοκες.Το αν σε συμφερει θα βαλεις κατω τα εξης.
Ποσο καιρο λες να κρατησεις το αμαξι-Ποσο βενζινη θες τον χρονο-αεριο=μεγαλη διαρκεια ζωης κινητηρα-καλυτερη αξια μεταπωλησης του οχηματος
Αυτα ειναι τα βασικα αλλα τα 2 πρωτα ειναι το παν.
|
23-05-10, 18:03
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Δεν πιστεύω ότι το αμάξι θα έχει μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης αν έχει υγραέριο! το ποιο πιθανό είναι ΑΝ το αγοράζουν να πάρεις κανα 500αρι παραπάνω! ή να μην το αγοράζουν καν! και αυτό επειδή μερικοί ΑΝΙΔΕΟΙ πιστεύουν ότι η δεξαμενή υγραερίου μετατρέπει το αμάξι σε κινητή βόμβα!!!! δλδ οι άλλες Ευρωπαικές χώρες πχ Γερμανία, Ιταλία κτλ κτλ είναι βλάκες που έχουν υγραέριο πάνω από 25 χρόνια????? μιλάω σε σχέση με το δικό μου αμάξι που είναι του 97 έτσι? γιατί ενα κατά πολύ νεότερο οκ μπορεί να πάρει πάνω στην μεταπωλητική του αξία. Είναι σίγουρο ότι στο δικό μου μοτερ μπορεί να μπει 5ης γενιάς? γιατί στο 7A-FE που μοιάζουν σαν μοτερ με το 4E-FTE απλά δεν είναι turbo και φυσικά είναι 1800 αντί 1300 του δικού μου, βάλανε 4ης γενιάς?
|
|
|
|
23-05-10, 18:23
|
banned
|
|
Περιοχή:
Μεσογεια
|
|
Φιλε εγω ξερω οτι μπαινει σε οποιοδηποτε οχημα καιει βενζινη(ακομα και κιτ σε μηχανη εχουνε βαλει καποιοι εξω)δεν εχει να κανει το τουρμπο η οτιδηποτε αλλο.απλα αντι για βενζινη δινεις την αναλογια σε αεριο.αυτο ειναι ολο.εχω δει καγιεν,τρεροκι τα οποια ειναι κοντα 4000 κυβικα.απλα το οχημα να ειναι με μπεκ.
PS......πολλοι θα εχετε απορια αν αργοτερα μπορω να βαλω φυσικο αεριο (Μεθανιο) στην εγκατασταση υγραεριου?η απαντηση ειναι ΟΧΙ
καθε Αεριο υγροποιητε σε διαφορες πιεσεις
βουτανιο 3 βαρ
προπανιο 7βαρ
LPG περιπου 5βαρ
Μεθανιο(φυσικο αεριο) 200βαρ
οπως φαινεται στον πινακα το μεθανιο(φυσικο αεριο)γινεται υγρο στα 200 Βαρ.αυτα σημαινει ειδικη μπουκαλα και γενικα αλλο συστημα.Εκτος αυτου το μεθανιο μετριεται με το κιλο και οχι το λιτρο και η τιμη του ειναι καπου στα 95λεπτα το κιλο εξω.αν γινει μετατροπη κιλα σε λιτρα βγαινει λιγο πιο ακριβο απο το Υγραεριο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη davarisx : 23-05-10 στις 19:01.
|
23-05-10, 18:57
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
και γιατί υπάρχει το 4ης γενιάς? αν της 5ης μπαίνει παντού αυτό έχει κάποιο πλεονέκτημα τίποτα και υπάρχει ακόμα? ή μήπως έχει διαφορά στο κόστος και είναι ποιό φτηνό ?
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Page generated in 0,19610906 seconds (76,03% PHP - 23,97% MySQL) with 44 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:11. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|