Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Slobo";p="
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα. Από αυτά που διαβάζω κλίνω πιο πολύ στα exalto 2.
Ερώτηση τώρα σε εσάς που τα φοράτε ήδη. Στο βρεγμένο δρόμο ποιες είναι οι εντυπώσεις σας?
|
Μετά από 1 χρόνο & κάτι (~10.000 χλμ) με Exalto2 (
185/60R14V) σε Ε111:
Στην Αθηνών - Λαμίας πέρσι με καταρρακτώδη βροχή, ο μόνος λόγος που πήγαινα με 120 km/h ήταν επειδή οι υαλοκαθαριστήρες δεν προλάβαιναν να καθαρίσουν το παρμπρίζ. Αίσθηση, βάρος τιμονιού & κατευθυντικότητα άψογη ακόμη και σε λιμνάζοντα, πράγμα μάλλον φυσικό γιατί έχουν μαλακό πέλμα και φαρδιά, εντελώς ευθύγραμμα αυλάκια. Από την άλλη μεριά (και επειδή δεν υπάρχουν μαγικά λάστιχα), είναι σίγουρα το χειρότερο λάστιχο που έχω δοκιμάσει στο θέμα του θορύβου και της άνεσης (κάθε φορά που πέφτω σε λακούβα νομίζω ότι θα σπάσει η ανάρτηση -με προφίλ 60 παρακαλώ!). Επίσης, δεν νομίζω ότι θα μου βγάλουν περισσότερα από 30.000 (νορμάλ) χλμ πριν να... φανούν τα λινά!
Συγγενής μου (ανήσυχος
) με Leon 1.6, αντικατέστησε τα RE720 με Exalto2 (205/5.../16) και απεφάνθει ότι τώρα πάει καλύτερα στο βρεγμένο ενώ ζεσταίνονται και πολύ πιο γρήγορα. Από την άλλη, φθαρήκαν και
πολύ πιο γρήγορα
.
Στη γλίτσα του ψιλόβροχου τώρα, άποψή μου είναι ότι κανένα λάστιχο δεν τα βγάζει πέρα.
Το Turanza ER300 προφανώς είναι προσανατολισμένο στην άνεση (και πιο ισορροπημένο) αφού δεν έχει καν rim για την προστασία της ζάντας.
Πάντως τελευταία έχω διαβάσει σε διάφορα περιοδικά, πολύ καλά λόγια και για τα Continental SportContact2.
Τελικά όμως θα περιμένω (και εγώ) την προσωπική εκτίμηση του diafanh-psyxh και προτείνω να του αποδόθεί ο τίτλος του... ανεπίσημου δοκιμαστή του club!
hey Μήπως να αγοράσουμε από κοινού 2-3 τετράδες μεταχειρισμένα λάστιχα και να τα δοκιμάσουμε σε καμιά πίστα? (Το θέμα είναι ποιός θα βάλει το αυτοκίνητο!)