Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
08-07-06, 15:48
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
φίλε μου ή βάλε ένα από τα ελαστικά της αρεσκίας σου που έχεις δει ή βάλε το Michelin energy ή το family (νομίζω έτσι λέγεται το ενδιάμεσο της μεταξύ energy και exalto2).από BRidgestone το tutanza ερ300 καλό έχει δείξει αλλά σκληρό σχετικά.
το potenza RE720 μην το βάλεις γιατί πλέον έχει καταργηθεί οπότε εάν το βρεις ή θα είναι στοκ και εγώ δεν ξέρω από πότε ή θα είναι παραεμπόριο.ταπεινή μου γνώμη πάντα
|
|
Re: Αλλαγη Ελαστικων |
|
08-07-06, 16:28
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Νεα Ιωνια
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Re: Αλλαγη Ελαστικων
Jimbo αυτη ειναι η σωστη διασταση για τα 101 που εχουν μαμα 185/60/14, ο ανθρωπος εχει αλλη αρχικη διασταση οποτε παιζει το προβλημα που λεει ο billlll. Τωρα για το αν θα καταλαβαινει διαφορα απο σκληρο σε μαλακο, το πιο ευκολο να το δεις αυτο ειναι σε φρεναρισμα οπου πας στη αρχη πας παρακαλωντας το θεο να σταματησεις και στο εντονο σπινιαρισμα ειδικα σε μισοβρεγμενο δρομο!
Ta energy τα φοραω αυτη τη στιγμη! Για εναν μη απαιτητικο οδηγο ειναι καλουτσικα και αν και ειναι μαλακα δεν φθηρονται πολυ ευκολα. Εχω κανει παρα πολλες γρηγορες εκκινησεις(ξερετε εσεις) και δεν μασανε καθολου. Ειναι ομως πολυ θορυβωδη
Τα exalto ειναι πραγματικα πολυ καλα
08-07-06, 17:20
|
|
|
Περιοχή:
Νίκαια
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
ναι ΄΄οντως ισχύει ότι είναι θορυβόδη. γενικά με όλα τα michelen νομιζεις οτι εχεισ ρουλεμαν.... φίλε κανεις λαθος. τα μαμα δεν ειναι 185/60.14είναι σίγουρα 165!!!!! τώρα δεν θυμαμαι αν έχουν προφίλ 60 ή 70.για 101 μιλάω πάντα φίλε ddeus2003
|
04-09-06, 15:36
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονίκη
|
|
Καλησπερα παιδια!!Νομιζω οτι το καλυτερο ειναι το Μιchelin Pilot Exalto All Season.Υπαρχει σε 195/60/15 88Η ειναι καλη λυση.Αλλιως θα πας σε 205/55/15 88V ειναι η διασταση που φερνει πιο κοντα στην μαμα διασταση.Και εγω την ψαχνω καιρο με τα ελαστικα και εκει εχω καταληξει..
|
|
|
04-09-06, 22:34
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
West Greece
|
|
Η διάσταση του συγκεκριμένου μοντέλου είναι 195/60/15.
Αν θες να πας σε κάτι άλλο με την ίδια ζαντα θα πας το πολύ σε 205/55/15 αλλά μόνο να χάσεις πιστεύω θα καταφέρεις παρά να κερδίσεις (κατανάλωση, επιδόσεις) , ενώ και ο δείκτης ταχύτητας θα είναι μεγαλύτερος άρα περισσότερο χρόνο να ζεσταθεί το λάστιχο. Κακώς που από τη μαμά φοράει 88V.
Επομένως παιδιά νομίζω δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για αλλαγή διάστασης. Για ποιο λόγο άλλωστε, όταν προορίζονται για νορμάλ οδήγηση. Το θέμα είναι αν θέλουμε κάτι καλύτερο στη διάσταση που έχουμε.
Και βασικά το πρώτο που ζητάμε είναι καλή συμπεριφορά χωρίς να πρέπει να κάνουμε οχτάρια σαν F1 για να τα ζεστάνουμε.
Το Energy της Michelin είναι επιεικώς απαράδεκτο. Τα έχω γράψει και σε άλλο post.
Δεν κρατάνε και ειδικά σε βρεγμένο κάνε το σταυρό σου. Στο μόνο που κρατάνε είναι στα χιλιόμετρα. Πιστέυω μπορείς να κάνεις και 70.000χλμ !!!! με αυτό το "λάστιχο", αν προλάβεις και δε στουκάρεις πουθενά.
Τα pilot exalto δε βγαίνουν σε 195/60/15 αλλά σε 205/55/15 δείκτης ταχ:V με 100 ευρώπουλα περισσότερα. Άρα αποκλείονται κατ'εμέ.
Εγώ καταλήγω σε pilot Primacy το οποίο βγαίνει σε 195/60/15 88Η και είναι ενδιάμεσο λάστιχο από τα energy και τα exalto.To συγκεκριμένο λάστιχο με είχε εντυπωσιάσει σε ψιλόβροχο μετά από καιρό (=γλίτσα) και ειδικά σε φρενάρισμα αλλά δυστυχώς σε Megane με λίγο μεγαλύτερη διάσταση.
04-09-06, 23:01
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Michelin pilot primacy 195/60/15 88H φοραω εγω και ειμαι ευχαριστημενος. Ειναι μαλακο λαστιχο,ζεσταινεται ευκολα,δεν κοπαναει,ανετο και οταν ζεσταθει σε καλη ασφαλτο(γιατι σε κακη ολα γλιστρανε) κραταει πολυ καλα.
|
04-09-06, 23:21
|
|
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από me00790";p="
Η διάσταση του συγκεκριμένου μοντέλου είναι 195/60/15.
Αν θες να πας σε κάτι άλλο με την ίδια ζαντα θα πας το πολύ σε 205/55/15 αλλά μόνο να χάσεις πιστεύω θα καταφέρεις παρά να κερδίσεις (κατανάλωση, επιδόσεις) , ενώ και ο δείκτης ταχύτητας θα είναι μεγαλύτερος άρα περισσότερο χρόνο να ζεσταθεί το λάστιχο. Κακώς που από τη μαμά φοράει 88V.
Επομένως παιδιά νομίζω δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για αλλαγή διάστασης. Για ποιο λόγο άλλωστε, όταν προορίζονται για νορμάλ οδήγηση. Το θέμα είναι αν θέλουμε κάτι καλύτερο στη διάσταση που έχουμε.
Και βασικά το πρώτο που ζητάμε είναι καλή συμπεριφορά χωρίς να πρέπει να κάνουμε οχτάρια σαν F1 για να τα ζεστάνουμε.
Το Energy της Michelin είναι επιεικώς απαράδεκτο. Τα έχω γράψει και σε άλλο post.
Δεν κρατάνε και ειδικά σε βρεγμένο κάνε το σταυρό σου. Στο μόνο που κρατάνε είναι στα χιλιόμετρα. Πιστέυω μπορείς να κάνεις και 70.000χλμ !!!! με αυτό το "λάστιχο", αν προλάβεις και δε στουκάρεις πουθενά.
Τα pilot exalto δε βγαίνουν σε 195/60/15 αλλά σε 205/55/15 δείκτης ταχ:V με 100 ευρώπουλα περισσότερα. Άρα αποκλείονται κατ'εμέ.
Εγώ καταλήγω σε pilot Primacy το οποίο βγαίνει σε 195/60/15 88Η και είναι ενδιάμεσο λάστιχο από τα energy και τα exalto.To συγκεκριμένο λάστιχο με είχε εντυπωσιάσει σε ψιλόβροχο μετά από καιρό (=γλίτσα) και ειδικά σε φρενάρισμα αλλά δυστυχώς σε Megane με λίγο μεγαλύτερη διάσταση.
|
Τι να πω ρε παιδιά,τελικά ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες..στην δική μου Κορόλλα ήταν εργοστασιακά τοποθετημένα(195/55 16") τα primacy και δεν ήταν καθόλου καλά!Δεν είναι σπορ λάστιχο,είναι προσανατολισμένο στην άνεση.Τα πλαϊνά δεν είναι καθόλου σκληρά.
|
04-09-06, 23:37
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Korydallos Athens
|
|
Την προηγουμενη εβδομα στην Ιερα Οδο προς Αθηνα πριν το φαναρι του praktiker κατεβαινα με 60χλμ περιπου εε και το φαναρι ηταν κοκκινο και λεω να φρεναρω σιγα σιγα.Φρεναρω,φρεναρω, θα σταματησει λεω..φρεναρω παταω φρενο....και κατεβαινω γλιστρωντας με το abs σε υπερωρια....και πλησιαζω απειλητικα το κ**λο ενος BMW Z4....τραβαω χειροφρενο και ....τελικα σταματησα....ευτηχως....Εχω 24000χλμ με τα εργοστασιακα dunlop sport02 (νομιζω) ειναι φαγωμενα και θελουν αλλαγη...το θεμα ειναι εμεινα λιγο λαλακας...Θελω να πιστευω πως ειναι τα λαστιχα.Παντως ο δρομος εκει ειναι τελειως "γυαλι" σε συνδιασμο με την καυτη ασφαλτο..πολη ζεστη.
Παντως εγω θα βαλω michelin exalto .Σκεφομαι και για toyo ισως.
|
05-09-06, 03:16
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
West Greece
|
|
Πιαδιά πιστεύω σε μια συζήτηση ειδικά για λάστιχα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ένα λάστιχο είναι διαφορετικό εάν αλλάξουμε διάσταση και εάν ο δείκτης ταχύτητας είναι άλλος και ας έχει την ίδια ονομασία.Άλλο pilot primacy 195/60/15 και άλλο 205... Άλλο 195/60/15 Η και άλλο V.
Πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη τι ζητάμε από ένα λάστιχο και τι χρήση θέλουμε να κάνουμε. Το Pilot Primacy μπορεί να μην είναι καλό για κάποιους. Γενικά έχω καλή άποψη για τα Michelin αλλά δυστυχώς τα energy που φορούσε το corollaki μου από τη μαμά ήταν χάλια από την αρχή. Δεν ξέρω βέβαια εάν είναι πολύ ευαίσθητο το ABS. Μπορεί.
Επίσης, σε μαγαζί που ρώτησα με Michelin μου είπε ο τύπος ότι τα συγκεκριμένα Energy που φοράει το δικό μου (και όχι μόνο) από τη μαμά, αυτοί δεν τα φέρνουν. Έχουν κάποιο αναγνωριστικό XV1 αν θυμάμαι καλά ή XV (θα κοιτάξω και θα σας πω).
Μπορεί αν ξαναβαζα Energy αλλά με δείκτη Η να πηγαιναν καλά αλλά δεν το ρισκάρω.
Είχα δει κάποτε κάποια Firestone FW920 αν θυμαμαι καλά τα οποία μπορεί να μην είχαν εμφάνιση αλλά το λάστιχο κολλούσε στο δρόμο και στο βρεγμένο ήταν εντυπωσιακό.
Αυτά έχω να καταθέσω.
Κλείνοντας επομένως καλό πιστεύω είναι όταν μιλάμε για λάστιχα τουλάχιστον να μιλάμε για την ίδια διάσταση. Αλλιώς κάθεται το 55/16 και αλλιώς το 60/15.
Φιλικά
Νίκος
|
05-09-06, 04:09
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Θωμας.Κ";p="
Την προηγουμενη εβδομα στην Ιερα Οδο προς Αθηνα πριν το φαναρι του praktiker κατεβαινα με 60χλμ περιπου εε και το φαναρι ηταν κοκκινο και λεω να φρεναρω σιγα σιγα.Φρεναρω,φρεναρω, θα σταματησει λεω..φρεναρω παταω φρενο....και κατεβαινω γλιστρωντας με το abs σε υπερωρια....και πλησιαζω απειλητικα το κ**λο ενος BMW Z4....τραβαω χειροφρενο και ....τελικα σταματησα....ευτηχως....Εχω 24000χλμ με τα εργοστασιακα dunlop sport02 (νομιζω) ειναι φαγωμενα και θελουν αλλαγη...το θεμα ειναι εμεινα λιγο λαλακας...Θελω να πιστευω πως ειναι τα λαστιχα.Παντως ο δρομος εκει ειναι τελειως "γυαλι" σε συνδιασμο με την καυτη ασφαλτο..πολη ζεστη.
Παντως εγω θα βαλω michelin exalto .Σκεφομαι και για toyo ισως.
|
το χα παθει κι εγω με αυτα τα λαστιχα αλλα με ψιλοβροχο και γλιτσα...αλλα εμενα εφερε σβουρες τραβοντας το χειροφρενο....το ειχα τοτε το αμαξι 2 μηνες....τεσπα.
απο τοτε ομως που εβαλα τα 17αρια με 215/40 εχω ξεχασει τι θα πει abs.προχθες μονο δουλεψε πανω σε μια προσπεραση που τελικα επρεπε να κοψω χεχε!!! ειμαι παντως πολυ ικανοποιημενος απο τα pirelli p zero nero μου.αν και τα επομενα σκεφτομαι να ειναι 205/45 και μαλλον toyo ή continental.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17042899 seconds (82,54% PHP - 17,46% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:18. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|