Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
|
απα |
|
09-01-20, 22:30
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
απα
Ποσο λαδι βαζεις agrileza?
Εγω στο Liftback μου με 240.000χλμ στα 5.000χλμ μου κατεβαινει 1 εκατοστο στη βεργα...1 εκατοστο ειναι περιπου μισο λιτρο...Αρα καιω 0.5λιτρο/5000χλμ...
|
10-01-20, 02:10
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi
Ποσο λαδι βαζεις agrileza?
Εγω στο Liftback μου με 240.000χλμ στα 5.000χλμ μου κατεβαινει 1 εκατοστο στη βεργα...1 εκατοστο ειναι περιπου μισο λιτρο...Αρα καιω 0.5λιτρο/5000χλμ...
|
Τι εννοείς πόσο συμπληρώνω; Ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα...
Έχει 170000 και στα 2000χλμ που το κοιτάω δεν έχει κατέβει καθόλου. Θα το κοιτάω ανα χίλια. Έχω την εντύπωση στα 7500 με 8500 ανα έτος πριν το πάω για servis κοιτάω το λαδάκι και είναι το ίδιο (δηλαδή στην θέση max) άντε ένα χιλιοστό παρακάτω να είναι. Άρα δεν καίω τίποτα. Θα σου πώ με σιγουριά μόλις συμπληρώσω τα 5000χλμ.
|
22-06-20, 17:16
|
|
|
|
|
Liftback 175000 τελικά στο περίπου 0,5 εκατοστά κατέβηκε μετά απο 5000χλμ.
Δεν γνωρίζω την διαφορά μεταξύ min και max για πόσα λίτρα λαδιού, μήπως ένα λίτρο;
|
|
Α |
|
27-06-20, 17:56
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Α
1 εκατοστο στη βεργα ειναι 0,5 λιτρο
Καινε λαδι αυτες οι μηχανες ολες
|
28-06-20, 21:03
|
|
|
|
|
Μα καλά δεν ανέφερες ότι τα εγγλέζικα corolla δεν είχαν θέμα λαδοκαψιματος; τελικά είναι αναγκη να συμπληρώσω η να το κινήσω άνετα με την λίγη έλλειψη που έχει για αλλά περίπου 2000 χλμ για το επόμενο σέρβις του;
|
|
απα |
|
29-06-20, 01:38
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απα
Δεν ειναι λαδοκαψιμο αυτο φιλε...0,5 λιτρο και 1 λιτρο στα 5000-10000χλμ ειναι ενα νορμαλ καψιμο λαδιου μιας μηχανης των 200.000 χιλιομετρων...
Λαδι ολες οι vvt-i μηχανες καινε (ολες οι μεκ βασικα), απλα μερικες καινε τοσο ελαχιστο που δεν γινεται καν αντιληπτο...Εγω μιλησα για ΠΡΟΒΛΗΜΑ λαδοκαψιματος....
Αλλο πραγμα η νορμαλ καταναλωση λαδιου μιας μηχανης και αλλο το ΠΡΟΒΛΗΜΑ...
Αν πιστευεις οτι 1λιτρο στα 10.000χλμ πχ θεωρειται καψιμο λαδιου, τοτε ναι ολες οι vvt-i μηχανες ειναι φριτεζες...
Και τα εγγλεζικα καταναλωνουν λαδι, ολα τα μοτερ καταναλωνουν λαδι απλα δεν δημιουργουσαν το ΠΡΟΒΛΗΜΑ που να εχριζε επισκευης...
Μου φαινεται δεν εχεις δει οταν ειχε πρωτοβγει το vvt-i στις αντιπροσωπειες που πηγαιναν τσουρμο αυτοκινητα με 60.000χλμ και καιγανε 6 κιλα λαδι στα 3000χλμ..........Εγω το εχω δει ομως...
*Δεν ειναι αναγκη να συμπληρωσεις αν δε πλησιασει την κουκιδα MIN
|
|
|
|
29-06-20, 07:56
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Καλημερα καλη εβδομαδα!
εγω ειχα κατι προβληματα παλι με χασιμο λαδιων.
Βαζω 200ml λαδι περιπου καθε 2 εβδομαδες. Κανω την εβδομαδα καπου 180χλμ περιπου.
Αλλαξα τον διανομεα επειδη εχανε πολλα λαδια μεσα απο τον αξονα του τωρα να δω. Ξερω οτι χανω και αναμεσα σε σασμαν και κινητηρα, μαλλον απο φλαντζα στροφαλου.
Ομως βλεπω οτι αν τουρμπισω ξαφνικα απο πισω στα φωτα αλλου αυτοκινητου δλδ, φαινεται ενα ντουμανι καπνος που δεν μπορω να καταλαβω χρωμα, μαλλον ελαφρως γαλαζιος προς λευκος ειναι.
Προφανως η τουρμπινα καιει λαδια και αυτη γιατι την εχω αλλαξει.
Τσιμουχακια βαλβιδων εχουν αλλαχτει περσι Φεβρουαριο και η τουρμπινα τοτε με αλλη μεταχ, και εχει ελεχτει μοτερ για τζογους, συμπιεση κτλ.
Οποτε οπως φαινεται η λουμπινα μας τα κανει...
Σε ηρεμη οδηγηση και ρελαντι δεν βγαζει τιποτα μονο με αποτομο τουρμπισμα.
Το λαδι που λειπει καθε φορα το θεωρειτε οτι ειναι πολυ ?
|
|
απα |
|
01-07-20, 01:27
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απα
Οι διαρροες λαδιου πρεπει οπωσδηποτε να επισκευαζονται...
Εαν ειμαστε βεβαιοι οτι ο κινητηρας μας δεν χανει ΣΤΑΓΟΝΑ λαδι, τοτε μια καταναλωση λαδιου ειτε απο εμβολοχιτωνια, ειτε απο τσιμουχακια βαλβιδων, ειτε απο το turbo της ταξης 1λιτρο/5000χλμ ειναι παρα πολυ νορμαλ...
Εγω προσωπικα δεν επεμβαινω σε καμια επισκευη αν ο κινητηρας δεν μου καψει 1λιτρο/3000χλμ...
Εαν μου καψει 1λιτρο/3000χλμ ή περισσοτερο θα προγραμματισω σιγα σιγα επισκευη...
Οι κατασκευαστες βεβαια δικαιολογουν ανετοτατα ακομη και 1λιτρο/1000χλμ αλλα ειναι ακραιο προσωπικα δεν το αποδεχομαι...
Το λαδι σου που χανεται παντως Νικηφορε ειναι παρα πολυ, περιπου 1λιτρο/1800χλμ...Πρεπει να βεις απο που ''εξαφανιζεται'' και να το επιδιορθωσεις αμεσα, ή τουλαχιστον να το μειωσεις αν χανεται απο πολλα σημεια...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη keichi : 01-07-20 στις 01:36.
|
01-07-20, 15:10
|
|
|
|
|
Καλησπέρα και καλό μας μήνα!!!
@ keichi σε ευχαριστώ πολύ...
Ασχολήθηκα και με το καθαρισμό μηχανής (χωρίς νερό βέβαια) και ανακαλύπτω σε δύο σημεία νοτισμένες επιφάνειες (λαδιού) στην πίσω και κάτω μεριά της μηχανής χωρίς να έχω ιδέα περι τι πρόκειται. Απλά όταν το πάω για σέρβις θα τα επισημάνω για να προλάβω τα χειρότερα.... Μπορεί να χάνει και λίγο λάδι σε αυτά τα σημεία.
|
01-07-20, 20:20
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
καλησπερα, επειδη το αμαξι εχει παρα πολλα κουσουρια και θελει παρα παρα πολλα λεφτα αμα κατσω να τα φτιαχνω ολα, δεν ασχολουμε μονο οτι ειναι κρισιμο για την λειτουργια του να μην μεινει.
Τον διανομεα τον αλλαξα γιατι θα μπορουσαν τα λαδια να προκαλεσουν προβληματα στα ρευματα και ηταν ποιο φτηνο κοστος απο αλλα πραγματα αλλωστε.
Τωρα να κατσω να επισκευαζω τουρμπινα οχι δα δεν υπαρχει περιπτωση.
Επισης αυτα που χανει μαλλον ειναι φλαντζα στροφαλου, ο συμπλεκτης πατιναρει με τερμα πιεση, αλλα την εχω μειωση και δεν πατιναρει οποτε δεν ασχολουμε, αμα φευγουν πολλα λαδια θα το δω ή αμα πατιναρει και με την χαμηλη πιεση γιατι ειναι αρκετα μεγαλο το κοστος.
Αλλωστε καποια στιγμη θελω να αλλαξω αμαξι με πολυ νεοτερο ή καινουριο οποτε δεν θελω να δινω πολλα λεφτα σε αυτο.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16762495 seconds (81,73% PHP - 18,27% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:25. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|