Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
|
|
|
16-07-12, 23:27
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
ξερω περιπτωσεις που καποιοι τα πηραν με προβληματα, ενας ηταν ο ξαδερφος μου αλλα ειχα και εναν φιλο που απο την αρχη καιγανε λαδια στο ρελαντι συνεχεια ομως!!! μιλαμε για τρελες φρυτεζες!!! βεβαια τα προβληματα φτιαχνονται λεφτα να εχεις! ευτυχως εμενα δεν το κανει συνεχεια (μονο με ρελαντι πολυ ωρα) και ετσι δεν ασχολουμαι προς το παρον, ο φιλος μου ο μηχανικος ασχολειτε παρα πολυ με γιαπωνεζικα αλλα οχι μονο με αυτα. Καμια μερα θα παω να τον ρωτησω να μαθω τπτ νεο. Κανω πολλα πραγματα στο αμαξι μονος μου αλλα οχι τα πολυ σοβαρα, αυτο δεν θα το εκανα ετσι κι αλλιως εγω. Αν θελω μπορω να προπονηθω στο 4EFE (σε οτι εχει απομεινει τουλαχιστον) αφου δεν το παιρνει κανεις θα σαπισει στο τελος και θα παει για πεταμα...
http://www.jeepsunlimited.com/forums...d.php?t=548283
http://www.toyotagtturbo.com/forums/...cing+PCV+Valve
η βαλβιδα που βλεπουμε εδω (αυτη η γωνίτσα) είναι μια αντεπιστροφη, δεν ξερω αν γινεται να χαλασει και να δουλευει και αντιστροφα παντως η απουσια της που εβαλα σκετο σωληνακι επειδη την εσπασα και ημουν εξοχικο προκαλει τα λαδια απο το ψευδοκαπακο να περνανε στην εισαγωγη και να τα καιει! μετα απο μερικα χλμ ηταν ηδη φρυτεζα τοσο πολυ που δεν φαινοταν απολυτως τπτ πισω μου!!! βουλωσαν τα μπουζι και εγινε 2κυλινδρο το μοτερ και χρειαστηκαν μετα και αυτα καθαρισμα! επισης επειδη προσφατα μου ετυχε να κοπει το σωληνακι που την συνδεει με την πολλαπλη, εχανα πιεση, το μοτερ δεν τραβαγε και δεν ειχε δυναμη, μετα το ειδα. Οποτε σε τετοιες περιπτωσεις μην παραλειψετε εναν ελεγχο σε αυτην την βαλβιδα! για να την δοκιμασετε πρεπει να την βγαλετε απο πανω (προσοχη μην σπασει βγαινει δυσκολα) και φυσαμε και απο τις 2 πλευρες, απο την μια πρεπει να μην περναει αερας, αλλα δεν θυμαμαι απο ποια πλευρα τώρα. Αν φτυνει λαδια απεξω και πασαλειβετε το μοτερ αλλαζουμε το τσιμουχακι, εχει ανταλλακτικο η toyota με κοστος καπου 3 ευρω νομιζω που ειχα παρει.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 16-07-12 στις 23:44.
|
05-08-12, 13:56
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Σήμερα συμπλήρωσα λάδια μετά απο 2.042 χλμ και πηρε περίπου 0.4 lt ίσως λιγο παραπάνω αλλά κάτω απο 0.5 λίτρο, τι λέτε καιει πολυ? πάντως έχει αυξηθεί η καταναλωση λαδιού σε σχέση με παλιότερα δεν είναι απο διαρροές...
|
05-08-12, 14:40
|
|
|
|
|
εμένα Νικηφόρε μου φαίνεται ότι καίει πολύ!
Πριν την επισκευή του μοτέρ μου τόσο έκαιγε και το δικό μου, ίσως και περισσότερο. Πλέον μετά απο 2500χλμ απο την επισκευή μέχρι σήμερα δεν έκαψε ούτε σταγόνα. Τυχαίο δεν είναι, δυστυχώς...
|
|
|
|
05-08-12, 15:03
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Τωρα ετυχε και συμπληρωσα τοσα λαδια, αλλες φορες ηταν λιγοτερο, μπορει νανε απο την τουρμπινα δεν ξερω, με την 1η ευκαιρια θα πρεπει να αλλαξω τσιμουχακια βαλβιδων που ειναι ποιο ευκολο εξαλου εχει κοντα 175.000χλμ σιγουρα θα θελει και μετα βλεπουμε. A, btw στο καρτερ αριστερα που ειναι οι τροχαλίες έχει ίχνη λαδιου κοντα στην τροχαλια του στροφαλου, ειναι πασαλημενα αλλα δεν εχω δει ποτε να σταζουν κατω! παιζει να χανει απο εκει? το καρτερ τι εχει λαστιχο θελει, ή φλατζοκολλα? υπάρχει φλατζα στροφαλου ή οτι εχει το καρτερ? επισης στην βαλβιδα αντεπιστροφης που ειναι οι αναθυμιασεις λαδιου στο ψευδοκαπακο και την πολλαπλη εισαγωγης, ενω εχω αλλαξει την τσιμουχα στην βαλβιδα συνεχεια την βρισκω πασαλημενη με λαδια, τι μπορει να συμβαινει?
αλήθεια ειναι φυσιολογικο με πολυ τουρμπισμα τερμα να βρωμαει μια λαδιλα σαν καμενο λαδι καπως? ή εμενα μόνο το κάνει?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 05-08-12 στις 15:08.
|
05-08-12, 15:51
|
|
|
|
|
Ναι υπάρχει φλάντζα στροφάλου. έχανε και το δικό μου απο εκεί! Η φλάντζα είχε γίνει πέτρα!!!
Θέλεις και εσύ να αλλάξεις όλες τις φλάντζες μάλλον. Το κακό είναι πως πρέπει να ανοίξεις κινητήρα με ότι κόστος συνεπάγεται αυτό.
|
05-08-12, 21:12
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
αλήθεια ειναι φυσιολογικο με πολυ τουρμπισμα τερμα να βρωμαει μια λαδιλα σαν καμενο λαδι καπως? ή εμενα μόνο το κάνει?
|
Μηπως πεφτουν τιποτα λαδια πανω στην πολλαπλη?
Αν οχι τοτε κακος οιωνος!!!
ΔΕΝ τα λες πολλα αλλα οχι και λιγα!!!Θεωρω οτι εισαι στο οριο!!!!
Απο τσιμουχακια δεν καιει τοσο πολυ λαδι,αλλου πρεπει να αναζητησεις την αιτια!
Απο τουρμπινα ειχες κανει επισκευη ε?Τι να πω
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
|
|
|
|
05-08-12, 22:21
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
όχι στην πολλαπλή δεν πέφτει σταγόνα λάδι! επισκευη τουρμπίνας δεν εχει γινει ποτέ και πρέπει να έχει κοντα 175.000χλμ όπως και το μοτερ μου. Ο μηχανικός μου πάντως έλεγε πώς είναι από τον άξονα της τουρμπίνας, αλλά είναι ευκολότερο να αλλαχτούν τα τσιμουχάκια πρώτα αφού έχει το μοτερ τοσες χιλιαδες χλμ να είμαστε σίγουροι και μετα βλεπουμε! για την τουρμπινα εχει και κιτ επισκευης με καλες τιμες στο ebay δεν είναι αναγκη να αλλαχτει, αλλα επειδη παλιοτερα που την ειχα βγαλει 2 φορες ειχα δει ενα μικρο ριγματακι στο μαντεμι πρεπει να ειμαι σιγουρος τι εχει γίνει με αυτό αλλιώς δεν λέει η επισκευη της. Α! btw πριν απο λίγο άλλαξα το μαμά σωληνάκι που συνδέει μια γωνιακη βαλβίδα αντεπιστροφής στο ψευδοκάπακο για αναθυμιάσεις λαδιού με την πολλαπλή εισαγωγη και στα 2 σημεια του ειχε κοψίματα στις άκρες, στο πλευρο της βαλβιδας ειχε λαδια φρεσκα πασαλημενα που σημαινει πως εχανε λαδια απο εκει! προσφατα το τσιμουχακι της βαλβιδας εχει αλλαχτει και δεν ειναι απο εκει γιατι τα λαδια ηταν επανω στην βαλβιδα και οχι πανω στο ψευδοκαπακο.
Υ.Γ και απο τσιμουχακια βαλβιδων μπορει να ειναι! ενας φιλος με Χιουνται αξεντ εκαιγε μου ειχε πει μισο λιτρο στα 1000χλμ! και στο ρελαντι εβγαζε συνεχεια πολυ γαλαζιο καπνο πισω! τα αλλαξε με 80 ευρω!!!! και δεν εκαιγε σταγονα μετα ουτε και καπνους πισω!
|
|
|
|
06-08-12, 08:03
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
μαλλον ΕΣΥ δεν διαβασες καλα!!! το ποστ μου πριν του Γιαννη το ειδες καθολου ή μπα? τα ιδια εδειξα και ειπα και εγω!!! φλατζοκολλα μπορω να βαλω στο καρτερ γιατι μπορει απο εκει να χανει και να μην ειναι απο την φλατζα στροφάλου, αν ειναι η φλατζα στροφαλου μαλλον δεν αλλαζει με το μοτερ επανω! παντως αφου δεν βλεπω λαδια κατω δεν υπαρχει λογος αλλαγης, στο καρτερ ομως που μπορω να το κανω μονος μου μπορω να το βγαλω να το καθαρισω και να βαλω νεα φλατζοκολλα!
μαλιστα την σελιδα που βρηκα τα πολυ καλα how to τα εβαλα ηδη στα Turorials δες : http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=23092
και για την φλατζα στροφαλου λεει και πολλά άλλα καλά και ωραια! δεν ειναι 1ο θεμα δες ποιο μετα εχει πολλα θέματα!
κοιτούσα την διαδικασία στο tutorial και είδα πως θέλει εξολκεα για να βγουν οι διπλες τροχαλιες στον στρόφαλο? δλδ αν θέλουμε να αλλαξουμε ιμάντα χρονισμού πως θα αλλαχτει με το μοτερ επανω? αφου δεν χωρανε να βγουν οι τροχαλίες! αν αλλαζει ο ιμαντας με το μοτερ επανω τοτε και η φλαντζα στροφαλου θα αλλαζει γιατι πισω απο το καπακι ειναι τα αλλα που ξεβιδωνουμε συμφωνα με το tutorial πάντα εδώ : http://mearcatmini.blogspot.gr/2010_07_01_archive.html
edit : μόλις μίλησα με τον φίλο μου τον μηχανικό, μου ειπε πως η φλατζα στροφαλου βγαινει ΧΩΡΙΣ να κατέβει μοτερ! επισης υπαρχει αλλη μια απο την αλλη πλευρα που ειναι πριν το σασμαν! αυτη για να αλλαχτει πρεπει να κατεβει το σασμαν φυσικα. Αλλα μου ειπε καλυτερα να κατεβασω καρτερ στην επομενη αλλαγη λαδιων και να του περασω νεα φλατζοκολλα γιατι μαλλον απο εκει χανει (το εχει δει το αμαξι μου). Επισης τα τσιμουχακια δεν τα αλλαζει χωρις να βγαλει το μισο μοτερ! οποτε παει 150 εργασια μονο! και οτι αλλο προκυψει + κοστος τσιμουχακια.....αυτα! υπαρχουν αλλοι μηχανικοι που βγαζουν τσιμουχακια με τον τροπο που εχουμε ξαναπει δλδ βγαζοντας μονο το ψευδοκαπακο και εκκεντροφορους, πρεσαρουν αερα μεσα στη βαση που πιανει το μπουζι, σηκωνονται πανω οι βαλβιδες και με ειδικο εξολκεα βγαινουν! ετσι παει η εργασια πολυ λιγοτερα χρηματα, αλλα στην ουσια ειναι μανουρα γιατι πρεπει να βγουν οι εκκεντροφοι απο πανω!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 06-08-12 στις 12:37.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,19780898 seconds (84,43% PHP - 15,57% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:50. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|