Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
Re: Επισκευή Τριγμών στο Ε12, 2002!!!!!!!!!!!! |
|
08-09-05, 17:05
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Re: Επισκευή Τριγμών στο Ε12, 2002!!!!!!!!!!!!
Για να μην καλλιεργούνται μύθοι, τα τριξίματα δεν έχουν σχέση με το που φτιάχνεται (Ευρώπη ή Ιαπωνία) αλλά το πως σχεδιάστηκε το αυτοκίνητο και η παραγωγή του και πόσο ελεγμένα υλικά χρησιμοποιούνται.
Στην αρχή του 1990 ήταν αδιανόητο να τρίζει ένα αυτοκίνητο και αυτό έμενε κουσούρι για τα Ιταλικά.
Προφανώς αυτή τη περίοδο εκτίμησαν ότι οι στοχευόμενοι αγοραστές (λαϊκές μάζες) βάζουν σε μεγαλύτερη πρωτεραιότητα άλλα πράγματα (π.χ. κόστος, να μήν σε αφήνει ετελώς ακίνητο) και όχι την πλήρη ικανοποίηση (οδηγική, όχι τριξίματα-μικροπροβλήματα, κτλ) του αγοραστή. Και να στα χέρια μας το Ε12.
Λένε οτι σχεδιάστηκε στην Ευρώπη. Δεν αποκλείεται τίποτε σαϊνια μηχανικοί στην Αγγλία να κοκορεύονται ακόμα για το πόσο λιγώτερο χρόνο χρειάζεται η συναρμολόγηση του σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα.
Χρησιμοποίησαν ακατάλληληλα (αδοκίμαστα) υλικά με θερμική διαστολή-συστολή που δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα (π.χ. πρόβλημα ταμπλό). Η δική μου εμπειρία είναι ότι αυτό το αυτοκίνητο με τα τριξίματα του είναι "σταθμός μετεωρολογικών παρατηρήσεων" (βασικά θερμοκρασίας).
Τί να περιμένεις από τα συνεργεία, να το ξαναφτιάξουν χειροποίητο από την αρχή?
|
|
|
08-09-05, 17:32
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονίκη
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από CTS03";p="
Για να μην καλλιεργούνται μύθοι, τα τριξίματα δεν έχουν σχέση με το που φτιάχνεται (Ευρώπη ή Ιαπωνία) αλλά το πως σχεδιάστηκε το αυτοκίνητο και η παραγωγή του και πόσο ελεγμένα υλικά χρησιμοποιούνται.
Στην αρχή του 1990 ήταν αδιανόητο να τρίζει ένα αυτοκίνητο και αυτό έμενε κουσούρι για τα Ιταλικά.
Προφανώς αυτή τη περίοδο εκτίμησαν ότι οι στοχευόμενοι αγοραστές (λαϊκές μάζες) βάζουν σε μεγαλύτερη πρωτεραιότητα άλλα πράγματα (π.χ. κόστος, να μήν σε αφήνει ετελώς ακίνητο) και όχι την πλήρη ικανοποίηση (οδηγική, όχι τριξίματα-μικροπροβλήματα, κτλ) του αγοραστή. Και να στα χέρια μας το Ε12.
Λένε οτι σχεδιάστηκε στην Ευρώπη. Δεν αποκλείεται τίποτε σαϊνια μηχανικοί στην Αγγλία να κοκορεύονται ακόμα για το πόσο λιγώτερο χρόνο χρειάζεται η συναρμολόγηση του σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα.
Χρησιμοποίησαν ακατάλληληλα (αδοκίμαστα) υλικά με θερμική διαστολή-συστολή που δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα (π.χ. πρόβλημα ταμπλό). Η δική μου εμπειρία είναι ότι αυτό το αυτοκίνητο με τα τριξίματα του είναι "σταθμός μετεωρολογικών παρατηρήσεων" (βασικά θερμοκρασίας).
Τί να περιμένεις από τα συνεργεία, να το ξαναφτιάξουν χειροποίητο από την αρχή?
|
Παααρα πολλυ ευστοχη παρατηρηση!!!
|
13-09-05, 13:35
|
Νεότατος
|
|
|
|
Δυστυχώς στα νέα αυτοκίνητα οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν σε ένα μεγάλο ποσοστό ανακυκλώσιμα υλικά. Μέσα σε αυτά και τα πλαστικά τα οποία είναι και πιο επιρρεπη στους τριγμούς.
Αντίστοιχοι κανονισμοί προκαλούν το "πνίξιμο" των κινητήρων από τις όλο και πιο αυστρηρές προδιαγραφές ρύπων και τελικά κάνουν σύγχρονα 1600αρια να δείχνουν ψοφίμια!
Πιο συγκεκριμένα πριν την E12 1600 Facelift, είχα ένα Celica GT του '89. Μεχρι περισι δεν ακουγόταν από το ταμπλώ κιχ, ενώ από τα παλιά 1600 κυβικά της καλπάζανε 124 ολοζώντανα άλογα. Παλιές καλές εποχές...
Και το κακό είναι ότι οι παλιοί κάτοχοι TOYOTA δεν έχουμε συνηθίσει σε προβλήματα και θορύβους, από ένα κατα τ'αλλα καταπληκτικό Corolla.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω πως διωρθώνεται ο γνωστός θόρυβος που άκουγεται σαν χτύπημα εξάτμισης αφού η αντιπροσωπία δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει!
|
|
|
15-09-05, 22:15
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Βουλιαγμένη
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikospetr";p="
Πολύ θα ήθελα να ξέρω πως διωρθώνεται ο γνωστός θόρυβος που άκουγεται σαν χτύπημα εξάτμισης αφού η αντιπροσωπία δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει!
|
Στο δικό μου prefacelift αυτός ο θόρυβος οφειλόταν σε έναν τεντωτήρα του ιμάντα της αντλίας νερού...
|
15-09-05, 23:04
|
|
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
|
|
Ρε παιδιά,σε μένα ακούγεται ένας θόρυβος(παρόμοιος?) στις πολύ χαμηλές στροφές 800-1000,όταν πατάω το γκάζι..Πήγα σε μια αντιπροσωπεία,το άκουσαν και μου είπαν θέλει ψάξιμο..Σε δουλειά να βρίσκομαι πάλι!Θα το πάω σε καναδυό εβδομάδες να το δουν διεξοδικά..Άσχετο,τοποθέτηση ελατηρίων ΤΤΕ στον Γιαννίτσα: 190 ευρώ (με ευθυγράμμιση)!! Τα σχόλια δικά σας!!
16-09-05, 00:11
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Βούλα
|
|
Παλιά είχε 150 νομίζω!!! Το ανέβασαν και άλλο?? Ήμαρτον!
|
|
|
16-09-05, 11:46
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ";p="
Ρε παιδιά,σε μένα ακούγεται ένας θόρυβος(παρόμοιος?) στις πολύ χαμηλές στροφές 800-1000,όταν πατάω το γκάζι..Πήγα σε μια αντιπροσωπεία,το άκουσαν και μου είπαν θέλει ψάξιμο..Σε δουλειά να βρίσκομαι πάλι!Θα το πάω σε καναδυό εβδομάδες να το δουν διεξοδικά..Άσχετο,τοποθέτηση ελατηρίων ΤΤΕ στον Γιαννίτσα: 190 ευρώ (με ευθυγράμμιση)!! Τα σχόλια δικά σας!!
|
Μήπως χτυπάει πυράκια?
|
|
|
16-09-05, 13:22
|
|
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
|
|
Παράθεση:
Μήπως χτυπάει πυράκια?
|
Όχι,σίγουρα δεν είναι πυράκια!!Υποπτεύομαι εξάτμιση ή βάσεις μηχανής...Θα το ερευνήσω!!
|
16-09-05, 19:52
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Μιλάς για ένα στιγμιαίο "γκούπ" ή κρατάει αρκετά δευτερόλεπτα έως να ανέβουν οι στροφές πάνω από 1000, και που στο ξεκίνημα στην ανηφόρα είναι πιό έντονα αντιληπτό?
|
|
|
17-09-05, 12:33
|
|
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
|
|
Παράθεση:
Μιλάς για ένα στιγμιαίο "γκούπ" ή κρατάει αρκετά δευτερόλεπτα έως να ανέβουν οι στροφές πάνω από 1000, και που στο ξεκίνημα στην ανηφόρα είναι πιό έντονα αντιληπτό?
|
Σε ανηφόρα δεν το έχω δοκιμάσει,αλλά πίστεψέ με και η ευθεία αρκεί για να το ακούσω!! Πρώτα απ'όλα ο θόρυβος δεν ακούγεται από τον ίδιο τον κινητήρα,αλλά από τον χώρο του κινητήρα..αυτή την εντύπωση δίνει τουλάχιστον!Κρατάει μέχρι να πάει πάνω από 1000 σ.α.λ.Το άκουσε ένας φίλος μου με Κορόλλα ε12 (1.4 αυτός),αλλά δεν έβγαλε άκρη.Δεν ξέρω τι να πω,δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου..
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16924810 seconds (81,14% PHP - 18,86% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:35. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|