Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Χρηστος
κοιτα να δεις ολα τα μοτερ εχουν ενα οριο στην αυξηση της ιπποδυναμμης και ειδικα στην ατμοσφαιρα,οταν πουσαρεις ενα μοτερ καποια στιγμη(ο υπερκυβισμος ειναι πουσαρισμα),οτι παιρνει με πεντε πραγματα που κανεις ειναι ψιλα ασε που μπορει και να χασεις αλογα και ροπη αν δεν εχει δοκιμαστει κατι στα σιγουρα με μετρηση.
|
Δε νομιζω να ειναι πουσαρισμα για τον λογο οτι γινεται απο 4ΖΖ σε 1ΖΖ κι ουσιαστικα δεν πουσαρεις τον 4ΖΖ.Στα υπολοιπα συμφωνω.Εδω μαμα μοτερ και μπορει να βαλεις μια λαθος εξατμιση και να χασεις.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από COROLLAKIAS MIXALHS
Κοιτα να εχω χασει αποκλειεται γιατι αυτα που εκανα μετα τη δυναμομετρηση εκαναν εμφανεστατες διαφορες απο πριν! Απλα δν μπορω να καταλαβω σε τι διαφερει η αποδοση του ιδιου φιλτρου π.χ. σε ενα αμαξι με μεγαλυτερη συμπιεση σε σχεση με ενα μικροτερης συμπιεσης!
|
Δεν ειπα αυτο βρε Μιχαλη μου.Μονο ενα φιλτρο δεν κανει την διαφορα σε 2 μοτερ που εχουν διαφορετικη συμπιεση.Ειπα ολα μαζι και παλι ειναι η αποψη μου απο δυναμομετρησεις παιδιων.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Roy-D
Πανο μην ενθουσιαζεσαι επειδη εχεις μεγαλη συμπιεση... κι εγω εχω συμπιεση και ναι εχω ροπη αλλα πιστευω οτι ειμαι σε μια μεση κατασταση ισως λιγο ποιο αγρια.. το δικο σου γνωμη μου παντα ειναι υπερβολη και θελει προσοχη! Κατα την ταπεινη μου γνωμη περισσοτερα αλογα θα δει καποιος με 18αρια πιστονια και καλο πουσαρισμα παρα εμεις που τον κουραζουμαι τον κινητηρα μας!!! αλλωστε μην ξεχνας οτι η monkeywrench εχει κιτακια υπερκυβισμου του 1ΖΖ σε 1900 και 2000(ή 2200 δεν θυμαμαι) λες να ειναι χαζοι αυτοι και να μην λεγαν στους πελατες βαλτε πιστονι απο 3ΖΖ? αν ειχα επιλογη θα εβαζα απο 1ΖΖ πιστονια γιατι πολυ απλα εχεις πολυ περισσοτερες επιλογες!
α και σε μια ερωτηση μου προς αυτους λέγοντας τους τα specs μου συμπιεσεις κτλ κτλ μου προτειναν το χταποδι τους καταλυτη τους και σωληνα φ 60! που πολλοι το θεωρουν τεραστιο... συν οτι μπορουν να μου στειλουν ετοιμο εγκεφαλο προγραμματισμενο!!!(αυτο κι αν θελει ψαξιμο!)δεν ξερω αλλα πιστευω πως αυτοι ειναι γνωστες....
επισης... εχω βαλει στο αμαξι τα παντα, σκουπα, μανηταρι, χοανη σαν το ΚΝ τιποτα! πρωτα απ ολα ακομα και με τις 16αρες ζαντες(δεν ειναι θεμα 15ρας μονο) το κοντερ εφτανε ποιο γρηγορα τα 200 και τα ξεκολουσε ποιο ανετα... εκει που εγω δεν τραβαω δηλαδη θεωρητικα!
και κατι τελευταιο στο ανοιγμα με τον Θανο αλαζα ταχυτητες λιιιιγο μετα τα κοκκινα.. δεν επιανα κοφτη (εκτος κανα δυο φορες)και πηγαινα πολυ καλυτερα!!
|
Χρηστο αυτο για την συμπιεση δεν το ειπα για να το παιξω μαγκας,ουτε ειπα οτι ειμαι ο πιο γρηγορος ή οτι εχω το καλυτερο μοτερ απο ολους σας.Πηγε ο Νικος στον Ανδριανακη και του ειπε οτι λογω της συμπιεσης επειδη φοραει πιστονια απο 3ΖΖ θα μπορουσε να του φτιαξει ενα πιο επιθετικο προγραμμα αμα χρησιμοποιουσε 100αρα βενζινη.Εκει στηριχτικα και το ειπα.Ρε μην τρελενεστε!Μια γνωμη ειπα κι αφου στηριχτικα σε 2-3 λογια που ειπα με καποια παιδια και αφου ειδα καποιες δυναμομετρησεις τους.Αυτο και τιποτα αλλο!Και Χρηστο σε μια κοντρα παιζουν κι αλλα ρολο εκτος απο την συμπιεση.Εμενα με ρωτησαν μονο για δυναμομετρο και το πως θα μπορεσουμε να πετυχουμε την μεγαλυτερη ιπποδυναμη.Ο δρομος εχει αλλους ορους..
Οσο για το αν ειναι υπερβολη το μοτερ μου δοξα το Θεο ειχα τον Νικο που το ειχε χρονια το προηγουμενο μοτερ με πιστονια απο 4ΖΖ και λιγοτερο αυτο που πηρα τωρα χωρις κανενα προβλημα τοσα χρονια.Δε νομιζω να το αμφισβητεις αυτο..
ΥΓ.Μπορει ολο αυτο που ειπα να το ανεβαζαμε τελικα δυναμομετρο και να εβγαζε 130 αλογα...μπορει και πανω απο 160...κανεις δεν ξερει...