Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-01-16, 19:15
Manaraki Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: Corolla G6 1.4 VVTI
Περιοχή: Γλυφαδα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 152
Manaraki είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλοί μου φίλοι καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία μιας και δεν έχω γράψει για καιρό εδώ στο φόρουμ!
Μου πήρε αρκετό καιρό,(λόγω έλειψης χρημάτων),αλλά τελικά κατάφερα να ολοκληρώσω το project υπερκυβισμός για το Ε11 Corollaκι μου!...το αυτοκίνητο τώρα είναι λυμένο για να τοποθετηθεί με κάθε λεπτομέρια το νέο μοτέρ.
Πρίν προχωρήσω παρακάτω θα πρέπει να ευχαριστήσω θερμά όλα τα παιδιά από το φόρουμ που με βοήθησαν με αμέτρητες πληροφορίες για το θέμα,όπως ο madvin πρώτος και καλύτερος,ο giannis gt λεπτομερέστατος,ο pilotos7 παλαιότερα και άλλα πολλά παιδιά!!
Το μοτέρ έγινε ως εξής..μπλόκ 4ΖΖ με ένα ελαφρύ ρεκτιφιέ,στρόφαλος῏μπιέλες´έμβολα῏καπάκι με εκκεντροφόρους 1ΖΖ από Celica 2004 μοντέλο.
Έμβολα,(με τις πολλές τρύπες),ελατήρια και μέταλλα καινούρια.
Εισαγωγή῏μπέκ και πεταλούδα 4ΖΖ.
Ένα μικρό προβληματάκι που βρήκα μπροστά μου και απλά το αναφέρω,ήταν ο αισθητήρας ανάφλεξης του εκκεντροφόρου..αυτός από το 4ΖΖ δεν χώραγε στην αντίστοιχη τρύπα της κεφαλής του 1ΖΖ λόγω διαμέτρου.Με μια λιμίτσα έφαγα λίγο από την διάμετρο του αισθητήρα,καταργήθηκε το ο´ρινγκ και μπήκε με φλατζόκολα.Ο αισθητήρας που φορούσε το 1ΖΖ είναι μικρότερης διαμέτρου περίπου 1χιλ και βέβαια έχει δύο επαφές αντί για τρείς που έχει αυτός του 4ΖΖ.
Όλο το μοτέρ δέθηκε με λεπτομέρεια και προσπάθησα να κάνω όσο καλύτερη δουλειά μπόρεσα παράλληλα και με τον άνθρωπο από το ρεκτιφιέ που με βοήθησε.
Να αναφέρω επίσης ότι έβαλα καινούρια αντλία νερού,θερμοστάτη,τσιμούχες στροφάλου και ό ρινγκς όπου υπάρχουν καθώς και συμπλέκτη.Βολάν και συμπλέκτης είναι 1ΖΖ,το ρουλεμάν του συμπλέκτη όμως ήταν λίγο μεγαλύτερο στο πίσω μέρος όπου πατάει στο δίχαλο και έτσι προτίμησα ρουλεμάν από 4ΖΖ.
Όλη αυτή η διαδικασία κόστισε τα εξής..αγορά μπλόκ 4ΖΖ 80ε,αγορά κινητήρα 1ΖΖ 450ε,ρεκτιφιέ και ανταλλακτικά του ρεκτιφιέ 700ε,λοιπά ανταλλακτικά..φλάντζα κεφαλής,βίδες κεφαλής,τσιμούχες,αντλία νερού,θερμοστάτης,συμπλέκτης περίπου 350ε.
Μέσα στην εβδομάδα θα το βάλω μπροστά και εδώ θα θελα να ρωτήσω,ειδικά τα παιδιά που υπεκύβισαν 11άρες σαν το δικό μου αν αντιμετώπησαν κάποιο πρόβλημα κατά την εκκίνηση,υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;με τον εγκέφαλο θα είναι όλα καλά;..απλά γυρίζω το κλειδί και ᾽σκαέι᾽;..ή πρέπει να κάνω κάποια προετοιμασία;
Ο εγκέφαλος μου είναι κατα πάσα πιθανότητα Bosch,(έχω τρείς επαφές στους πολλαπλασιαστές..).
Αυτά για την ώρα,όλες οι συμβουλές δεκτές και φυσικά ευχαριστώ και πάλι όσους φίλους με βοήθησαν εδώ στο κλάμπ!
Σταύρος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-01-16, 20:08
giannis gt Offline:
Θεϊκό Μέλος

Περιοχή: βολος
Δύναμη Σεβασμού: 508
giannis gt θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Σταυρο αντε με το καλο να παρει μπροστα το εργαλειο σου και εμεις εδω ειμαστε.........

ΝΑ εισαι καλα!!!

http://youtu.be/Hi3ipm5wMYs

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.

Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.

Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-01-16, 23:45
Manaraki Offline:
Μικρό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Σταυρο αντε με το καλο να παρει μπροστα το εργαλειο σου και εμεις εδω ειμαστε.........

ΝΑ εισαι καλα!!!
Γειά σου Γιάννη από τον όμορφο Βόλο!
Σε ευχαριστώ,
θα τα πούμε σύντομα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-16, 21:18
Manaraki Offline:
Μικρό Μέλος

Καλησπέρα παιδιά!
Επανέρχομαι στο προηγούμενο θέμα και συνεχίζω λέγοντας ότι ο κινητήρας πήρε μπροστά μια χαρά και δουλεύει πολύ ωραία...μόνο έχω μια απορία...
όταν τελειώνει η διαδικασία του τσόκ,οι στροφές του κινητήρα ανεβοκατεβαίνουν μεταξύ 1000 και 1400...
Είναι αυτό αναμενόμενο και οι στροφές ρελαντί θα επανέλθουν σιγά σιγά,ή να το ψάξω μήπως κάτι άλλο είναι λάθος;
Ευχαριστώ,
Σταύρος.

Υ.Σ.
Σε επόμενη παράθεση θα περιγράψω μερικές ακόμα λεπτομέρειες που συνάντησα πάνω στο θέμα,πρός πληροφόρηση όχι των επαγγελματιών,ή φίλων που απευθύνθηκαν σε επαγγελματίες-συνεργεία κλπ,αλλά για όσους το κάνουν εντελώς ερασιτεχνικά,όπως εγώ...
Φιλικά,
Σταύρος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-16, 13:30
Manaraki Offline:
Μικρό Μέλος

Καλοί μου φίλοι,
μετά από αρκετούς μήνες γράφω για όσα παιδιά τυχόν ενδιαφέρονται να υπερκυβίσουν...
Έχοντας κάνει 15000 χλμ με τον νέο μου κινητήρα έχω να πώ ότι όλα δουλεύουν μια χαρά,χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το πρόβλημα που είχα στην αρχή με τις στροφές ρελαντί,ήταν η βαλβίδα τσόκ που απλά είχε κολλήσει...
Δεν έχω κάνει δυναμομέτρηση,το αυτοκίνητο πάντως είναι εντελώς διαφορετικό-εννοείται- καλύτερο από άποψη ισχύος και ροπής και για πρώτη φορά αισθάνθηκα ότι πλέον χρειάζεται καλύτερο 'στήσιμο',(φρένα-ανάρτηση).
Τέλος και πρίν κλείσω το θέμα,να αναφέρω κάτι σημαντικό για όποιον σκοπεύει να κάνει ότι έκανα εγώ,(1.4 σε 1.8)...Πριν κανείς μοντάρει τον καθρέπτη να ελέγξει το γραναζάκι του στροφάλου,(αυτό που 'βλέπει'ο αισθητήρας ανάφλεξης),είναι διαφορετικά μεταξύ 1.4 και 1.8,ή μάλλον είναι διαφορετικά ανάλογα με τον εγκέφαλο,(Bosch-Denso).
Καλή συνέχεια σε όλους,
φιλικά,
Σταύρος.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Edessaios : 15-10-16 στις 22:06.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-16, 23:03
Το avatar του χρήστη vasiliscorollakiasg6
vasiliscorollakiasg6 Offline:
Νεότατος

Δύναμη Σεβασμού: 0
vasiliscorollakiasg6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
καλησπερα Σταυρο
καταρχας καλα χιλιομετρα με το καινουργιο μοτερακι σου και απειρα χλμ
Επειδη τωρα εχω αρχισει και ψηνομαι κι γω για υπερβυκισμο εχω E11 G6 F/L 1.4. Ποσο σου πηγε συνολικα με τα κλειδια στο χερι και σε ποιο μαστορα το εκανες .(στειλε π.μ. αν δεν γινεται να μου πεις μαστορα)
ευχαριστω εκ το προτερων lol
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-05-17, 23:08
yuha Offline:
Μικρό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 222
yuha είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλησπέρα μετά από καιρό...

Στο θέμα το project ήταν απλό δηλαδή να βάλουμε μια εισαγωγή από 1zz σε 4zz σε ένα corolla 2000mod με μια φιλτροχοάνη για αρχή. Γνωρίζοντας ότι οι πεταλούδες είναι διαφορετικές πήραμε μια πλήρη εισαγωγή από mr2 και ξεκινήσαμε την τοποθέτηση... Τα χωροταξικά λύθηκαν, τα νερά μπήκαν το μοτεράκι του ρελαντί ήταν ίδιο και φτάσαμε στο tps που βγήκε το πρόβλημα.

To mr2 φοράει tps denso σαν του yaris μου όπως ίδια είναι και τα ρελαντί denso.
Το κουφό είναι πως το japan corolla φοράει bosch made in germany tps με άλλη γεωμετρία και άλλο φις ενώ το ρελαντί είναι
densoίδιο και στα τρία αυτοκίνητα.
Αφού λύσαμε το πρόβλημα του διαφορετικής φις χωρίς να κόψουμε την πλεξούδα κρατήσαμε το denso - mr2 tps που πατάει σωστά στην πεταλούδα και βάλαμε μπροστά το αυτοκίνητο το οποίο δούλεψε ικανοποιητικά με δυο μόνο θεματάκια....
Πρώτον κρατάει ρελαντί στις 1200
rpmζεστό και δεύτερον κράταγε στροφές στις αλλαγές.
Αυτά τα συμπτώματα αυτομάτως με οδήγησαν στους αρχικούς φόβους πως το boschtpsδεν διαφέρει μόνο στο φις και την γεωμετρία αλλά και στα omh. Το έβγαλα το μέτρησα με το πολύμετρο και όντως έχει άλλη κλιμάκωση στη μεταβαλλόμενη ωμική αντίσταση.
Εδώ πλέον οι λύσεις είναι οι εξής:
1) Ξαναβάζουμε τα πάντα μαμά και το αφήνουμε στην ησυχία του, άκυρο.
2) Βάζουμε την 4zz πεταλούδα η οποία δεν πατάει και θέλει πλακάκι, άκυρο γιατί και το πλεονέκτημα της μεγάλης πεταλούδας χάνουμε και δεν θέλουμε να μπλέξουμε πατέντες, θέλουμε κάτι να είναι σαν μαμά.
3) Κάνουμε τράμπα τα tpsκαι βάζουμε το bosch που ξέρει να διαβάζει ο εγκέφαλος με το denso…. το οποίο όμως θα οδηγήσει σε μια πατέντα που για εμένα δεν θα δουλεύει σωστά πάντα γιατί δεν μπορώ να το κεντράρω, είναι διαφορετικοί οι άξονες απ’ τις δυο πεταλούδες και άλλα τέτοια.
4) Να λύσουμε το πρόβλημα ηλεκτρικά – προγραμματιστικά οπότε φτάνουμε στο σημαντικό ερώτημα: Μπορεί να σεταριστεί το tps μέσω της obd και του τέστερ και να του πεις εδώ είναι γκάζι μηδέν και εκεί τέρμα (όπως στους άγραφους πχ) και να κρατήσει τις ρυθμίσεις ο εγκέφαλος ώστε να δουλεύει??? Σαν διαδικασία υπάρχει δεν ξέρω αν θα πετύχει όμως…

Κάποτε που παλεύαμε το ίδιο στον denso εγκέφαλο του yaris δεν δέχονταν να αποθηκεύσεις τις νέες ρυθμίσεις. Αργότερα αυτά λύθηκαν με τον άγραφο, αλλά τώρα το corolla δεν αξίζει τέτοια πράγματα σε καμία περίπτωση.

Έχει αντιμετωπίσει άλλος ίδιο πρόβλημα και πως το έφτιαξε ή μόνο εμείς έχουμε corolla japan με bosch αισθητήρες?? Ο εγκέφαλος σε αυτά τα corolla τι παίζει για πρόγραμμα δεν κοίταξα αν είναι denso ή bosch ώστε να παίρνει πρόγραμμα.

Sorry για το μεγάλο post, παρακαλώ την βοήθεια όσων ξέρουν.

Ευχαριστώ!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-17, 20:54
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla G6 1ZZ
Δύναμη Σεβασμού: 208
preatorian είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Φίλε μου ξέχνα τις ωμικες αντιστάσεις.
Και τα 2 tps είναι τα ίδια δηλαδή 0-5 βολτ περίπου δυλαδη 5βολτοι και οι 2.
Αυτό που θα κάνεις πριν βάλεις την καινούρια πεταλούδα(από 1ΖΖ) είναι να την ανοίξει κάποιος που να γνωρίζει και να καθαρίσει το αξονακι που ρυθμίζει το ρελαντί γιατί μπορεί να έχει κολησει που για μένα είναι το πιθανότερο ειδικά αν είναι από ιαπωνικό μεταχειρισμένο.
Θα την ξαναβάλεις απάνω αλλά πριν βάλεις μπροστά θα βγάλεις τον πόλο της μπαταρίας για κάνα 5λεπτο να σβήσει ο προηγούμενος χάρτης.
Μετα βάλε μπροστά και άστο αλλά 5 λεπτά ρελαντί να φτιάξει μόνος του την νεα χαρτογράφηση.
Μία χαρά θα σου δουλεύει πίστεψε με.
Ελπίζω να έχετε αλλάξει σωστά τα χρώματα στα καλώδια βέβαια.
Το ένα είναι γείωση το άλλο 5 βολτ και το άλλο το σήμα από 0,5-5 βολτ περίπου ανάλογα την θέση της πεταλούδας.
Μεγάλη προσοχή βέβαια που θα βάλεις τον μαφ για να μην διαβάζει λάθος.
Επίσης δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση είναι το denso tps μην τυχόν το είχαν στα νερά.
Δοκίμασε και πες μου.
Επίσης αν έχεις 4ΖΖ φοράς bosch εγκέφαλο που περνει πρόγραμμα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη preatorian : 06-05-17 στις 21:03.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-17, 21:30
yuha Offline:
Μικρό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 222
yuha είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση!!

Την κάναμε σήμερα το πρωί την διαδικασία με το αξονάκι απ το μοτερ του ρελαντί. Δεν ήταν κολλημένο, δεν ήταν όμως και απόλυτα ελεύθερο όπως έγινε μετά το καθάρισμα. Τέλος πάντων αν βγάλω το φις ανεβάζει πολύ ρελαντί οπότε θεωρώ πως δουλεύει. Επίσης με αυτά και με αυτά το αυτοκίνητο δεν έχει ανάψει cel!!

Αν βάλω το bosch tps στο φις και το έχω σε θέση κλειστής πεταλούδας δουλεύει κανονικά. Αν το βάλω μπροστά ζεστό με το denso tps και δεν πατήσω γκάζι, αμέσως πηγαίνει στις 800-850 το ρελαντί. Όταν συνεχίσω και το κάνω μια βόλτα μετά γυρνάω και κρατάει στροφές όπως και στις αλλαγές κάτω από τις 4500rpm...

Αυτά με τον πόλο τα έχουμε κάνει και η αλήθεια είναι πως έχει μια διάθεση να φτιάξει χάρτες και να στρώσει το πρωί μετά την ακινησία όλο το βράδυ χωρίς πόλο.... Επίσης η διατομή στη θέση του tps είναι όση του μαμά φιλτροκουτιού.

Τα καλώδια τα έχω βάλει όπως είναι στο bosch και όπως τα βρίκα και με το πολύμετρο το μεσαίο (κίτρινο) είναι γείωση και τα άλλα καφέ και πράσινο με την σειρά που λέω που νομίζω ότι δεν έχει και σημασία??

Θα του πω να βγάλει απόψε τον πόλο της μπαταρίας και να τον ξαναβάλει το πρωί γιατί στους denso πχ έλεγαν ότι θέλεο 45' να μηδενίσει...

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και ούτε είναι δικό μου το αυτοκίνητο για να αρχίσω να ψάχνω παραπέρα πχ πρώτα είχε cel από αισθητήρα Λ τώρα δεν έχει!! Οπότε η λύση είναι να το πάει στην toyota να δούμε τι θα πει και το τεστερ...

Γυρίζοντας στις ωμικές αντιστάσεις χωρίς να είμαι ηλεκτρολόγος το tps λογικά είναι μια μεταβλητή με την γωνία περιστροφής ωμική αντίσταση. Δίνει λοιπόν ο εγκέφαλος 5V και βλέπει την πτώση τάσης στο άλλο άκρο της αντίστασης και με αυτή υπολογίζει τι γίνεται. Αν είναι διαφορετική η αντίσταση των δυο αντιστάσεων τότε η διαφορά τάσης δεν θα είναι και αυτή διαφορετική?

Δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται, τουλάχιστον με αυτά και με αυτά το αυτοκίνητο φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα οπότε αυτό μας δίνει δύναμη να το παλέψουμε!!

Βρίκα αυτό εδώ
http://www.enduringautomotive.com/tps/
Κατάλαβα μερικά πράγματα οπότε αύριο θα την περάσουμε με το πολύμετρο...
Πρώτα το bosch τι κάνει κουμπωμένο στη φίσα και ύστερα να δούμε πως θα πρέπει να συνδεθεί το denso.
Λογικά το μεσαίο το έχουμε πετύχει γιατί συνήθως είναι το signal. Tώρα τα άλλα δύο μπορεί να παίζουν....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agapiou : 11-05-17 στις 15:49. Αιτία: Συγχώνευση posts.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-05-17, 00:15
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla G6 1ZZ
Δύναμη Σεβασμού: 208
preatorian είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Φίλε μου αν δεν γνωρίζεις από ηλεκτρικά προσέξτε μην κάνετε καμοια πατάτα και κάψετε καναν σταθεροποιητή στον εγκέφαλο.
Τα χρώματα του bosch δεν σημαίνει ότι είναι τα ίδια και στους denso.
Eπισης δείτε το στοπ της πεταλούδας μήπως κάποιος κατσαπλιας έχει πειράξει το βιδακι και έχει ανοίξει την πεταλούδα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Υπερκυβισμός από 3zz σε 1zz... andreas_e12 TOYOTA COROLLA E 12 26 23-11-10 13:16
Υπερκυβισμός butlerakos TOYOTA COROLLA 111(G6) 2 06-12-09 23:06
Υπερκυβισμός!!! Ayrton SUPPORT 78 21-02-08 00:20
Μηχανές Εσωτερικής Καύσης – Βιβλία – Εκπαίδευση(;) kyro SUPPORT 8 22-09-07 10:15
Υπερκυβισμός toyota mania ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7 05-01-05 18:37

Page generated in 0,22531605 seconds (82,88% PHP - 17,12% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:06.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com