Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
 |
|
 |
4E-FE -> 4E-FTE |
 |

18-06-04, 02:03
|
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
4E-FE -> 4E-FTE
Καλησπέρα,
έχω ερώτηση μόνο για γνώστες.
:  : Η αλουμινένια εισαγωγή του 4E-FE από Corolla '99 μπορεί να μπει στον 4E-FTE? Με τη πεταλούδα του 4Ε-FTE βέβαια που είναι κάπως μεγαλύτερη. Όχι ότι δεν υπάρχει η εισαγωγή του FTE, απλά η εισαγωγή του ατμοσφαιρικού φαίνεται πιο turbίσια από αυτή του τούρμπο κινητήρα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Φιλικά, Βασίλης
|
 |
Re: 4E-FE -> 4E-FTE |
 |

18-06-04, 08:21
|
 |
Μέλος
|
|
Περιοχή:
abelokoipoi-halandri-marousi
|
|
Re: 4E-FE -> 4E-FTE
|
 |
 |

18-06-04, 10:31
|
 |
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
|
|
Παιδιά υπάρχουν διαφορές στα εν λόγω μοτέρ στο εσωτερικό του κινητήρα?
Απο όσα έχω ψάξει και έχω βρεί στο internet δεν αναφέρονται διαφορές πχ. πιστόνια,μπιέλες,μοίρες στις γωνίες των βαλβίδων, στα μέταλλα κτλ.
Πιο είναι το σκεπτικό? Αντί να ψάξεις και να βρείς ένα μοτέρ 4Ε-FΤΕ το οποίο δεν ξέρεις σε τι κατάσταση είναι και τι χρήση του είχε κάνει ο σχιστομάτης τυπάκος που το είχε γιατί να μην αγοράσεις μόνο πολλαπλή εξαγωγής, τουρμπίνα, εγκέφαλο και μερικά ακόμα ψιλοπράγματα όπως map sensor κτλ να του βάλεις και ένα intercooler μπροστά που έτσι και αλλιώς θα το έβαζες και να το δουλέψεις με την ίδια πίεση όπως το τούρμπο.
Απο όσα λέγονται τα πιστόνια των ιαπωνικών αντέχουν πιέσης μέχρι 1 bar.
Νομίζω οτι το κόστος θα είναι αρκετά χαμηλότερο απο μία αλλαγή κινητήρα και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήση γιατί έχω μπεί στην πρίζα και ψάχνομαι..... 
|
 |
 |

18-06-04, 10:40
|
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Ο 4e-FE έχει μεγαλύτερη σχέση συμπίεσης (ατμοσφαιρικός...), άλλους εκκεντροφόρους και προφανώς άλλα μέταλα από τον 4E-FTE.
Εν ολίγεις, οτιδήποτε πέρα ενός light turbo στον 4Ε-FE, χρειάζεται και μερικά κουβαδάκια από κάτω να μαζεύεις ότι αφήνεις... Επίσης το να μετατρέψεις τον 4E-FE σε 4E-FTE έχει μεγαλύτερο κόστος από το να κάνεις σκάτζα.
Φιλικά, Βασίλης
|
 |
 |

18-06-04, 11:01
|
 |
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
|
|
Tην σχέση συμπίεσης σίγουρα θα την ρίξεις.
Για τους εκκεντροφόρους δεν το γνώριζα- και τα μέταλλα?Σίγουρα έχουν διαφορές?
Παντως και ο 4E-FTE light turbo είναι αφου δουλέυει 0,65 overboost 0,45 σταθερό.
Τώρα για το κόστος ίσως στο σύνολο δεν έχουν μεγάλες διαφορές συν το οτι εάν αλλάξεις μοτέρ μπορείς το παλιό μοτεράκι σου να το πουλήσεις.
Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. 
|
 |
 |

18-06-04, 14:34
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από UNIQUE";p="
Παιδιά υπάρχουν διαφορές στα εν λόγω μοτέρ στο εσωτερικό του κινητήρα?
Απο όσα έχω ψάξει και έχω βρεί στο internet δεν αναφέρονται διαφορές πχ. πιστόνια,μπιέλες,μοίρες στις γωνίες των βαλβίδων, στα μέταλλα κτλ.
Πιο είναι το σκεπτικό? Αντί να ψάξεις και να βρείς ένα μοτέρ 4Ε-FΤΕ το οποίο δεν ξέρεις σε τι κατάσταση είναι και τι χρήση του είχε κάνει ο σχιστομάτης τυπάκος που το είχε γιατί να μην αγοράσεις μόνο πολλαπλή εξαγωγής, τουρμπίνα, εγκέφαλο και μερικά ακόμα ψιλοπράγματα όπως map sensor κτλ να του βάλεις και ένα intercooler μπροστά που έτσι και αλλιώς θα το έβαζες και να το δουλέψεις με την ίδια πίεση όπως το τούρμπο.
Απο όσα λέγονται τα πιστόνια των ιαπωνικών αντέχουν πιέσης μέχρι 1 bar.
Νομίζω οτι το κόστος θα είναι αρκετά χαμηλότερο απο μία αλλαγή κινητήρα και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήση γιατί έχω μπεί στην πρίζα και ψάχνομαι..... 
|
Ψαξου, Ψαξου... :  :
|
 |
 |

01-09-04, 01:14
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Απο όσα έχω ψάξει έχουν σίγουρα διαφορετικά μεταλλα τα εσωτερικά τους και εκκεντροφόρους και σίγουρα το ατμοσφαιρικό δεν θα αντεχε αυτές τις πιέσεις σε πλακώματα πανω απο ένα χρόνο ενώ το 4efte αντέχει εγγυημένα .Ακόμη το κόστος είναι πολύ υψήλότερο αφου θέλεις πολλαπλή , τουρμπίνα , wastegate , intercooler , σκαστρα , μεγαλύτερη φιλτροχοάνη , αλλο θερμοστάτη (γιατί μιλάμε για τελείως αλλες θερμοκρασίες) , εγκέφαλο . Τέλος το σημαντικότερο είναι οτι αναλαμβάνεις και το ρίσκο της μετατροπης γιατί αν πέσεις σε κανενα ασχετο που πιστεψε με δεν είναι λίγοι το setup αυτό δεν θα δουλέψει ποτέ. Φυσικά υπάρχουν μειονεκτήματα και στο 4efte (διάβασε σχετική μου δημοσίευση στο topic "4e-fte Σε Αε111 1.3 ")
Φιλικά Νίκος
 |

05-09-04, 15:23
|
 |
|
|
Περιοχή:
Nikaia
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vask";p="
Καλησπέρα,
έχω ερώτηση μόνο για γνώστες.
:  : Η αλουμινένια εισαγωγή του 4E-FE από Corolla '99 μπορεί να μπει στον 4E-FTE? Με τη πεταλούδα του 4Ε-FTE βέβαια που είναι κάπως μεγαλύτερη. Όχι ότι δεν υπάρχει η εισαγωγή του FTE, απλά η εισαγωγή του ατμοσφαιρικού φαίνεται πιο turbίσια από αυτή του τούρμπο κινητήρα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Φιλικά, Βασίλης
|
Μπεινει με πατεντα αλλα μην κρινεις ενα βιβλιο απο το εξωφυλλο του. Παει πολυ καλυτερα με την εισαγωγη του 4Ε-FTE. Η εισαγωγη του 4E-FE δειχνει πιο τουρμπισια αλλα στην πραγματικοκητα "πνιγει" το μοτερ με αποτελεσμα να στεγνωνει ο κυλινδρος.
Ερωτησεις για turbo και 4E-FTE... |
 |

11-09-04, 18:08
|
|
|
|
|
Ερωτησεις για turbo και 4E-FTE...
Επειδη καποια πραγματα δεν τα ξερω, θα ηθελα αν καποιος γνωριζει κατι απο τα παρακατω (ολο και καποιος θα τα ξερει) και δεν βαριεται να απαντησει...
Ξεκιναμε...
1) Κατα την αγορα ενος μοτερ, τι περιλαμβανεται ακριβως? (εγκεφαλος,...?)
2) Αν αλλαξουμε απο 4ΕFE σε 4EFTE χρειαζομαστε και εγκεφαλο?
4E-FTE
3) Εστω οτι θελουμε να βαλουμε 2,5αρα τουρμπινα. Ποια τα +, - (πχ δυναμη, lag, κλπ)
4) Τι επιπλεον αλλαγες χρειαζονται για αυτη τη μετατροπη? (πχ εξατμιση) Αναφερετε περιπου το κοστος.
5) Συμφερει η μετατροπη να γινει απο την αρχη για να γλιτωσουμε κανα  ?
6) Μεχρι τι πιεση (και περιπου ποσα αλογα) μπορουμε να ανεβασουμε με μαμα και με 2,5αρα τουρμπινα με ασφαλεια?
Αυτα προς το παρρον...
Αν γινεται να απαντατε συγκεκριμενα. πχ: 4) .................... (για να μην χαθουμε)
|
 |
Re: Ερωτησεις για turbo και 4E-FTE... |
 |

11-09-04, 18:31
|
 |
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Re: Ερωτησεις για turbo και 4E-FTE...
Λογικα στο δινουν κομπλε ωστε να λειτουργγσει και να θυμασαι μονο ενα πραγμα ΟΤΙ ΚΑΕΙ ΠΑΕΙ.
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,21980405 seconds (81,38% PHP - 18,62% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:22. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|