Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
 |
|
 |
Γωνία κάστερ |
 |

21-09-10, 18:37
|
 |
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Βύρωνας
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Γωνία κάστερ
Θέλω μα μου πείτε όσοι ξέρετε τι ακριβώς είναι η γωνία κάστερ γιατί έχω μόνο μια γενική ιδέα και ακόμα όσοι έχετε ασχοληθεί, πόσες μοίρες κάστερ έχετε(έχω μόνο 1 μοίρα), πώς μπορούμε να δώσουμε παραπάνω(σε Ε11) και τι διαφορά θα εχουμε δίνοντας παραπάνω
|

21-09-10, 19:28
|
 |
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Κάστερ, χοντρικά, είναι η γωνία που σχηματίζει με την κατακόρυφο ο άξονας όταν τον κοιτάμε από πλάγια...
Είσαι σίγουρος πως έχεις μόνο 1 μοίρα...είναι πολύ λίγο...5 μοίρες είναι λογικό νούμερο για πολιτικό αμάξι...μήπως εννοείς κάμπερ που 1 μοίρα ακούγεται λογική...αν ναι, σε απάντηση πόσο κάμπερ έχουμε να πω πως στο RC έχω μισή μπροστά και πίσω μιάμιση....το corolla δεν ξέρω....αν κ θεωρώ πως πρέπει να είχε λιγότερο...
Κάστερ δεν ξέρω πόσο έχω...εσύ που βρήκες πως έχεις 1 μοίρα μόνο κάστερ?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dRiveR7 : 21-09-10 στις 19:39.
|

21-09-10, 21:46
|
 |
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
η καστερ δεν ρυθμιζεται,εγω απ'οτι θυμαμαι εχω περιπου 2 μοιρες
|
 |
dg |
 |

22-09-10, 02:50
|
 |
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Βύρωνας
|
|
dg
Κάστερ έχω μόνο μια μοίρα.Το είδα στην ευθυγράμιση, γιατί άλλαξα τελείως το στήσιμο του αυτοκινήτου,γιατί ήταν πολύ σκόρπιο πρίν.Οι 5 μοίρες είναι πολλές νομίζω, μακάρι να χα τόσες...Υπάρχει τρόπος να την ρυθμίσεις την κάστερ άμα έχεις ρυθμιζόμενα Top mount είναι λίγο πατέντα, και κοστίζει γιαυτό ρωτάω να δω τι θα κερδίσω και αν αξίζει
|
 |
|
 |

22-09-10, 07:40
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Η γωνία κάστερ
Κατά τη στροφή του τιμονιού, καθένας από τους μπροστινούς τροχούς στρίβει γύρω από ένα
νοητό άξονα. Η γωνία που σχηματίζει ο τελευταίος -κοιτώντας το αυτοκίνητο από τα πλάγια-
σε σχέση με τον κατακόρυφο άξονα ονομάζεται γωνία κάστερ και μετριέται σε μοίρες. Αν η
κορυφή του άξονα στροφής κλίνει προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το κάστερ
χαρακτηρίζεται θετικό, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, αρνητικό. Το θετικό κάστερ προσφέρει
ευστάθεια και καλή κατευθυντικότητα, ενώ τείνει να επαναφέρει τους μπροστινούς τροχούς
στην ευθεία θέση μετά από στροφή, γι? αυτό και προτιμάται έναντι του αρνητικού. Παρ? όλα
αυτά, μεγάλες τιμές θετικού κάστερ αυξάνουν την προσπάθεια που απαιτείται για να στρίψουν
οι μπροστινοί τροχοί, προκαλούν «τρέμουλο» του τιμονιού στις χαμηλές ταχύτητες, ενώ οι
ανωμαλίες του οδοστρώματος μεταφέρονται εντονότερα στο πλαίσιο μέσω της ανάρτησης. Στη
συντριπτική πλειονότητα των σύγχρονων αυτοκινήτων, η γωνία κάστερ δεν επιδέχεται ρύθμιση.
Πηγή: http://library.techlink.gr/4t/articl...3&article=9619
Πάντως, σε κάποιες "ειδικές" περιπτώσεις υπάρχουν ειδικά ψαλίδια (uniball) με τα οποία μπορείς να ρυθμίζεις τη γωνία κάστερ σε ένα ευρύ φάσμα τιμών.
|

22-09-10, 14:03
|
 |
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Βύρωνας
|
|
Τα συγκεκριμένα ψαλίδια δεν νομίζω να υπάρχουν για εμένα.Αν και θα το ψάξω κιάλλο αλλά πρέπει να βρώ κάποιον που θα ασχολήται με αγωνιστηκά corolla.Αν ξέρει κάποιος κάποιον, να μου στείλει πμ.Η άλλη λύση, αφού έχω coilover, έχω 2 τρόπους ρύθμισης της ΚΑΜΠΕΡ(από πάνω και από κάτω).Μπορώ να γυρίσω την ανάρτηση ώστε η ΚΑΜΠΕΡ να γίνει ΚΑΣΤΕΡ και να ρυθμίσω την ΚΑΜΠΕΡ από κάτω.Ξέρετε κάποιον που να το χει κάνει?
|

22-09-10, 14:54
|
 |
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
αυτο γινεται αλλα γιατι νομιζεις οτι θα βελτιωθει?το προβλημα στα πιο πολλα ιαπωνικα ειναι στο πλαισιο.
|

23-09-10, 00:03
|
 |
Moderator
|
|
|
|
καλα ενταξει αλλα εδω μιλαμε για ενα δεδομενο πλαισιο...Ασχολεισου καλυτερα με καποια δεσιματα στο πλαισιο σου και θα δεις μεγαλυτερη διαφορα απο το να αρχισεις να ψαχνεσαι με καστερ κλπ

23-09-10, 12:01
|
 |
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Συμφωνω με τον Γιωργο. Ακομα και μια μπαρα ψαλιδοων να βαλεις μπροστα σιγουρα θα αλλαξει το αυτοκινητο. Μπες εδω και δες τι υπαρχει για την 11αρα σου.
http://ultraracing.com.my/template.asp?menuid=56
|

23-09-10, 15:08
|
 |
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Βύρωνας
|
|
Ψαλιδόμπαρα φοράω ήδη.Την ξέρω την ultra, απλά θέλω μιας και ασχολήθηκα με στήσιμο, να τελειώνω
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,24238110 seconds (80,26% PHP - 19,74% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:41. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|