Καλησπέρα σας και καλό χειμώνα να έχουμε σιγά σιγά...
Αλλαγή νομικού πλαισίου στα Κ.Τ.Ε.Ο. ως προς τα χιλιόμετρα των αυτοκινήτων. Και εξηγούμαι...
Στην οικογένεια έχουμε ένα yaris του 2011 το οποίο το πήραμε το 2015 από μάντρα. Το γιατί και πως είναι άλλο θέμα...
Προχθές το πήγα για να περάσω το κλασσικό έλεγχο σε ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο.. Εκεί λοιπόν με γνωστοποίησαν οι υπάλληλοι ότι το αμάξι μου, πριν το αγοράσουμε, είχε περάσει άλλους 3 ελέγχους αλλά με ασυμφωνία χιλιομέτρων, δηλαδή από το 2ο στο 3ο έλεγχο είχε λιγότερα χιλιόμετρα, κατεβασμένα. Με εξήγησαν ότι είναι νέο σύστημα αυτό, το οποίο ισχύει καμιά βδομάδα τώρα, και πλέον όταν περνάνε ένα όχημα ότι πέρασε έλεγχο, αυτόματα, μέσω του Υπουργείου Μεταφορών, βγάζει σφάλμα αν εντοπιστεί ασυμφωνία χιλιομέτρων. Γράφτηκε ως "σοβαρή έλλειψη" δεξιά στο πινακάκι, και μου δόθηκε ένας μήνας παράταση. Στο διάστημα αυτό, εγώ πρέπει να πάω σε αδειοδοτημένο "ταχογραφά" ο οποίος θα με ανεβάσει τα χιλιόμετρα, δίνοντας μου σχετική υπεύθυνη δήλωση του για αυτό, μαζί με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, και ξανά κατάθεση αυτών των χαρτιών στο Κ.Τ.Ε.Ο.. Απ' ότι κατάλαβα, από μια βεβαίωση που με έδωσαν από το Κ.Τ.Ε.Ο., έχουν ένα σύστημα που υπολογίζουν πόσο περίπου να πειράξω το κοντέρ προς τα πάνω. Στη δική μου περίπτωση από 87.000 χιλιόμετρα θα πρέπει να το κάνω 103.000 χιλιόμετρα το λιγότερο. Επίσης, στο Κ.Τ.Ε.Ο. πρέπει να υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση αν επιθυμείς ή όχι να κινηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών ποινική διαδικασία σε βάρος του προηγούμενου ιδιοκτήτη για τα γυρισμένα χιλιόμετρα. Την οποία δήλωση την υποβάλει το Κ.Τ.Ε.Ο. απευθείας στο Μεταφορών.
Οπότε τα δεδομένα είναι δύο...
Οι "ταχογραφάδες" θα ανοίξουν δουλειές τώρα και πολλοί θα στεναχωρηθούν με αυτά που θα μάθουν...
|