καλησπέρα, το προβλημα που λες μου θυμιζει βαλβιδα ψυχρης εκκινησης.
Και να εξηγησω τι επαθα σχετικα προσφατα.
Αλλαξα καποια στιγμη θερμοστατη και μετα μου αναβε check engine, δεν βρηκα τι ειναι (ειχε ζεστη τοτε) μεχρι την επομενη μερα το πρωι που δεν επαιρνε μπρος. Τελικα ηταν σπασμενη η βαλβιδα ψυχρης εκκινησης το το κεφαλι της που εχει την φυσα.
Αλλαχτηκε με μεταχ και αρχισαν μετα απο λιγο τα νουμερα.
Οι στροφες να ανεβαινουν μονες τους ποτε ποτε, και χοροπηδαει μονο του σαν το κατσικι, παιζαν οι στροφες λιγακι οπως το λες.
Tελικα ειπα να την αλλαξω, δεν ξερω αν ειναι ιδια και στο δικο σου αλλα η γνησια εχει κοντα 60 ευρω οποτε εβαλα imitasion με κανα 10αρικο σχεδον μαρκας colorstat και απο τοτε σταματησε να το κανει.
Επειδη δεν ειναι πολλα τα λεφτα σε imitation και αλλαζει ευκολα απλά πρεπει να αδειασεις νερα, θα ελεγα να την αλλαζες γιατι μπορει να ειναι αυτο.
το πρωι παιρνει ευκολα μπροστα αν εχει λιγη ψυχρα?
επισης αυτη η βαλβιδα δινει στην ECU πληροφοριες για την θερμοκρασια του νερου και ρυθμιζει τα μιγματα. Οποτε αν δεν δουλευει καλα γινεται η ιστορια με τις στροφες. Και αν χαλασει τελειως αν ειναι ψυχρος ο καιρος δεν παιρνει μπρος το αμαξι. Εμενα χαλασε η πρωτη με κρυο και επρεπε να μιζαρω 15 φορες για να παρει μπρος!
Αυτη παντως μου εριχνε κατι κλοτσιες απο τα πηδηματα που κοντευε να με πιασει ο σβερκος μου! και ο μονος λογος που σκεφτηκα οτι θα ειναι αυτη ειναι επειδη ειχα βαλει μεταχειρισμενη.
Υ.Γ αν η βαλβιδα αυτη δεν εχει χαλασει τελειως μπορει να μην σου αναβει check engine! και σε εμενα με την μεταχ δεν αναβε αλλα ειχε θεμα!
δες φωτο παλια και νεα, η παλια μεταχ εκτος οτι κουνουσε λιγο το κεφαλι της ειναι ο αισθητηρας παρα πολυ χαλια!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 27-06-18 στις 17:42.
|