Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-06-14, 00:21
Το avatar του χρήστη tsavman
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: Ε12 2004, 1.x
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 238
tsavman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Λοιπόν παιδιά, να γράψω τελικά τι έγινε σήμερα. Σαν πρώτη εμπειρία με δυναμόμετρο είμαι ενθουσιασμένος!

Το περιβάλλον ήταν ιδιαίτερα φιλικό και "χαλαρό" οπότε φάγαμε (μαζί με τα βάλε-βγάλε των εξατμίσεων) κανένα 4ωρο.

Δοκιμάστηκαν και τα τρία τα σενάρια και τα αποτελέσματα ήταν ως εξής:
  • Μανίσιο φίλτρο στο κουτί του & μανίσια εξάτμιση: 96.7HP
  • Φιλτροχοάνη Κ&Ν & μανίσια εξάτμιση: 101.3HP
  • Φιλτροχοάνη Κ&Ν & τελικό Magnaflow (2 πατήματα) 100-102HP

Δυστυχώς δεν πήρα τα διαγράμματα καθώς υπήρξε ένα πρόβλημα με τον εκτυπωτή στο τέλος και βιαζόμουν να φύγω για δουλειά, αλλά τα νούμερα είναι στο περίπου έτσι (δεν είμαι σίγουρος για τα δεκαδικά ψηφία).
Όταν τα πάρω θα μπορέσει να γίνει και μια πιο προσεκτική μελέτη των καμπυλών ιπποδύναμης/ροπής.

Εντύπωση μου έκανε ο κόφτης που έμπαινε σχετικά αργά, περίπου στις 6700RPM.

Να σημειώσω ότι τα πατήματα έγιναν με απλή βενζίνη περίπου 3-4 εβδομάδων μέσα, και δεν τσέκαρα ούτε ελαστικά ούτε θερμοκρασίες (στην αρχή ήταν γύρω στους 18 η εξωτερική, αργότερα ζέστανε, ίσως 23-24 βαθμούς).

Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι το τελικό (σε συνδυασμό με τη χοάνη) δεν δίνει κάτι παραπάνω. Ίσως με μανίσιο φιλτροκούτι να είχε κάποια διαφορά, αλλά τα αποτελέσματα συμφωνούν με αυτό που είπατε κάποιοι ότι δεν δίνει τίποτα.

Στα της εξάτμισης τώρα, πριν την τρίτη μέτρηση έβαλα το magnaflow τελικό και έκανα μερικές βόλτες να δω πως αποδίδει. Από θόρυβο είναι πολύ ωραίο, γεμάτο μπάσο, και στους κόφτες με άφημα γκαζιού "σκάει", ενώ στο ρελαντί απλά γουργουρίζει, αλλά μου φάνηκε λίγο δυνατό για τα γούστα μου. Ενώ ο ήχος ήταν ωραίος σε όλο το φάσμα, θα ήθελα να είναι 3-4dB χαμηλότερος.
Να αναφέρω βέβαια ότι σε απαλά πατήματα ήταν μια χαρά, και μετά τις 3.500 σταματάς να το ακούς, αλλά εμένα μου φάνηκε κάπως δυνατό στα σταμάτα-ξεκίνα.
Είμαι λίγο ευαίσθητος με το θέμα του θορύβου εντός της πόλης γενικά, κρίμα γιατί είχε πολύ ωραία χροιά, δεν έκανε καθόλου σαν κάτι τενεκέδες που κυκλοφορούν εδώ στα μέρη μου

Μετά τα πατήματα πήρα την απόφαση και το έβγαλα, βάζοντας το μανίσιο τελικό και πάλι. Και για να μη μου μείνει το απωθημένο, κάναμε μία μικρή μόντα εμφανισιακή α-λα JDM φάση. Φωτό θα βγάλω αύριο, καθώς δεν πρόλαβα το φως σήμερα.

Το τελικό θα το βάλω σε αγγελία εντός του club αρχικά, καθώς είναι έτοιμο για να μπει σε Ε12, και αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον εδώ θα ψαχτώ και τοπικά.
Απάντηση με παράθεση