Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Προβληματάκι με αρρυθμίες στροφών
Παλιά 24-07-09, 13:16
Everville Offline:
Νεότατος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
Everville είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Προβληματάκι με αρρυθμίες στροφών

Γειά σας
Στην Corolla (μοντ. 1400) με περίπου 95Κ km στο ενεργητικό της εδώ και μερικούς μήνες (κάπου από τα χριστούγεννα) έχω ένα περίεργο πρόβλημα:

Ορισμένες φορές έχω κάποιες αρρυθμίες οι οποίες εμφανίζονται στην ακόλουθη περίπτωση:
Οταν το αμάξι είναι κρύο, αρχίζει η θερμοκρασία του νερού να φτάνει στα κανονικά της επίπεδα (το βλέπω από την ένδειξη) και είμαι σε κίνηση (σταμάτα - ξεκίνα) και ειδικά μετά από φρενάρισμα - σταμάτημα (π.χ. από δευτέρα ή τρίτη σε νεκρά). Οι αρυθμίες δεν είναι μεγάλες δηλαδή οι στροφές πάνε να πέσουν αλλά επανέρχονται μόνες τους αλλά ψιλοδυσκολεύονται να κρατηθούν (μερικές φορές μάλιστα σβήνει τελείως και δυσκολεύεται να πάρει μπρος).

Η πλάκα ειναι ότι μετά μόλις το αμάξι ζεσταθεί κανονικά τα παραπάνω εξαφανίζονται ως δια μαγείας.

Το "αστείο" είναι ότι αν με το που ξεκινήσω δεν μεσολαβήσουν καθόλου σταματήματα (π.χ. από φανάρια) ή είχα μια μεγάλη διαδρομή που οδηγώ συνεχόμενα δεν έχω καθόλου τα παραπάνω συμπτώματα!

Πριν λίγο καιρό το πήγα σε ένα συνεργείο που κανανε διάφορα διαγνωστικά στο εγκέφαλο αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Επίσης καθαρίσανε και την πεταλούδα του γκαζιού (είχε όντως βρωμίσει από ότι είπαν). Τελικά όμως το προβληματάκια δεν σταμάτησε.

Υποψιάζομαι ότι κάποιο καλωδιάκι προκαλεί τα παραπάνω? Μήπως η αντλία βενζίνης? Μου φαίνεται όμως περίεργο ότι εμφανίζεται μόνο στην παραπάνω περίπτωση που περιέγραψα.
Έχει κανείς κάποια ιδέα ή έχει ακούσει παρόμοια περίπτωση?

Thanks !
Απάντηση με παράθεση