Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
 |
 |
Προβληματάκι με αρρυθμίες στροφών |
 |

24-07-09, 13:16
|
Νεότατος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Προβληματάκι με αρρυθμίες στροφών
Γειά σας
Στην Corolla (μοντ. 1400) με περίπου 95Κ km στο ενεργητικό της εδώ και μερικούς μήνες (κάπου από τα χριστούγεννα) έχω ένα περίεργο πρόβλημα:
Ορισμένες φορές έχω κάποιες αρρυθμίες οι οποίες εμφανίζονται στην ακόλουθη περίπτωση:
Οταν το αμάξι είναι κρύο, αρχίζει η θερμοκρασία του νερού να φτάνει στα κανονικά της επίπεδα (το βλέπω από την ένδειξη) και είμαι σε κίνηση (σταμάτα - ξεκίνα) και ειδικά μετά από φρενάρισμα - σταμάτημα (π.χ. από δευτέρα ή τρίτη σε νεκρά). Οι αρυθμίες δεν είναι μεγάλες δηλαδή οι στροφές πάνε να πέσουν αλλά επανέρχονται μόνες τους αλλά ψιλοδυσκολεύονται να κρατηθούν (μερικές φορές μάλιστα σβήνει τελείως και δυσκολεύεται να πάρει μπρος).
Η πλάκα ειναι ότι μετά μόλις το αμάξι ζεσταθεί κανονικά τα παραπάνω εξαφανίζονται ως δια μαγείας.
Το "αστείο" είναι ότι αν με το που ξεκινήσω δεν μεσολαβήσουν καθόλου σταματήματα (π.χ. από φανάρια) ή είχα μια μεγάλη διαδρομή που οδηγώ συνεχόμενα δεν έχω καθόλου τα παραπάνω συμπτώματα!
Πριν λίγο καιρό το πήγα σε ένα συνεργείο που κανανε διάφορα διαγνωστικά στο εγκέφαλο αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Επίσης καθαρίσανε και την πεταλούδα του γκαζιού (είχε όντως βρωμίσει από ότι είπαν). Τελικά όμως το προβληματάκια δεν σταμάτησε.
Υποψιάζομαι ότι κάποιο καλωδιάκι προκαλεί τα παραπάνω? Μήπως η αντλία βενζίνης? Μου φαίνεται όμως περίεργο ότι εμφανίζεται μόνο στην παραπάνω περίπτωση που περιέγραψα.
Έχει κανείς κάποια ιδέα ή έχει ακούσει παρόμοια περίπτωση?
Thanks !
|

24-07-09, 13:22
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Μηπως να καθαρίσεις ή να αλλαξεις το Air Flow Meter?
|

24-07-09, 16:39
|
Νεότατος
|
|
|
|
χμμ.. αυτό δεν το είχα σκεφτεί.. Τι κάνει αυτό το πράγμα? Να υποθέσω ότι μετράει ροή αέρα ή κάτι τέτοιο.. Πάντως θα το έχω στο νού μου.
|

24-07-09, 17:40
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Απλα στο λεω γιατι παρομοια προβληματα εχουν λυθει με αυτον τον τροπο. Καθαρισε καλα το δικο σου πρωτα να δεις μπας και διορθωθει το θεμα.
|

25-07-09, 00:15
|
 |
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
|
|
Καλά τα λές Mad αλλα αν είταν αυτο δεν θα το έκανε συνέχεια ?
φίλε δεν δοκιμάζεις να αλάξεις βενζινάδικο μήπος προκαλείτε απο μάπα βενζήνη ?

27-07-09, 13:06
|
Νεότατος
|
|
|
|
Το θέμα βενζίνης το είχα υποψιαστεί και εγώ αρχικά. Αλλά γενικά βάζω από 3 - 4 διαφορετικά συνήθως.
Πάντως θα επισκεφτώ αυτές τις μέρες κάποιο συνεργείο και αν λυθεί το πρόβλημα θα έχετε νέα μου .
|

29-07-09, 23:07
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
ελευσινα
|
|
Σιγουρα δεν ειναι θεμα εγκεφαλου..???
|
 |
|
 |

01-10-09, 11:12
|
Νεότατος
|
|
|
|
Γεια και πάλι.
Τελικά το πρόβλημα το έλυσα πρόσφατα :-) Ξαναασχολήθηκα με αυτό πάλι, αφού η κατάσταση είχε χειροτερέψει και πλέον αρρυθμίες και σβησίματα είχα κάθε φορά που ο κινητήρας ήταν κρύος. Γίνανε οι ακόλουθες κινήσεις.
Σε συνεργείο ξανακαθαρίστηκε η πεταλούδα του γκαζιού (αφού πλέον μου την βγάλανε και τη καθαρίσανε). Το πρόβλημα εξακολούθησε.
Απευθύνθηκα πάλι σε συνεργείο αντιπροσωπείας.
Εκεί γίνανε 2 πράγματα
1) Καθαρισμός του Air Flow Meter
2) Διαπιστώθηκε ότι είχε αυξηθεί πολυ το διάκενο των μπουζί. Για την ακρίβεια είχε φτάσει κάπου στα 2mm από το 1mm που έπρεπε να είναι κανονικά (από ότι είπαν). Τα αλλάξανε γιατι είχαν μια φυσιολογική φθορά έτσι και αλλιώς και ρυθμίστηκε το διάκενο. Τελευταία φορά είχα αλλάξει στα 60K από ότι θυμάμαι (τώρα είχα 100K παρά κάτι).
Δεν ξέρω τι από τα παραπάνω έφταιγε (ίσως και τα 2?) πάντως οι αρρυθμίες εξαφανιστήκανε και όλα δουλεύουν κανονικά!
Το αναφέρω μήπως κάποιος άλλος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.
|

01-10-09, 19:02
|
 |
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Πιστεύω ότι τα μπουζί τα είχες ΠΑΡΑ πολλά χλμ!!!! προσωπικά εγώ σύμφωνα με τις προδιαγραφές των μπουζί που βάζω ποτέ δεν τα αφήνω πάνω από 30000χλμ και αυτά ήταν τα iridium της Denso. Της πλατίνας κάθε 10000χλμ αλλαγή!!! εμένα βέβαια είναι και turbo με 4E-FTE, πάντως όπως και να έχει δεν νομίζω και σε μαμα μοτερ τα μπουζί να τα αφήνουμε τόσο καιρό πάνω! πιστεύω αυτό θα έφταιγε!
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,21987200 seconds (81,03% PHP - 18,97% MySQL) with 39 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:56. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|