Θέμα: Ζαντες
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-03-09, 07:48
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1039
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Το θέμα με τις ζάντες μας έχει απασχολήσει πολύ, εγώ θα πω ότι είναι απλά ο καθένας τι θέλει από το αμάξι του. Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι μέχρι 16αρες καλά είναι, 17αρες είναι όντως υπερβολικό εκτός αν έχουμε πολλά άλογα, τώρα αν κάποιος τις θέλει για μόστρα δεν θα πάθει τίποτα να βάλει, υπόψην όμως ότι με πολύ χαμηλά προφιλ πχ 35αρι για τις 17αρες αν βαράμε σε λακούβες κτλ την ζάντα την βλέπω για πέταμα μετά. Εγώ 15αρες 195/50/15 έχω με μαμα ελατήρια σε AGX και σε μια που έπεσα κατά λαθος με λίγα χλμ μου στράβωσαν 2 ζάντες! Επίσης είναι αδύνατον με 17αρες να διατηρίσουμε το αρχικό μέγεθος σε διάμετρο ρόδας. Κάπου έβαλα ένα πρόγραμμα που τα υπολογίζει σε excel. Το βήμα θα μεγαλώσει πολύ θα αυξηθεί η τελική αλλά θα μειωθεί δραματικά η επιτάχυνση, φυσικά θα έχουμε και καλύτερο πάτημα του αυτοκινήτου στο έδαφος. Δεν θα ξεχάσω όταν είχα το starlet GT που είχα κοντό σασμαν με 185/55/14 που έσκιζε σε επιτάχυνση και άνετα ήμουνα μπροστά μέχρι τα 140-150χλμ ακόμα και από άλλα starlet με 16αρες-17αρες και Τ25 με 200-220hp. Μετά με έσκιζαν φυσικά. Αλλά η Τ25 εχει και κάποιο lag σε σχέση με την μαμά toyota Ct9. Για μένα που έχω και 4E-FTE νομίζω ότι με 195/50/15 είμαι μια χαρά. Ξέχασα να αναφερω και το θέμα κόστους των ελαστικών, πχ στα δικά μου βρίσκεις με 250-260 ευρώ, αν πάμε σε 16αρες ανεβάζουμε πολύ το κόστος και στις 17αρες αρκετά πάνω. Δεδομένου των δρόμων της Ελλάδας, του κόστους, της επιτάχυνσης, τελικής (βήμα) κτλ προτιμώ 195/50/15, αυτό είναι προσωπική μου άποψη, όπως είπα ανάλογα με τι κριτήριο θέλει τις ζάντες ο καθένας.
Απάντηση με παράθεση