τι του λέτε ρε παιδία όλοι να πάρει Tsport;;; (πως θα βρω να αγοράσω εγώ οταν θα έχω τα λέφτα;;;

)
πέρα απο την πλάκα, το παλικάρι ζήτησε τη γνώμη μας σχετικά με τη βελτίωση του αυτοκινήτου του και σε αυτό τον άξονα πρέπει να κινηθούμε είτε συμφωνούμε, είτε οχι.
στο προηγούμενο ποστ μου, είπα οτι αν ο Θάνος είχε σκοπό να τουρμπίσει θα μπορούσε να το είχε λάθει υπ όψην του κατά τον υπερκυβισμό για να μη χρειαστεί να πληρώσει κάποια πράγματα διπλά. όπως είδα στο garage σου, φοράς τα πιστόνια απο το 1800, συνεπώς δεν έχεις και πάρα πολύ μεγάλη συμπιεση. τελικά ισως μπορέσεις να δουλέψεις στα 0,4 ή 0,5 χωρίς να χρειαστεί να βάλεις πιο παχία φλάτζα κεφαλής κτλ κτλ.
σε αυτές τις πιέσεις η τουρμπίνα μην περιμένεις να σου δώσει την αίσθηση της απογείωσης. απλά θα νοιώθεις ενα αισθητά πιο δυνατό τράβηγμα απο τις 3.000-3.500 στροφές και πάνω.
απο την άλλη ο κοπρέσορας θα σου δώσει πιο γεμάτη καμπύλη ροπής απο τις 2.000 στροφές, αλλά με μεγαλύτερο κόστος. υπολογίζω οτι το κόστος ενος light turbo είναι 2500 ευρώ, ενώ του κομπρέσορα της greddy περίπου τα 4.500.
απο εκεί και ύστερα παίζει ρόλο πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις, αλλα και τι χαρακτηριστικά θέλεις να έχει το αμάξι.