Άργησα λιγάκι να γράψω γιατί περίμενα να κάνω τις δόκιμες. Πλέον δεν υπάρχει λαμπάκι check engine και το επιβεβαίωσα και με διαγνωστικό, αλλά συμβαίνει το εξής περίεργο.
Σαν 1.4 (4ΖΖ) με πολύ προσοχή (σαν να έχω ένα αυγό κάτω από το πεντάλ) αν οδηγούσα είχα καταφέρει 8,7 lt/100km εντός.
Όταν έγινε ο υπερκυβισμος σε 1.8 (1ΖΖ) απρογραμάτιστο έκαιγε γύρο στα 12
( lt/100km πάντα εντός πόλης) και είχε σαν σφάλμα P0170 μόνιμα.
Το ρυθμίζει, φεύγω και έχει κατανάλωση 13 περίπου και πάλι αναμμένο το τσεκ με ίδιο κωδικό.
Του το πηγαίνω ξανά αφού έχω κάνει 100χλμ , το κρατάει πάλι, λέει οτι τα έφτιαξε όλα και οτι μικτό κύκλο του έκαψε περίπου 9 λίτρα στα 100χλμ.
Ωραία λέω, το παίρνω το αμάξι.
Και φτάνουμε στο σήμερα, λαμπάκι μηχανής πουθενά

.
Αλλά,δεν κρατάει σταθερό ρελαντί και μερικές φορές πάει πάνω κάτω το στροφόμετρο μέχρι που φτάνει γύρω στις 100 και σβήνει (αυτό είπε να πάω και θα το διορθώσει...).
Στα πρώτα 100χλμ που έκανα έκαψε 10.5 , αλλά στα επόμενα 100 που οδηγούσα πολύ προσεχτικά έκαψε 13 λίτρα

!
Όλες οι μετρήσεις γίνονται γεμίζοντας το ντεπόζιτο όσο γράψει η αντλία μέχρι να σταματήσει μόνη της και μηδενίζοντας τον μετρητή, πάντα στο ίδιο βενζινάδικο.
Τι στα κομμάτια γίνεται ?!
Παίζει με τις βροχές και τα κρύα να έχει να κάνει καμία σχέση ?
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου προτείνεται κάποιον που να το κατέχει ακόμα το άθλημα και να μπορεί να προγραμματίσει τον παρόν εγκέφαλο σωστά ?
ΥΓ.
Ο Ανδριανάκης (plex tuning) απο οτι μου λένε δεν ασχολείται πλέον με τέτοια θέματα.