Το πόσο καίει εξαρτάται και πως οδηγάμε! εγώ ας πούμε μπορώ να πω πως οδηγάω κάπως νευρικά και γρήγορα δεν μπορώ να πηγαίνω σαν κότα! φυσικά και επειδή μου αρέσει να ακούω την σκάστρα και επειδή μου αρέσει γενικά το πατάω όταν και όποτε μπορώ και έτσι καίει όπως βλέπετε! σε ταξίδια ή ακόμα και σε μεγάλες διαδρομές πχ Καλοκαιράκι σε νησιά η κατανάλωση μειώνεται πάρα πολύ. Μπορώ να το πάω και 160χλμ χωρίς καν να ανοίξει η τουρμπίνα αλλά θα μου πάρει 10 χρόνια και δεν το κάνω ποτέ! μου έχει τύχει να κάνω 120χλμ στην Εύβοια και ίσα που κατέβηκε ο δείκτης της βενζίνης! και μέσα στην πόλη θέλω 20 ευρώ την εβδομάδα για 120χλμ άντε μέχρι 150 ανάλογα πως πάω. Το turbo δεν είναι ατμοσφαιρικό για να έχει συνέχεια την ίδια κατανάλωση, εξαρτάται κατά πολύ τον τρόπο οδήγησης. Btw εγώ έχω 195/50/15 λάστιχα. Πάντως βλέπω το Auris του αδερφού μου και δεν καίει τίποτα σχετικά με το δικό μου! σε καμία όμως περίπτωση δεν θα άλλαζα αμάξι με κριτήριο την κατανάλωση, και πάλι θα πήγαινα σε κάτι γρήγορο και πολλά cc (ίσως και turbo) και μπορεί να έκαιγε και περισσότερο από την corolla μου! θα προσπαθήσω να μετρήσω συνολικά χλμ (γιατί στα 120 που είπα μάλλον άφησα αρκετά απέξω) με τον μετρητή αυτόν που μηδενίζουμε για να δω ακριβώς πόσα χλμ βγάζω, δυστυχώς ξεχνιέμαι και τον μηδενίζω κάθε φορά. LOL
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 13-11-09 στις 20:22.
|