Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Κίνηση Στους Πίσω Η Στους Μπροστινούς Τροχούς?
Παλιά 09-05-05, 14:11
Anonymous Offline:

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
Anonymous είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Εγω σε πολλα αλογα θα προτιμουσα κατι 4κινητο παντως... 8)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-05-05, 15:14
Το avatar του χρήστη Jims192
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 TS
Περιοχή: Ξεσσαλονίκη...
Δύναμη Σεβασμού: 336
Jims192 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ramantanis";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Τοτε για πες μου που ειδες να πω ή να υποννοησω εγω οτι αυτοι που οδηγουν πισωκινητα ειναι χεράδες.
Εδώ..
Παράθεση:
Μπορείς να μπείς στην στροφή με τα ίδια χιλιόμετρα ειτε έχεις πισωκίνητο είτε μπροστοκίνητο, απλα με το πισωκίνητο χρειάζεται να παιζεις συνεχεια με το τιμόνι.
Και εδώ..
Παράθεση:
Δεν νομίζω η γιαγια σου να μπορέσει να οδηγήση την 520 χωρις ηλεκτρονικα συστήματα
Αρα δεν είναι οτι ποιο κοινό στην οδήγηση ωστε όλοι να τα οδηγούν...
Παράθεση:
Οδηγω παρα πολλα και πολλες φορες γρηγορα αυτοκινητα καθε μερα, και νομιζω οτι ξερω καποια πραγματα, γιαυτο και οτι λεω δεν το λεω στην τυχη. Το λεω με απλα και ομορφα λογακια.
Και καλά κάνεις.Αλλωστε αυτό πιστεύω πως κάνουμε και οι περισσότεροι εδώ μέσα.
Παράθεση:
Δεν καταλαβαινω γιατι κανετε τετοια επιθεση.Απορισα μαλιστα. Το ποστ ανοιχτηκε απλα για να πει ο καθενας τις αμπειριες του και οχι για να αντιπαρατεθουμε.
Απλά ειπα την αποψη μου και στηριχτηκα πανω σε αυτα που ξερω. Και προσπαθησα επισης να τεκμηριωσω την αποψη μου.
Και πάλι καλά έκανες αλλά δεν βρίσκω πως σου επιτέθηκε κανείς.Λογικό είναι πως θα υπάρχουν και διαφωνίες και ας ξεφέυγει και λίγο το θέμα.Ενδιαφέρον έχει.Σκέψου να συμφωνούσαμε όλοι..Βαρετό θα ήταν
Παράθεση:
Δεν μιλησα ποτε ειρωνικα.
Αυτό το κρίνει ο καθένας απ΄αυτά που διαβάζει και τα μεταφράζει ανάλογα.. π.χ
Παράθεση:
Δεν νομίζω η γιαγια σου να μπορέσει να οδηγήση την 520 χωρις ηλεκτρονικα συστήματα αλλα σιγουρα θα μπορέσει να οδηγηση την δικια σου την Corolla
Παράθεση:
Οσο για τα δικαιωματα μου ξερω ποια ειναι δεν χρειαζομαι υποβολεις και δικηγορους. Μπορεις να λες λοιπον την αποψη σου χωρις να ειρωνευεσαι και να προσβαλλεις κανεναν.
Συνέχισα την κουβέντα μας με ύφος παρόμοιο μ'άυτο που εξέλαβα πως μου απαντάς..Δεν βρίσκω να σε πρόσβαλα καπου.Αν αυτό διαφένεται κάπου σου ζητώ συγνώμη,δεν ήταν στην πρόθεσή μου.Αν με γνωρίσεις θα δείς οτι δεν είμαι τέτοιος τύπος.Ελπιζω κάποια στιγμή να τα πούμε και απο κοντά μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά γιατί την καταβρίσκω στο forum και κατ 'επέκταση στο club που θέλω να είμαι μέλος...Μέχρι τότε λέω να μου χρωστάς μια βόλτα εσύ με την corolla σου(για να δούμε και τι καλά κάνεις)και μία ο φίλος diafani psyxh που την έχει τάξει με το starletaki του σε προηγούμενη φιλική... αψυμαχία..
Θα τα λέμε.
Πάντα φιλικά JIMS192
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-05-05, 15:29
Το avatar του χρήστη Jims192
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 TS
Περιοχή: Ξεσσαλονίκη...
Δύναμη Σεβασμού: 336
Jims192 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xenos";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω σε πολλα αλογα θα προτιμουσα κατι 4κινητο παντως... 8)
Σωστοοός και διπλωμάτης.Πάντως δεν παίζεις δίκαια...Η ερώτηση είναι ή....ή.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-05, 00:56
Anonymous Offline:

Anonymous είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

[quote="JIMS192";p="17444"]
Παράθεση:
Τοτε για πες μου που ειδες να πω ή να υποννοησω εγω οτι αυτοι που οδηγουν πισωκινητα ειναι χεράδες.
Παράθεση:
Μπορείς να μπείς στην στροφή με τα ίδια χιλιόμετρα ειτε έχεις πισωκίνητο είτε μπροστοκίνητο, απλα με το πισωκίνητο χρειάζεται να παιζεις συνεχεια με το τιμόνι.
Το παραπανω δεν σημαινει οτι πρεπει να εισαι χερας, απλά ειναι η αληθεια,δεν καταλαβαινω που ειδες εσυ να υπονοησω τετοιο πραγμα,απορω????

Παράθεση:
Δεν νομίζω η γιαγια σου να μπορέσει να οδηγήση την 520 χωρις ηλεκτρονικα συστήματα
Και αυτο είναι αληθεια!!!Ισως και καποιος αρκετα καλός οδηγος να μην μπορουσε να οδηγησει γρήγορα ενα δυνατό πισωκινητο αυτοκινητο χωρίς την βοηθεια των συστημάτων αυτών, κατι που ισωσ να ισχυει λιγότερο για τα μπροστοκίνητα αυτοκίνητα

Παράθεση:
Δεν μιλησα ποτε ειρωνικα.
Αυτό το κρίνει ο καθένας απ΄αυτά που διαβάζει και τα μεταφράζει ανάλογα.. π.χ
Παράθεση:
Δεν νομίζω η γιαγια σου να μπορέσει να οδηγήση την 520 χωρις ηλεκτρονικα συστήματα αλλα σιγουρα θα μπορέσει να οδηγηση την δικια σου την Corolla
Αυτό ήταν απάντηση στο δικό σου ειρωνικό postarisma.

Παράθεση:
Οσο για τα δικαιωματα μου ξερω ποια ειναι δεν χρειαζομαι υποβολεις και δικηγορους. Μπορεις να λες λοιπον την αποψη σου χωρις να ειρωνευεσαι και να προσβαλλεις κανεναν.
Συνέχισα την κουβέντα μας με ύφος παρόμοιο μ'άυτο που εξέλαβα πως μου απαντάς..Δεν βρίσκω να σε πρόσβαλα καπου.Αν αυτό διαφένεται κάπου σου ζητώ συγνώμη,δεν ήταν στην πρόθεσή μου.Αν με γνωρίσεις θα δείς οτι δεν είμαι τέτοιος τύπος.Ελπιζω κάποια στιγμή να τα πούμε και απο κοντά μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά γιατί την καταβρίσκω στο forum και κατ 'επέκταση στο club που θέλω να είμαι μέλος...Μέχρι τότε λέω να μου χρωστάς μια βόλτα εσύ με την corolla σου(για να δούμε και τι καλά κάνεις)και μία ο φίλος diafani psyxh που την έχει τάξει με το starletaki του σε προηγούμενη φιλική... αψυμαχία..
Θα τα λέμε.
Πάντα φιλικά JIMS192
Επειδή ο γραπτος λόγος δεν έχει ύφος ίσως γιαυτό και να γίνονται κάποιες παρεξηγήσεις. Επειδη τρεχω συνεχεια σε εξωτερικα και σε διαφορα μερη της Ελλάδος μου είναι δυσκολο να έρθω σε συναντήσεις.Θα προσπαθησω όμως σιγουρα κάποια στιγμη να έρθω γιατί θέλω ν γνωρίσω τα παιδια. Όσο για την βόλτα μπορουμε καποια στιγμή να βρεθούμε εκτός συνάντησης καποιο ΣΚ και να πάμε όσες βολτες θές και να γνωριστούμε κιόλας
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-05, 12:11
Το avatar του χρήστη alimonos
alimonos Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: TRUENO ΑΕ86
Περιοχή: ΗΠΕΙΡΟΣ
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 436
alimonos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΓΕ Ο ΤΡΟΥΛΙ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΟΚΙΝΗΤΗ TF105??? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Παλιά 11-05-05, 10:11
Το avatar του χρήστη Euripides
Euripides Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: AE86
Δύναμη Σεβασμού: 271
Euripides είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Να πω κι εγώ την άποψή μου...
Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως πισωκίνητο σημαίνει πάντες, ανάποδα, σβούρες, και γενικά ότι πιο "ανήθικο" μπορεί να κάνει ένα αυτοκίνητο.
Το ακριβώς αντίθετο νομίζουμε πως ισχύει για τα προσθιοκίνητα.

Η αλήθεια νομίζω έχει πολλά πρόσωπα εδώ.
Η θεωρία λέει πως είναι προτιμότερο να μοιράσεις τις δουλειές που έχουν να κάνουν οι τροχοί, στη μέση. Δηλαδή άλλοι να στρίβουν και άλλοι να κινούν. Κατά βάση είναι σωστό (γιατί να έχεις 2 "άχρηστους" τροχούς, και οι άλλοι 2 να κάνουν τα πάντα. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει το θέμα της συμπεριφοράς στο δρόμο.
Σε ένα πισωκίνητο, στο όριο υπάρχει η τάση να "ξεκολλήσει" ο πίσω άξονας, και να έχουμε υπερστροφή (συνήθως, γιατί υπάρχουν και λαμπρές υποστροφικές εξαιρέσεις...).

Σε ένα προσθιοκίνητο, στο όριο υπάρχει η τάση να "ξεκολλήσει" ο εμπρός άξονας, και να έχουμε υποστροφή (συνήθως, γιατί υπάρχουν και εδώ λαμπρές υπερστροφικές εξαιρέσεις...).
Στην πρώτη περίπτωση η αντίδραση του οδηγού πρέπει να είναι ανάποδο τιμόνι και γκάζι. Στη δεύτερη, πρέπει να στρίψει περισσότερο και να ελλατώσει το γκάζι.
Ποιό από τα δύο είναι φυσιολογικότερη αντίδραση στο "μέσο οδηγό"; Οι περισσότεροι μόλις νοιώσουν πως κάτι κάπου γλυστράει, ή δεν υπακούει, αφήνουν το γκάζι.
Κάπως έτσι προκύπτει πως έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν στο δρόμο όσοι οδηγούν αυτοκίνητο με την κίνηση μπροστά.

Βέβαια είτε ισχύει αυτό που λέω είτε όχι, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες που η κίνηση εμπρός έχει επικρατήσει.
1. Κόστος κατασκευής (σαφώς πιο φθηνή η διάταξη όλα μαζί).
2. Χωροταξικά θέματα (κινητήρας τοποθετημένος εγκάρσια, έλειψη τούνελ άξονα μετάδοσης, μεγαλύτερος χώρος αποσκευών).

Τα περισσότερα από τα παραπάνω έχουν ισχύ σε "καθαρά" από ηλεκτρονικά αυτοκίνητα (προσθιοκίνητα και πισωκίνητα). Με την παρουσία όλων αυτών των συστημάτων ευστάθειας, αντιμπλοκαρίσματος, αντισπίν, ασπιρίν, λεξοτανίλ, μπεταντίν, τουμποφλό κλπ, οι συμπεριφορές των αυτοκινήτων είναι λίγο-πολύ προβλέψιμες και ευκολότερα ελεγχόμενες, τουλάχιστον από το μέσο οδηγό.

Χεράδες και κουλοί υπάρχουν παντού. Είτε οδηγούν το ένα είτε το άλλο. Ας μη γενικεύουμε.
Και για να κλείσω, έχω να σας πω πως την τελευταία φορά που πήγα Μέγαρα, έπαιξα πολύ με τις πιέσεις των ελαστικών. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο υποστροφική μπορεί να γίνει ακόμα και μια ΑΕ86...
Παλιά 11-05-05, 10:50
kyro Offline:
banned

Μοντέλο: ZZE 111 (G6)
Περιοχή: Γαλάτσι
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
kyro είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Βεβαιώς , διότι ότι έχει μπλοκέ και ξεκινήσει να υποστρέφει , θέλει να παραμείνει σ'αυτήν την κατάσταση. Και η πίσω κίνηση κάνει τα πράγματα χειρότερα. (ΜΟΝΟ σ'αυτήν την περίπτωση- μην ξεκινήσουμε διάφορα- είμαι φιλοπισωκίνητος)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αντικατάσταση τακάκια στους πίσω τροχούς. papgeo1965 TOYOTA AURIS 3 26-03-18 23:37
Ακουμπάνε οι πίσω ρόδες στους θόλους Vasilis G6 TOYOTA COROLLA 111(G6) 20 17-04-15 12:35
προσοχη στους δρομους mio ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 14 14-10-08 13:21
Η ομάδα του CorollaClub στους 8 koperton ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 35 09-06-08 21:47
Μπροστά κίνηση VS πίσω κίνηση ! κωνσταντίνος ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 36 25-06-07 16:16

Page generated in 0,22307706 seconds (81,36% PHP - 18,64% MySQL) with 38 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:20.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com