Αφού διάβασα και τις 46 (!) σελίδες του συγκεκριμένου thread, αποφάσισα να κάνω μία ερώτηση, δεδομένου ότι η απορία που έχω, δεν έχει λυθεί ακόμα.
Πριν από λίγες εβδομάδες, αγόρασα μια Corolla TS, μοντέλο 11/03, η οποία είναι απολύτως "μαμά". Τίποτε πρόσθετο, εκτός από τα φυμέ και κάτι φρυδάκια στα μπροστινά φωτιστικά σώματα.
Από τα πρώτα πράγματα που σχεδιάζω να του κάνω, είναι μια ηχητική αναβάθμιση, δεδομένου ότι η κεντρική μονάδα και τα ηχεία που έχει το αυτοκίνητο είναι -επιεικώς- απαράδεκτα.
Με το δεδομένο ότι έχω δυο καλούτσικα κομμάτια (ενισχυτής: JBL GTO 755.6 και subwoofer: 12" ΜΤΧ μαζί με την κούτα του) πάνω στα οποία σκέφτομαι να "χτίσω" το νέο ηχοσύστημα, σχεδιάζω να "βρω" τα ακόλουθα:
-Πηγή: Kenwood KDC-W808 (έχω αρρώστια με την Kenwood)
-Μπροστά ηχεία: Διαιρούμενα, JBL GTO-6506Ce ή Macrom M2S.60
-Πίσω ηχεία: Ομοαξονικά, JBL GTO-6536e ή Macrom M2C.60
-Remote Control Adapter: CAW-TY1290
-Bluetooth hands free adapter: KCA-BT100
-
Μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας στην πραγματοποίηση του ανωτέρω project είναι το γεγονός ότι πουθενά -μέχρι στιγμής- δεν έχω διαβάσει να γίνεται τοποθέτηση προσαρμογέα 1 ή 1,5 ή 2 DIN (και αν υπάρχουν οι 1,5 και 2 DIN) και ταυτόχρονα να διατηρείται η οθόνη του trip computer στην ίδια περίπου θέση (η διατήρηση της οποίας για εμένα είναι μονόδρομος).
-
Και εδώ, έρχεται η ερώτηση που θέλω να απευθύνω σε όποιον γνωρίζει:
Υπάρχει κάποια βάση μετατροπής, ώστε στη θέση της εργοστασιακής μονάδας να τοποθετηθεί η παραπάνω 1DIN της Kenwood ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ να υπάρχει διαθέσιμος χώρος ώστε να τοποθετηθούν η οθόνη του υπολογιστή ταξιδιού και τα δύο μπουτόν χειρισμού της;
Στην περίπτωση κατά την οποία η απάντηση στην ερώτηση αυτή θα είναι αρνητική, πολύ φοβάμαι πως θα αναγκαστώ να τοποθετήσω την μονάδα της Kenwood στη θηκούλα που είναι πάνω από το σταχτοδοχείο. Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν θέλω να κάνω, αφού κάτι τέτοιο προϋποθέτει "σφάξιμο" της θηκούλας.
Ελπίζω να υπάρχει κάποια λύση, είτε έτοιμη, είτε custom. Οποιαδήποτε και αν είναι αυτή, αν την έχει εφαρμόσει κάποιος, ας την δημοσιεύσει εδώ, αφού νομίζω πως υπάρχουν αρκετοί που προσπαθούν να βρουν αυτή τη λύση, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής...
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Πάνος.
|