Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Ελεύθερα Φίλτρα και Χωάνες
Παλιά 22-06-05, 12:46
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 520
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Baggelis";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Εννοεις το MASS AIR FLOW METER?Δεν βλεπω πουθενα να περρισευει κανενα καλωδιο με βυσμα η με σενσορα.το μοτερ δουλευει μια χαρα.Που μπορω να βρω στο ιντερνετ σχεδιο η φωτογραφια του φιλτροκουτιου?Εχεις κανεις στο forum carina II με κινητηρα 4AFE για να δει το φιλτροκουτι και να μου πει?Οι κατοχοι Corolla του 92-93 τι λενε?
Και να μην το εχεις συνδεμενο δουλευη μια χαρα το μοτερ (εγω το ειχα ξεχασμενο πανω απο 2 εβδομαδες),απλως δεν εχεις της ιδανικες ρυθμισεις λειτουργειας του μοτερ.
Παλιά 27-06-05, 10:46
Baggelis Offline:
Νεότατος

Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
Baggelis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Δεν βρισκω πουθενα το σενσορα.Ρωτησα ενα μηχανικο και μου ειπε οτι αυτο το φιλτροκουτι 310mm x 155mm το ειχαν και αλλα μοντελα της τογιοτα carina II 2000cc,carina II 1800cc,corolla 1300cc,celica 1600 125ps και οτι το carina II του father δεν εχει τετοιο σενσορα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-07-05, 11:31
Baggelis Offline:
Νεότατος

Δύναμη Σεβασμού: 0
Baggelis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Τελικα το βρηκα το σενσορα!Ηταν καλα κρυμενος,το καλωδιο του ηταν γυρισμενο καθετα ως προς το κεντρικο καλωδιο και δεν φαινοταν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-07-05, 16:34
Το avatar του χρήστη ΣΑΒΒΑΣ
ΣΑΒΒΑΣ Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 277
ΣΑΒΒΑΣ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Εχει βαλει κανεις αλλο φιλτρο μεσα στο φιλτροκουτι , βελτιωτικο,για Ε12 ?ποσο και ποιο :P :P
Παλιά 07-07-05, 01:16
Το avatar του χρήστη Gorillas
Gorillas Offline:
Administrator

Μοντέλο: E12 1,8 3d Sol
Περιοχή: Κοκ. Μύλος
Δύναμη Σεβασμού: 529
Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός
Έχω βάλει το jr αλλά δεν θυμάμαι τιμή. Έχω βγάλει και τον πνίκτη και έχω όση φασαρία ακριβώς χρειάζομαι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-07-05, 02:26
Το avatar του χρήστη Markos
Markos Offline:
Νεότατος

Περιοχή: Αθηνα
Δύναμη Σεβασμού: 251
Markos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Eγω εχω βαλει K&N αν θυμαμαι καλα 60ευρω,εχω βγαλει πνιχτη και εχω κανει τρυπα στον παπα.
Παλιά 22-08-05, 19:57
Το avatar του χρήστη ranger
ranger Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12 Tsport facelift
Περιοχή: 'Ιλιον
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 665
ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar2003";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα πρεπει να σου πω οτι:1)Tο μηκος των σωληνων ευννοει την ταχυτητα του αερα,για τις κουρπες συμφωνο.2)Η καλυτερη κατασκευη ειναι πισω απο το φλας(συγκεκριμενα το δικο τραβαει πισω απο το αριστερο, γιαυτο το αριστερο φλας απο κατασκευης δεν εφαπτεται με το φαναρι,για να περναει ο αερας.3) Τραβαω φρεσκο αερα και δροσερο ενω εσυ ζεστο.4)Στα πολλα χ.α.ω λειτουργει σαν RAMAIR, δηλαδη ο αερας μπαινει με πιεση στη εισαγωγη βελτιωνοντας την αποδοση.
Φίλε Toyota mania καλησπέρα,
Ευχαριστώ για την απάντηση και έχω να κάνω τα κάτωθι σχόλια:
1)Δεν παίζει ρόλο μόνο το μήκος της σωλήνας για την ταχύτητα. Είναι και η διάμετρος που σημαίνει μεγαλύτερο όγκο αέρα. 2)Για το πού είναι η καλύτερη θέση δεν μπορω να εκφέρω γνώμη. Παίζουνε πολλά πράγματα ρόλο. 3)Μην νομίζεις ότι τραβάς πιο φρέσκο αέρα απ'οτι αν είχες βάλει φιλτροχωάνη γιατί όσο φρέσκος και αν είναι απ'εξω, όταν περάσει όλο αυτό το γόρδιο δεσμό της σωλήνας και του φιλτροκουτιού (αυξάνονται οι τριβές και συνεπώς και η θερμοκρασία - συμφωνείς στη μηχανή φτάνει ζεστός. 4) Επίσης, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πως μπαίνει με πίεση στα πολλά χ.α.ω; Το στόμιο του φιλτροκουτιού είναι γυρισμένο εντελώς στο πλάι (αριστερά) σα λαιμός πάπιας και δεν κοιτάει καν μπροστά αλλά και πάλι, με όση ταχύτητα και να έρχεται ο αέρας, έτσι όπως κάνει την πρώτη κούρμπα απευθείας μετά το στόμιο, ο αέρας χτυπάει και χάνει όλη την ταχύτητα του.

Thanx
Madvinegar
Πιστεψε με παιζει,δοκιμασε να κουμπωσεις την χοανη πανω στην πεταλουδα και θα δεις,ενω τωρα εχεις καποιο μηκως σωληνα.Οπως σου ειπα για τις κουρπες συμφωνω και ο αμεσως επομενως μου στοχος ειναι καταργηση την αντηηχειων και καλυτερες κουρπες.Εεεε,τωρα με τις τριβες νομιζω οτι εισαι λιγο υπερβολικος,ο πλαστικος σωληνας απο το car ειναι λειως και δεν ζεσταινει τον αερα,ενω σε συμβουλευω να αλλαξεις των μεταλικο σωληνα γιατι ειναι καλως αγωγως τις θερμοτητας,αρα ζεσταινεται υπερβολικα σε σχεση με ενα πλαστικο.Τωρα για πιο πολλες λεπτομερειες ελπιζω να τα πουμε σε καμια ειδικη στο Ακροπολις, εγω θα παω και τις 3 ημερες.
loud Ειπώθηκαν λάθη και από τους δύο.(όχι οτι εγώ είμαι ο έξυπνος, αλλά θα μου επιτρέψετε να πώ τη γνώμη μου). loud
Το μήκος του σωλήνα επηρρεάζει την ταχύτητα, αλλα κυρίως τη θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα. Όσο περισσότερες κουρμπες, γωνίες κτλ υπάρχουν αθροίζονται.
Οι σωλήνες είναι καλό που είναι μεταλλικές. Κοιτάχτε όποι βελτιωμένο αυτοκίνητο θέλετε. Όλες οι σωληνώσεις της εισαγωγης από και προς το Intercooler είναι μεταλλικές και ελαστικά κολλάρα στις γωνίες. Το μέταλλο είναι πίο λείο απο το πλαστικό. Βεβαια δεν το εξετάζουμε με το ματι, αλλα σε μοριακό επίπεδο.
Το μήκος του σωλήνα παίζει μεγάλο ρόλο. Έχω δοκιμάσει σε αυτοκίνητο φιλτροχωάνη μπροστα στη μετώπη με μεγάλο σωλήνα, μεσα στο χώρο της μηχανής με μικρότερο και πάνω στον "παπα" χωρίς σωλήνα. Σας πληροφορώ οτι είχα τρια διαφορετικά αυτοκίνητα.
Το θέμα είναι μεγάλο, αν θέλετε να επανέλθω να μου πείτε να διαβάσω μηχανική των ρευστών και τα ξαναλέμε!!!

Φιλικά....Πολυτεχνήτης και ερημοσπίτης

Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-08-05, 01:21
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Δύναμη Σεβασμού: 520
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
ι σωλήνες είναι καλό που είναι μεταλλικές. Κοιτάχτε όποι βελτιωμένο αυτοκίνητο θέλετε. Όλες οι σωληνώσεις της εισαγωγης από και προς το Intercooler είναι μεταλλικές και ελαστικά κολλάρα στις γωνίες. Το μέταλλο είναι πίο λείο απο το πλαστικό. Βεβαια δεν το εξετάζουμε με το ματι, αλλα σε μοριακό επίπεδο.
Εχεις δει κανενα ατμοσφαιρικο αυτοκινητο απο το εργοστασιο να εχει μεταλλικες σωληνωσεις;Αυτες χρησιμοποιουνται κυριως σε turbo εφαρμογες και ειδικα σε μεγαλες πιεσεις γιατι τα κολαρα διαστελονται και ετσι εχουμε πτωση πιεσης.Σε ατμοσφαιρα δεν δουλευουν,γιατι ζεστενονται,αλλα και γιατι δεν ωφελουν σε τιποτα τον κινητηρα.
Παλιά 23-08-05, 13:52
Το avatar του χρήστη ranger
ranger Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12 Tsport facelift
Περιοχή: 'Ιλιον
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 665
ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος

loud Το γεγονός ότι τα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα δεν έχουν μεταλλικούς σωλήνες οφείλεται και σε λόγους μείωσης κόστους. Έδω εργοστασιακά turbo κυκλοφορούν και δεν έχουν ούτε μεταλλικές σωληνώσεις, ούτε intercooler. Αυτο το κάνουν όχι μόνο των μικρών πιέσεων και θερμοκρασιών που δουλεύουν τα εργαστασιακά, αλλα και λόγο κόστους. Σίγουρα στα ατμοσφαιρικά οι μεταλλικές σωληνώσεις δεν κάνουν τη διαφορά, αλλά ούτε αποτελούν μειωνέκτημα. Εξάλλου γνωρίζουμε οτι στα ατμοσφαιρικά, δεν μπορείς να πάρεις σημαντική δύναμη απο περιφεριακές επεμβάσεις. :x Άρα, μικρή διαφορά έχει αν βάλεις πλαστική ή μεταλλική σωλήνα, αν θα την θερμομωνώσεις η όχι κτλ...

Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-08-05, 14:54
Το avatar του χρήστη endurasKE-30
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Περιοχή: Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 921
endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα

Γνωμη μου ειναι οτι δεν βαζουν μεταλλικους σωληνες γιατι ζεσταινουν το εισερχομενο αερα.
Η AC Shnitzer στις βελτιωσεις της χρησιμοποιει carbon σωληνες που και ανθεκτικοτατοι ειναι απο πλευρας αντοχης σε πιεση και δεν ειναι τοσο θερμοαγωγημοι. Θα εχετε υποψην σας και το φιλτροκουτι της BMC που εχει εξωτερικο περιβλημα απο carbon.
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
http://img22.imageshack.us/img22/7020/followxr9ly1jn0vz1.gif

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Φίλτρα keichi TOYOTA COROLLA 111(G6) 9 31-01-24 12:26

Page generated in 0,23661304 seconds (80,31% PHP - 19,69% MySQL) with 45 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:50.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com