Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από costas.x
Καλησπέρα.
Σε corolla του 92 με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα διαρροή από τσιμούχα σαζμάν είχα μόνο από αυτήν στην οποία κουμπώνει το ημιαξόνιο. Αντιθέτως άλλαξα 2 φορές την τσιμούχα την οποία αναφέρει ο Fanis. Οσο για σέτ συμπλέκτη εγώ προτιμώ aisin που νομίζω είναι και πρώτη τοποθέτηση στα toyota.
|
Σε ευχαριστω για την απαντηση, το θεμα ειναι οτι αν εχανε απο την τσιμουχα του στροφαλου θα εχανε λαδι μηχανης οχι βαλβολινη οποτε σιγουρα δεν χανει απο εκει. Η διαρροη ειναι σιγουρα απο βαλβολινη καθως εβαλα το δαχτυλο μου και μυρισα το υγρο που διαρρεει και μυριζε ξεκαθαρα βαλβολινη συν οτι ειχε πεντακαθαρο καταξανθο-διαφανες χρωμα, το λαδι κινητηρα περαν της διαφορετικης οσμης, οταν εγινε ο ελεγχος και διαπιστωθηκε η διαρροη, το λαδι ειχε 15.000km (για αλλαγη λαδιω ειχα παει και τυχαια αντοπιστηκε η διαρροη) και το χρωμα των λαδιων ηταν εντονο σκουρο μετα απο 15κ χιλιομετρα.
Αυτο που χανει ειναι σιγουρα βαλβολινη.Αυτο ομως που με μπερδεψε σημερα, ειναι οτι πηρα τηλεφωνο στην αντιπροσωπεια και ζητησα να μου πουνε τιμη για αγορα ολων των τσιμουχων που εχει πανω το σαζμαν.Σκεφτηκα εφοσον μπω σε τετοια διαδικασια να αλλαξω ολες τις τσιμουχες για να μην εχω μετα απο 10 η 20Κ χιλιομετρα καμια αναπαντεχει διαρροη. Προς εκπληξη μου ομως, η αντιπροσωπεια που ειπε τηλεφωνικα οτι ολες και ολες οι τσιμουχες που εχει το σαζμαν ειναι 2, αυτες που κουμπωνουν τα ημιαξονια και δεν υπαρχει αλλη. Αντιθετως ο τεχνικος που το ειδε, μου ειπε οτι το σαζμαν σε εκεινη το σημειο που εχει διαρροη(οπως λεω παραπανω χανει ακριβως στο σημειο που ενωνεται το σαζμαν με τον κινητηρα) το σαζμαν εχει μια τσιμουχα εσωτερικη, οτι χανει απο εκει και οτι για να αλλαχθει χρειαζεται να κατεβει το σαζμαν και να ανοιχτει διοτι αυτη η τσιμουχα ειναι μεσα στο σαζμαν.Πραγματικα εχω μπερδευτει και δεν ξερω τι να πιστεψω.
Εν το μεταξυ πριν απο 20Κ χιλιομετρα ειχε κατεβει το σασμαν για αλλαγη σετ συμπλεκτη, μεχρι τοτε δεν υπηρχε καμια διαρροη και πολυ φοβαμαι οτι η διαρροη που διαπιστωθηκε το τελευταιο διαστημα, μηπως ξεκινησε απο την αλλαγη του δισκο πλατο περσυ τετοια εποχη περιπου, εννοω μηπως εγινε καποια "ζημια" κατα την τοποθετηση και μου δημιουργηθηκε αυτο το προβλημα της διαρροης.