Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από akisdio
Καλημερα,
Επανερχομαι μετα απο καιρο για το ιδιο θεμα
μετα απο σχεδον δεκα μηνεσ μου ξαναεσβησε το αυτοκινητο χωρις ταχητητα
το εκανε δυο φορες την ιδια μερα.
|
Δεν έχει ανάψει στο καντραν το λαμπάκι check engine?
Έχω TS αλλά μάλλον αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα σε πιο ήπια εκδοχή. Δυο-τρείς φορές σταματώντας μετά από πορεία (π.χ. σε φανάρι), στο ρελαντί ανάψανε λαμπάκια, χωρίς να σβήσει ή να καταλάβω αρρυθμία. Στο συνεργείο είδαν σφάλμα στο μίγμα ... αγνώστου αιτίας.
Θεωρώ πως δεν έχει να κάνει με βενζίνη γιατί πέρασα μια περίοδο με 100άρα (BP βάζω από ένα πρατήριο για χρόνια). Εκτός κι αν άρχισε να διακινείται και να μας βουλώνει τα φίλτρα η βενζίνη με βιοαιθανόλη
https://www.drive.gr/news/ti-simaine...anoli-apo-2019
Δεν το γράφει το άρθρο αλλά αναμένεται το ίδιο πρόβλημά με το βιοντίζελ (το βιοκαύσιμο υποτίθεται θα ξεκολήσει έως τώρα κατακάθια).
Καθαρισμό πεταλούδας δεν έχω κάνει, ούτε κάτι άλλο. Από όσα γράφονται στο φόρουμ φαίνεται πως διάφοροι καθαρισμοί δίνουν λύσεις. Κάνω τα service σε αντιπροσωπεία και είναι απίστευτο ότι η Toyota δεν προβλέπει τίποτα ούτε σου συνιστούν κάποιο καθαρισμό!
Να προσθέσω 1-2 φορές κατάλαβα μια καθυστέρηση στην απόκριση του γκαζιού, με το TS το πατάω κι ελαφρά στο ξεκίνημα και κόντεψε να μου σβήσει. Αυτό νομίζω θα έχει σχέσει με ένα θέμα που έχει γραφτεί παρακάτω και η λύση ήταν καθαρισμός πεταλούδας.