καλημέρα, καλο καλοκαιρι!
σχετικα με τα πισω ηχεια και γενικα τα ηχεια ειδικα των αυτοκινητων μην πιστευεις τα watts που λενε! είναι ΟΛΑ σχεδόν μουφες!!!!!
το τι εχω δει ΔΕΝ λεγεται!!!!
όπως και οι πηγες!
τα watts αν δεν είναι σε RMS δεν είναι πραγματικη ισχυ, μετρανε με διαφορους τροπους και τα βγαζουν παρα πολλα πχ σε PMPO και σε μεγαλη παραμορφωση κτλ.
Εχω δει ηχειακια από pc να λενε ότι είναι 1500 watts!!!!! ότι νανε!!!
επισης οι πηγες συμφωνα με μετρήσεις περιοδικων αξιόπιστων πχ το παλιο καλο Hitech (εχω ΟΛΑ τα τευχη), μετρουσε πηγες και αυτές πχ των 4Χ45 ηταν πχ σε RMS 4X20, 4X25 κτλ.
Παρε καποια γνωστη μαρκα και να ταιριαζουν και καλα καλωδια αν δεν εχει και θα εισαι μια χαρα, επισης προτιμησε 3 δρομων.
Τωρα αν θες καλυτερο ηχο, βαζεις έναν 4καναλο ενισχυτή (τωρα εχω Rockford fosgate) παιζεις τα 2 μπροστινα που βαζεις ΑΛΛΑ, 2 δρομων, twitters πανω στο ταμπλο και τα αλλα στις πορτες και ένα πισω SUB και ΔΕΝ θες πισω ηχεια! όχι μονο δεν χρειαζονται, αλλα το sub τα δυσκολευει να παιξουν σωστα επειδή δημιουργει ογκο αερα (δονησεις) που τα μπλοκαρουν.
Οποτε ειτε παιζεις ΧΩΡΙΣ ενισχυτή με 4 ηχεια μπρος πισω, ειτε παιζεις με έναν 4καναλο με τα μπροστινα και ένα sub πισω (με 2 καναλια γεφυρωμένα στον 4καναλο).
Για μαγαζι δεν ξερω να σου πω κατι συγκεκριμενο βρες τι μαρκα θες μηχανήματα και ψαξε καλες τιμες στον Skrouz.
Εμενα το sub είναι MTX Audio (μεταχ από φιλαρακι) και τα μπροστινα μου ηχεια ιδιας μαρκας και είμαι απολυτα ευχαριστημένος 100%.
Με πηγή 2din Android από Ελλαδα της Digital IQ.
Ξεχασα να πω ότι ειχα πισω ηχεια της Kenwood με διπλα twitters και σκιστηκαν και τα πεταξα και εβαλα μοκέτες στην εταζερα.
Αυτά σε μαμα θεσεις πρεπει να είναι πολύ μικρα δυστυχως. Δεν ξερω τι μπορει να μπει εκει.
Τωρα δεν εχω πισω ηχεια και κακως ειχα και ποσα χρονια δεν επαιζαν σωστα και μου χαλουσαν τον ηχο με τριγμούς!
|