Καλημέρα, καταρχήν σε ευχαριστώ θερμά για την απάντηση σου.
Το αρχικό πρόβλημα που μου άλλαξε τον πολλαπλασιαστή ήταν ότι εκεί που πήγαινα μια μέρα στο σπίτι μου, μόλις σταμάτησα σε ένα stop να ελέγξω και πήγα να ξεκινήσω, έγινε χαμός. Το αυτοκίνητο δεν ξεκίναγε, είχε συντονίσει και έτρεμε ολόκληρο και με τα χίλια ζόρια το πήγα στο συνεργείο που είναι σχετικά κοντά. Ο μηχανικός μου είπε ότι είχε χτυπήσει ο ένας πολλαπλασιαστής και δεν δούλευαν οι κύλινδροι 1 και 4. Από ότι έμαθα μετά ο ένας δίνει στους 1,4 και ο άλλος στους 2,3.
Το φίλτρο καμπίνας το αλλάζω πολύ συχνά. Είμαι σίγουρος ότι η μυρωδιά πότε μείγματος καυσίμου και πότε καυσαερίων μέσα στην καμπίνα, οφείλεται στην δυσλειτουργία που περιγράφω με το ρελαντί.
Το αν έχω αλλού πρόβλημα δεν το ξέρω αφού δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Η δυσλειτουργία του αυτοκινήτου είναι ξεκάθαρη όταν είναι κρύο και δεν πατάει το πόδι στο γκάζι. Το μόνο που είναι μόνιμο, είναι η σταθερά χαμηλότερη στάθμη του ρελαντί, από το συνηθισμένο. Αυτό είναι μόνιμο. Κατά τα άλλα, όχι, το αυτοκίνητο δεν έχει βυθίσματα εν κινήση, δεν έχει ρεταρίσματα εν κινήση, αν έχεις το πόδι σταθερά πατημένο δεν κάνουν νερά οι στροφές. Αυτό που κάνει έντονα, είναι όταν είναι κρύο και το βάζεις μπροστά να κάνει σαν να αναβοσβήνεις το air condition ένα πράγμα και ακόμα πιο ένταονα. Οι στροφές χορεύουν. Μόλις ο κινητήρας ζεσταθεί καλά και όταν λέω καλά δεν εννοώ να πάει η βελόνα της θερμοκρασίας απλά εκεί που πρέπει αλλά να δουλέψει για κάνα δεκάλεπτο ακόμα, τότε στρώνει πολύ η κατάσταση. Λέω πολύ και δεν λέω απόλυτα γιατί ΠΑΝΤΑ το ρελαντί είναι χαμηλότερα από εκεί που πρέπει και όταν σταματήσω σε κάποιο φαναρι ή στην κίνηση και παρατηρήσω προσεκτικά το στροφόμετρο θα δώ ότι έχω κάτι ελάχιστα σκαμπανεβάσματα της τάξης των 10-20-30 στροφών. Δηλαδή η βελόνα να παίζει τότε μισό χιλιοστό, καμία σχέση με τον χαμό που γίνεται όταν το βάζω κρύο.
Καρτα καυσαερίων έβγαλα πριν κάποιους μήνες που πέρασα ΚΤΕΟ, δεν μου είπαν τίποτα. Πάντα αυτό το αυτοκίνητο ήταν δύσκολο στα καυσαέρια. Θυμαμαι μια ζωή ακόμα και όταν το πήγαινα στην αντισπροσωπεία για service ζοριζόντουσαν στην κάρτα, έπρεπε να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά για να καθαρίσουν οι ενδείξεις.
Δεν ξέρω αν βοηθάει κάπου αυτό αλλά πριν από καιρό στο αυτοκίνητο αλλάχθηκε καπάκι βαλβίδων στον κινητήρα επειδή λόγου lpg είχαν μεγάλη φθορά τα έδρανα των βαλβίδων. Δεν το συνδέω όμως γιατι μετά την επισκευή το αμάξι δούλευε ρολόι και μπορώ να πω ότι μου θύμιζε την εποχή που νιαούριζε καινούριο.
Πάντως ότι αναφέρω παραπάνω, συμβαίνει σε λειτουργία με βενζίνη, το υγραέριο για την ώρα είναι σαν να μην υπάρχει. Όπως ξαναέγραψα και στο πρώτο μνμ, έχουν μετρηθεί κύλιδροι και βαλβίδες και όλα είναι κανονικά.
Κανονισα την Παρασκευή το πρωί να το βάλω σε διαγνωστικό.
Θα δούμε.
|