Καλησπέρα
Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα γιατί μετά από καιρό με κούρασε εξάτμιση.
Έκανα λοιπόν το κομμάτι μου, νευρίασα τους γείτονες, κούρασα την γυναίκα μου και όσους έμπαιναν (ειδικά στο ταξίδι), και επιτέλους ωρίμασα και αποφάσισα να επανέλθω στα εργοστασιακά επίπεδα.
Θέλω λοιπόν να ξαναβάλω το εργοστασιακό καζανάκι αλλά το δικό μου έχει ψιλοσαπίσει - σκουριάσει και δεν το ξαναβάζω.
Σκέφτομαι για μεταχειρισμένο αλλά από ότι είδα στο car.gr δεν υπάρχει σχεδόν κανένα και κανένα δύο που εντόπισα είναι και αυτά σαπίλες.
Καινούριο από TOYOTA απλά δεν πήρα να ρωτήσω γιατί θα μου πουν περίπου 5 κατοστάρικα.
Και ερχόμαστε στην λύση του ημιτασιόν. Η εταιρεία λέγεται WALKER και βγάζει εξατμίσεις τύπου εργοστασιακές, για το κάθε μοντέλο. (Σχήμα, βάσεις κλπ).
Έχει λοιπόν και για το Corolla μου το τελικό καζανάκι στα 145 ευρώ και το μεσαίο καζανάκι στα 49 ευρώ. Και είναι αυτό το συγκεκριμένο που μπαίνει η σωλήνα από το πλάι, και είναι μόνο για 3ZZFE και 4ZZFE μοτέρ δηλαδή μόνο facelift corolla.
Τις εν λόγω εξατμίσεις τις βρήκα στο onparts.gr και θα ήθελα την γνώμη σας.
https://www.onparts.gr/toyota-coroll...misis-silansie
Μην σας παραξενεύει που γράφει για 1400 4ZZFE ενώ το δικό μου είναι 1600 3ZZFE. Οι εργοστασιακοί κωδικοί είναι οι ίδιοι για 1400 και 1600, δηλαδή φοράνε ακριβώς τις ίδιες εξατμίσεις.
Σκέφτομαι λοιπόν να τα πάρω σετάκι (μεσαίο - τελικό) και να τα πετάξω πάνω.
Ποια είναι η γνώμη σας; Τι ποιότητας είναι αυτές οι εξατμίσεις; Θα είναι τόσο αθόρυβα όσο τα εργοστασιακά καζανάκια; Οι μονώσεις μέσα θα είναι οι ίδιες; Θα επανέλθει το αυτοκίνητο ακριβώς στα εργοστασιακά επίπεδα θορύβου και επιδόσεων;