LINK G4 storm έχω με v4.9.9 firmware.
Λέω το firmware γιατί όπως το βάλαμε και από τότε κάνει cutoff τα μπεκ στο άφημα του γκαζιού υπό κάποιες συνθήκες στροφές - χιλιομέτρων μιλάμε για σοβαρή οικονομία στο καύσιμο!!
Ήταν το δεύτερο αυτοκίνητο στην Ελλάδα που έβαζε G4 το 2009 στο Μαλιώρα. Αντιμετωπίσαμε τότε κάποια προβλήματα, τα λύσαμε και δούλεψε άριστα ως το 2014 που το έκανα turbo. Ύστερα με το turbo φτιάξαμε αρκετές φορές το πρόγραμμα για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τον εγκέφαλο ή το πρόγραμμα αυτό καθαυτό.
Το corolla δεν είναι δικό μου και δεν έχω γνώση πως ήταν πριν, ούτε επαφή ποτέ με άλλο ίδιο αυτοκίνητο. Η γενική εικόνα είναι πως είναι μέγας τάφος αλλά αυτό όταν καθηρερινά οδηγείς ένα αμάξι 900-950kg με 200 ως 300 άλογα και C56 σασμάν.
Ξεπερνώντας αυτή την πρώτη εντύπωση είναι ικανοποιητικό στα χαμηλά και στα μεσαία μέσα στην πόλη αφού δείχνει να έχει ροπή να το σπρώξει.
Στα ψηλά όμως είναι ανεπαρκέστατο... 120km/h πέμπτη στο σασμάν έλαχιστα ανηφορικό κομμάτι το πατάς απ' τα μισά στο πάτωμα δεν κάνει απολύτως τίποτα. Κατεβάζεις 4η ξαναπάτας πάλι τίποτα... τρίτη δεν κατέβασα ήταν ο ιδιοκτήτης δίπλα...
Όλα αυτά για εμένα είναι δείγμα φτωχού μίγματος οπότε μπαίνει στο παιχνίδι η ανάγκη προγράμματος.
Δεν είναι κακό μοτέρ το 4zz άσχετα απ' τα πόσα λάδια καίει. Είναι στο χέρι του καθενός να το περιποιηθεί εσωτερικά και να το φτιάξει να μην καίει και να παίρνει και τα πόδια του. Απλά σαν σύνολο δεν το βοηθά και το σασμαν σε αντίθεση πχ με το yaris.
Ο ιδιοκτήτης λέει πως έχει πάρει στα μεσαία σίγουρα, στα ψηλά θα τον βάλω να πατήσει με κανένα άλλο να δούμε...
|