Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corolla92
Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά σε αυτό το θέμα μιλάνε για υπερκυβισμό.
Ανέφερα στο post μου ότι δεν θα ασχοληθώ με υπερκυβισμό (εντόσθια από το 1800 στο δικό μου) αλλά με αγορά ολόκληρου 1ΖΖFE μοτέρ.
Παρόλα αυτά μου λύθηκε η απορία στην ερώτηση No 1, όπου ρωτάω γιατί έχουν διαφορετικές ιπποδυνάμεις από 1ZZFE avensis σε 1ZZFE celica η οποία οφείλεται στις βαλβίδες.
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί υπάρχει αυτή η μικρή διαφορά της τάξης των 3 ίππων, ανάμεσα σε celica και MR2! Το ένα 141 και το άλλο 138!
Επίσης όποιος ξέρει ας μου απαντήσει και στις ερωτήσεις 2, 3, 4.
Ευχαριστώ! :-D
|
Σε ότι αφορά τις διαφορες ιπποδυνάμεις μεταξύ των μοτερ που φορούν τα avensis σε σχεση με το celica και mr2 οφείλονται καταρχήν στις μεγαλύτερς βαλβίδες και κατα δευτερον σε πιθανή πιο ήπια χαρτογράφηση για βέλτιστή οικονομία στο avensis και αντίστοιχα λίγο πιο " αγρια" στα celica mr2 για τονισμό της πιο sport φιλοσοφίας και επιδόσεων .Απο κεί και πέρα μην δένεις κόμπο τα θεωρητικά νούμερα του κατασκευαστή γιατι και 2 μοτέρ απο celica να δυναμομετρήσεις μπορεί να διαπιστώσεις διαφορές μεχρι και +/- 5 ιππους απο μοτερ σε μοτερ, που οφείλεται σε πάρα πολλούς παράγοντες και ο ιδιος ο κατασκευαστής σου δίνει ένα ευρος απόκλισης +/- 3% από την δηλωθείσα ιπποδύναμη άπό το εργοστάσιο...πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μεταχειρισμένα μότερ που δεν ξέρουμε πως έχει δουλευτεί το καθένα..Στην ουσία του θέματος και πολύ χοντρικά θα σου έλεγα ότι συνδυάζοντας το 1800αρι μοτερ απο celica/mr2 με τις εργοστασιακες εισαγωγές /εξαγωγές του 1600 και χωρις παραλληλο εγγεφαλό , θα έχεις μια απόδοση γύρω στα 130- 135 άλογα όπως το μοτερ του avensis , αν έχεις φτίαξει custom εξάτμιση και συνδυάσεις εισαγωγή/εξαγωγη και πεταλούδα απο celica/mr2 λογικά θα ξεπεράσεις τα 140 άλογα ευκολα , ενώ με παράλληλο εγκεφαλο θα φτάσεις τα 150+ άλογα αλλά το κόστος του μαζί με προγραμματισμό δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο εφόσον δεν έχεις σκοπο για περαιτέρω μελλοντικές βελτιώσεις , καθότι το κέρδος θα είναι πολύ μικρό σε αυτό το στάδιο .Ενας MAF από 1800 θα βοηθούσε ιδιαίτερα αλλα δεν γνωρίζω αν είναι plug 'n' play ή χρειάζεται καλιμπράρισμα ο εγκέφαλος για να διαβάζει σωστα