καλημερα, στις μετρησεις των αμορτισερ εχει σημασια και ποσο αερας ειναι μεσα στα λαστιχα, μερικοι με προβλημα στα αμορτισερ απο φοβο μηπως και τους κοψουν βγαζουν αερα και ετσι δειχνουν μεγαλυτερα νουμερα!
κανεις στο κτεο δεν καθεται να μετρησει τον αερα.
Συνιστω τα νουμερα αυτα οτι ειναι βλακειες και να μην τα παιρνουμε σοβαρα υποψη. Τα αμορτισερ στον δρομο βλεπεις πως πανε.
Αμα πεφτεις πχ σε μια λαβουβα και χανεις το αμαξι, αμα στριβεις και παει βαρκα γιαλό λες και εισαι σε τρικυμια, αμα το φορτωνεις εστω λιγο πχ παραπανω απο 1 ατομο και βαραει λες και εχουν κοπει οι αξονες, τοτε θες αμορτισερ.
Αμα δεις επισης αφου σηκωθει λιγο ψηλα να εχει κομμενες φουσκες τα λεγομενα bump stops, ή να εχει κομμενες βασεις (top mounts) το 2ο το επαθα και εχασα την ευθυγραμμιση εντελως! τοτε πρεπει να αλλαχτουν αυτα και μονο αν θες και αμορτισερ τα αλλαζεις.
Προσωπικα εγω δεν λαμβανω υποψην καμια μετρηση, απλα ειναι για να λεμε...
αμα δω οτι δεν στριβει οπως εστριβε τοτε τα επισκευαζω οπως εκανα πισω (εχω Koni sport κιτρινα).
Μου εχει τυχει απο χαλασμενα αμορτισερ λιγο οχι πολυ που τα αμορτισερομετρα δεν τα δειχνουν για πεταμα, εγω οπως οδηγαω να μου γυρναει το αμαξι και να κανω 2-3 αναποδα τιμονια για να μην μου γυρισε τετακε. Συμφωνα με τα μηχανηματα δεν ηθελε ακομα....
τι να πεις λοιπον! πρεπει να σκοτωθεις και μετα θα καταλαβεις οτι θες αμορτισερ αμα λαβεις υποψην τα νουμερα!!! ειδικα στα ΚΤΕΟ!
Και ασχετο και σχετικο? αμαξι της δουλειας περασε ΚΤΕΟ και την επομενη μερα επεσε κληση και το χαρτι ΚΤΕΟ μας το σκισανε!!! γιατι εβγαζε καυσαερια....
φαντασου τι μαπες θα ειναι και οι μετρησεις των αμορτισερ.
Και φυσικα εχουν σημασια ΚΑΙ τα ελατηρια!!! 2 φορες οχι 1 μου εχει τυχει με νεα αμορτισερ την μια kyb AGX και την 2η με κονι επισκευασμενα να ειμαι βαρκα γυαλο, εφταιγαν τα ελατηρια και τις 2 φορες ηταν eibach 3,5cm με παρα πολλα χλμ στην πλατη μεταχειρισμενα.
Οταν εβαλα μαμα ελατηρια ηταν ΤΕΛΕΙΟ! και δεν ηταν και καινουρια.
Τελος αν θελετε ανεση ΜΑΚΡΙΑ απο Koni Sport....ωραια και τελεια για στροφες και κρατηματα και με μαμα ελατηρια μαμανε και δερνουνε!!!
αλλα ειναι σκληρα οσο μαλακα και να τα εχεις και βαρανε και αμα τα εχεις σκληρα γινεσαι φραπες!
τα πισω τα εβαλε ο μαστορας με βαλβιδες competition (με ρωτησε φυσικα) μπαινω τραινο σε βουνισιες διαδρομες δεν γερνει ο κολος αλλα βαραει του σκοτωμου!!!
οποιος μπαινει πισω μου ριχνει μπινελικια! και μιλαμε με μαμα ελατηρια και τερμα μαλακη ρυθμιση σκληροτητας, που να τα σκληραινα κιολας!
|