Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-10-16, 17:21
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1039
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
καλησπέρα! ξαναγραφω επειδη ειχαμε εξελιξεις στο θεμα, που μπορει να τυχει και σε αλλους!
καταρχην να πω πως ρωτησα μερικες τιμες στν toyota και εμεινα, γιατι ειναι σχεδον διπλες απο αυτες στο toyodyi ενω αλλες φορες ηταν λιγο ποιο ακριβα εκει, μαλλον κατι εγινε με ισοτιμιες απο δολαρια σε ευρω και το αναποδο.
Λεω τιμες :
Γραναζι 5ης αυτο που αλλαξα παρακατω που παει διπλα στο συχρονιζε δλδ 254 ευρω!!!!
συχρονιζε 5ης = 44 ευρω
Πλακετα που ελεγα να αλλαξω αυτη στο προηγουμενο ποστ μου 60 ευρω
φουρκετα 60 ευρω
δακτυλιδι που πιανει η φουρκετα αυτο το μαυρο με τα δοντακια ειναι 144 ευρω!
δεν ρωτησα αλλες τιμες μετα απο το σοκ....

Σημερα λοιπον επειδη ο φιλος ειχε δουλεια την παρασκευη ανοιξα το καπακι και ειχα μαζι μου οτι χρειαζομουνα απο το αλλο σασμαν βασικα ειχα απο το C150 αυτο δλδ που φοραω γιατι εχουμε βαλει την 5η του C52.
Ανακαλυψα οτι μερικα εξαρτηματα ηταν σε καλυτερη κατασταση τα αλλα ετσι τα αλλαξα.
Δλδ ενω εχω το 2ο γραναζι της του C52, το 1ο αυτο διπλα στο συχρονιζε εβαλα του C150 επειδη το αλλο ειχε ποιο χτυπημενα δοντακια συχρονισμου, συχρονιζε του C52 γιατι ηταν καλυτερο, φουρκετα και δακτυλιδι μαυρο απο το C52 γιατι ηταν σε καλυτερη κατασταση, αλλα η εκπληξη ηταν το synchronization hub αυτο με τα 3 βαρκακια που λεμε που δινει και την κινηση απο τον αξονα (εχει πολυσφηνο) οταν ολα αυτα τα εχω στο χερι καταλαβαινω αν παιζει ή οχι, ετσι εκανα δοκιμες ΧΩΡΙΣ να υπαρχει αναγκη να ειναι ΠΑΝΩ στο σασμαν αυτα για να δω αν θα την βγαζει!
οταν εβαλα το hub απο το C150 ΔΕΝ επαιζε οπως με το αλλο.
Τελικα το εδεσα ετσι εβαλα και φλατζοκολλα στο καπακι και μετα δοκιμες.
Η 1η δοκιμη μεχρι 80χλμ με γκαζια τουρμπισματα αποτομα κτλ δεν ειχε προβλημα.
Οταν γυρισα σπιτι με πολλα χλμ μονο σε μια ευθεια την εβγαλε λιγο αλλα μετα απο σκισιμο και νομιζω δεν την ειχα βαλει και καλα.
Γενικα καμια σχεση με πριν!
οπως οταν γκαζωνω-τουρμπιζω αποτομα ο μοχλος κλοτσαει πισω αλλα ΔΕΝ βγαινει.
Πιστευω οτι οφειλεται σε τζογο που εχει η φουρκετα σε σχεση με το δακτυλιδι αυτο το μαυρο, δυστυχως και τα 2 σετ εχουν ιδιο τζογο.
Τουλαχιστον δεν βγαινει τωρα.
Ξεχασα να πω οτι βαλβολινη ΔΕΝ συμπληρωσα γιατι ξεχασα να αγορασω καρυδακι-κλειδι 23αρι και ειχα μεχρι 22!!!
ευτυχως που ο μηχανικος μου ειχε πει οτι δεν εχει προβλημα γιατι χανει λιγη ανοιγοντας το καπακι! οντως δεν ειχα θεμα!
αυριο θα βαλω παλι νεα βαλβολινη γιατι εχει καταλοιπα απο την καθαριοτητα του σασμαν (νερο και σαπουναδα εξωτερικα και καθαριστικο φρενων για μεσα).
Ξεχασα να πω γιατι να βγει το hub θελει εξολκεα γιατι ειναι με πολυσφηνο και δεν βγαινει ουτε με σφαιρες αλλιως! τα αλλα πισω του ειναι περαστά.
Ο λογος που πιστευω οτι πριν ΔΕΝ το εκανε, ειναι οτι ο δισκος συμπλεκτη πατιναρε πολυ! σε Ε.Ο πανω απο 140χλμ πραγματικα δεν μπορουσα να παω με 5η!!!
τωρα ομως που ειναι νεος δινει με τρελη δυναμη και γιαυτο τωρα το εκανε!
Οποιος μπορει να δοκιμασει με αποτομα γκαζια με την 5η αμα κλοτσαει πισω ο μοχλος παρακαλω να μου πει!!!

EDIT τελικα σημερα παλι τα ιδια, γεμισα και με νεα βαλβολα 3 λιτρα κιολας παλι τα ιδια....
θα ρωτησω στην Toyota ποσο παει αυτο το hub, ποσο τα 3 παπουτσακια που εχει και οι 2 ασφαλειες, μηπως αλλαξω τα παπουτσακια και τις 2 ασφαλειες και το δακτυλιδι φουρκετας που εχει 143 ευρω....
οπως φαινεται ειναι φαγωμενο το δακτυλιδι ισως και αυτα γιατι σε αυτα κανει κοντρα αυτο για να μην βγαινει η ταχυτητα και ασφαλιζει πανω τους.
Γιαυτο μπαινει νερακι αλλα βγαινει και μονη της!
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg IMG_20161002_112435.jpg (85,5 KB, 15 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg IMG_20161002_112420.jpg (112,3 KB, 12 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg IMG_20161002_102904.jpg (70,0 KB, 15 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg IMG_20161002_100253.jpg (82,3 KB, 12 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg IMG_20161002_091356.jpg (95,8 KB, 8 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg IMG_20160926_160732.jpg (80,0 KB, 8 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg IMG_20160926_160652.jpg (86,2 KB, 6 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg IMG_20160926_160636.jpg (92,8 KB, 3 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 03-10-16 στις 18:42.
Απάντηση με παράθεση