ναι οταν προκειτε για πραγματα της ιδιας μαρκας ή μαλλον για την ιδια και μαλιστα κατι τοσο απλο οπως ενα φιλτρο λαδιου σιγουρα δεν παιζει ρολο, δεν ειναι ομως ολα τα πραγματα ετσι.
Πχ imitation πραγματα οπως πχ ακρομπαρα made in poland εχουν βγει off σε πολυ λιγο χρονικο διαστημα με τα γνησια ή της ιαπωνικης εστω που ειναι μαρκες (οσες ειναι αυτες) made in japan.
Τα ιδια και σε αμορτισερ. Το φιλτρο λαδιου ηταν παραδειγμα δεν ειναι ομως λογικη αυτη για ολα οτι ειναι το ιδιο το made in china με το made in "αλλου".
απο την εμπειρια μου πολλων χρονων σε ανταλλακτικα αναλωσιμα μου εχει δειξει οτι τα Made in japan εχουν την καλυτερη αντοχη σε χρονια. Αντε και Γερμανικων προιοντων.
Μιας και λεμε για αμορτισερ τα πισω μου φαινεται οτι εχουν πεσει λιγο, εχουν πανω απο 40000χλμ απο τον Δεκ 2011 (koni sport κιτρινα με μαμα ελατηρια), αλλα τελικα ρυθμισα τα μπροστινα +360 μοιρες απο 0 που τα ειχα δλδ τερμα μαλακα και τωρα κραταω πολυ καλυτερα και στο πισω μερος του αυτοκινητου.
Βασικα καποια στιγμη πρεπει να ρυθμισω τα πισω αλλα βαριεμαι να τα βγαζω....
ξερει κανεις κανεναν αλλον εκτος τους 2 στην Φρατζη κοντα σε καθετους δρομους στο κεντρο Αθηνας? θα με βολευε κατι σε Περιστερι, Κερατσινι, Νικαια, Χαιδαρι αντε Πειραια ή Αιγαλεω. Καποια στιγμη θα βγαλω τα πισω να τα ρυθμισω στην μεγγενη ποιο σκληρα δλδ +360 γιατι τωρα ειναι +180 απο τοτε που τα εβαλα. Και μετα βλεπουμε.
Πριν λιγες μερες με πεταξε μια στροφη με λιγα χλμ που ειχα αλλα το μαζεψα τελικα....βεβαια εκει εχει και αναποδη κλιση.
Μετα την ρυθμιση των μπροστινων ομως δεν εχω προβλημα εκει και με περισσοτερα χλμ.
Θα πω και κατι που εμαθα με ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, δεν λεω να το δοκιμασει καποιος απλα λεω τι εμαθα! ΥΠΟΨΗΝ!
οτι καποια αμορτισερ που ειναι με λαδι μεσα και εχουν χαλασει δλδ θελουν λαδι αλλα τα πεταμε, μπορουν ειτε να ανοιχτουν, ειτε να γινει τρυπα και να πρεσαρουμε μεσα λαδακι υδραυλικου. Ετσι επισκευαζονται προφανως, αν εχουν μονο αυτο το προβλημα, πχ μπορουμε να κανουμε μια τρυπα με τρυπανι βαζουμε λαδι και μετα ανοιγουμε σπειρωμα με κολαουζο πχ Μ8 σπειρωμα και βαζουμε μια βιδα για να κλεισουμε την τρυπα.
Καποιοι το εχουν κανει επιτυχως αυτο.....
εχω τα παλια μου τα kyb AGX μονο τα πισω ειναι χαλασμενα ειδικα αυτο που ειναι το πισω δεξι και μπορει να το δοκιμαζα....ετσι απο περιεργεια περισσοτερο.
Τα εχω κρατησει σε περιπτωση που στειλω τα Koni sport για επισκευη να μη μεινω χωρις αμαξι.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 22-04-16 στις 13:08.
|