Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
καλημερα, αμα παιζει το αμορτισερ μεσα στην βαση ειναι ρουλεμαν ή αμα κανει θορυβο τοτε το αλλαζεις, εμενα ειχε σπασει ενα και εκανε θορυβο το ακους αμα στριβεις βασικα και ακουγεται πανω ψηλα στον θολο.
Ο 2ος λογος ειναι οταν εβαλα την θολομπαρα απο το πολυ σφιξιμο εκοψα την μια βιδα της βασης!!! ετσι η θολομπαρα επιανε μονο σε 1 και το αλλαξα.
Ομως ειπα Imitation ιαπωνικης ειχαν τοτε 35 το ενα τωρα δεν ξερω ποσο ευρω το ενα. Ειναι αυτο στην φωτο.
|
Καλημέρα, θόρυβο δεν έχω παρατηρήσει στον θόλο, αλλά γενικα απο τις αναρτησεις ναι οταν ειναι κρύες και κανουν μεγαλη ομαλη κινηση (πχ σαμαράκι) κάνουν σαν τα παλια κρεβάτια (σούστα)
Θα του πω να τους ριξει μια ματιά γιατι μια φορά πηγαινοντας Λαμία περασα με 120 μια τεράστια λακουβα και γραμμές τρένου κάθετα στον δρόμο και ηταν dukes η φάση εντελώς
Ευχαριστώ ξανα για τις γνωσεις αυτες αν ειχα και τα εργαλεία μπορεί και να τα κατάφερνα (μπορεί...) !
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leoe11
υπολογισε οτι για 4 αμορτισερ kayaba excel g (180e) + 4 βασεις (top mount) kayaba (180e) θες περιπου 350ε μονο αγορα.
αμα δεν εχουν αλλαχθει ποτε οι βασεις και εχει πολλα χλμ το αμαξι (πανω απο 150-170 χιλ.) αλλαξε και βασεις πακετο.
η εργασια ειναι ιδια δεν αλλαζει...μονο αμορτισερ να αλλαξεις παλι το ιδιο θα σε χρεωσει...
υ.γ. kayaba στο εμποριο βρισκεις οτι θες.μεχρι και ελατηρια υπαρχουν...
και ειναι μονοδρομος διοτι οι τιμες της toyota ειναι γεια σας!!!
|
Όντως η τιμες της μαμας σε κάποια θέματα ειναι γεια σας και αντίο!
Προσωπικά για αντικατασταση των 2 αμορτισερ ο μηχανικος μου ειπε 140 με 150 θα μου κοστίσει, οι βάσεις μου ελπίζω να ειναι σε καλη κατασταση ακόμα γιατι εχουν 89.000χλμ και τα προσέχω πολύ (πλην μιας φορά που την αναφέρω παραπάνω) .