ευχαριστώ για την απάντηση σου Θοδωρή, η αλήθεια είναι ότι από θέμα φάρδους προσανατολιζομαι πιο πολύ στο 205 πάρα 215, διότι είναι και ο κομπρεσσορας στη μέση που θέλει μπόλικο

:mam !!!
όποτε το 215 παρόλο που θα φέρει ευστάθεια στο στροφιλικι και θα βάζει ''κάτω'' τα 245 άλογα που θέλω να βγάλω, θα μου αυξήσει μόνιμα την κατανάλωση,παρολη τη μετατροπή σε hybrid transmission, και επίσης θα κανει την καθε μετακίνηση μου ασύμφορη.....
Ψάχνοντας τις διαστάσεις καταλήγω στην 205/50/17,διοτι ειναι κριμα τετοιο ωραιo ζαντικο που το ακριβοπληρωσα 800 γιουρος O.M.G. να στραβωνει με το παραμικρο.....
Aπλα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες.
Όσο αναφορά το ενδεχόμενο να βρίσκει στο φτερό θέλω να πιστεύω οτι επειδή η D2 ρυθμίζεται καθ' ύψος θα ρυθμιστεί ανάλογα έτσι ώστε να μη βρίσκει.
Ευχαριστω και παλι, ετσι και αλλιως συζητηση κανουμε μεχρι την ανοιξη που σκοπευω να τα βαλω, εχουμε καιρο...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από TmNemesis
Για να μην έχεις θέμα με κατανάλωση,κόψιμο ταχύτητας το ιδανικό μέγεθος για σένα (έχοντας αρχική διάσταση 195/60/15) είναι το 205/45/17.
Το 215/50/17 έχει μια απόκλιση σχεδόν 5%, πολύ πάνω από τα όρια.
Το 215/45/17 έχει μια απόκλιση σχεδόν 1,65%, επιτρεπτό όριο.
Το 205/45/17 έχει μια απόκλιση σχεδόν 0,21%, ιδανικότατο.
Τώρα για το στράβωμα ζάντας κτλ είναι άλλο θέμα.
Από εσένα εξαρτάται τι θέλεις, ίδια κατανάλωση, ίδια ταχύτητα, μεγαλύτερη καταπόνηση ζάντας-σινεμπλόκ κτλ...πας σε 205/45 ή σε 215/45.
Αλλού κατανάλωση,αλλού ταχύτητα, μικρότερη καταπόνηση ζάντας-σινεμπλόκ κτλ...πας σε 215/50.
It's up to you!!!
ΥΓ: Δεν έχω ακούσει από κάποιον να έχει βάλει 215/50 το θεωρώ αρκετά ψηλό με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος να βρίσκει (εδώ με το 215/45 πάλι ρισκάρεις στο να βρίσκει).
|