Καλησπέρα! συνεχίζω σε αυτό το θέμα για να μην ανοίγω νέο.
Χτες που πηγα να παρκαρω στο σπιτι με την οπιστεν ακουσα κατι απο μπροστα αριστερα σαν να χτυπανε τενεκεδακια (ελαφρυς ηχος πολυ πριμα οχι μπασος) ή σαν μικρα μπιλακια οπως απο ρουλεμαν.
Αρχικα νομιζα οτι ειναι απο μπιλιοφορο, ή ημιαξονιο ή ρουλεμαν τροχου.
Ειδα πως το κανει πολυ με την οπιστεν αλλα και μπροστα αμα ειμαι με χαμηλες ταχυτητες και πχ 2αρα ή 3η ακουγεται ελαφρως καμια φορα.
Επισης μερικες μερες στην περιοχη των 2-3000rpm ο δεικτης στροφων πηδαγε καπως και το αμαξι εκανε κατι νουμερα πχ σαν να γκαζωνει αποτομα και εναν θορυβο σαν γρρρρρρ για λιγο. Δεν ξερω αν εχει σχεση απλα το αναφερω.
Σημερα πηγα σε εναν φιλο με βουλκανιζατερ και το σηκωσαμε πανω, το βαλαμε μπροστα και οπιστεν (στον αερα), φαινεται οτι ο θορυβος ειναι μεσα στο σασμαν εκει που ειναι το καπακι οπως το κοιτας αριστερα δλδ.
Δεν αποκλειεται ομως να ειναι ο μεσα μπιλιοφορος αυτος δλδ διπλα στο σασμαν (δεξια οπως το κοιταμε).
Αυριο θα παω σε εναν φιλο μηχανικο (αυτος που μου ειχε αλλαξει το σασμαν τοτε που το μοτερ ηταν στο σταρλετ), να το δουμε.
Ακομα εχει το σπασμενο απο το 2Ε-Ε και βαριομουνα να το παρω το Καλοκαιρι στο εξοχικο για πρακτικη εξασκηση, οριστε τωρα.....ειμαι με την απορια τι εχει παθει.
να πω πως δεν αποκλειω βαλβολινες (θα τις δουμε πρωτες) γιατι εχω πολλα χλμ να αλλαξω πανω ισως απο 40000 και χρονια να τις δω.
Επισης του πατερα μου το παλιο αμαξι μια φορα ειχε μεινει απο βλακεια μηχανικου απο αυτες και το σασμαν εκανε καπως ετσι και χειροτερα πολυ! αλλα σε ολες τις ταχυτητες.
Ξεχασα να πω πως αμα παω προς τα πισω χωρις ταχυτητα στο σασμαν δεν κανει κανενα θορυβο.
Εχει κανεις καμια ιδεα τι να ειναι?
οπως βλεπω στα σχεδια τοσο στο 4EFE αλλα και του 4EFTE που εχω εγω και ειναι παρομοια ακριβως εκει που νομιζουμε οτι ακουγεται ο θορυβος εχει ρουλεμαν προφανως των αξονων του σασμαν, βεβαια απο την αλλη αν ηταν αυτο δεν θα το εκανε σε ολες τις ταχυτητες? γιατι μονο με την οπισθεν τοσο πολυ?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 12-11-15 στις 18:59.
|