Καλημέρα, δεν ξέρω τι λέει ο κατασκευαστής σε κάθε μοντέλο ή μάρκα, ξέρω όμως σίγουρα ότι πρέπει να τα αλλάζουμε! το συμπλήρωμα επίσης είναι λάθος, το συμπλήρωμα κανονικά δεν χρειάζεται, μηχανικοί αρκετοί όχι ένας μου έχουν πει πως όσο κατεβαίνει το υγρό στο δοχείο τόσο έχουν φαγωθεί τα τακάκια σου (τα μπροστινά) και όντως όσες φορές το έχω μετρήσει ακριβώς έτσι είναι! παρακολουθώντας τα υγρά ξέρουμε και πόσο έχουν φαγωθεί!!! γιαυτό εγώ ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ΔΕΝ συμπληρώνω! για τα υγρά πότε τα αλλάζουμε μου έχουν πει τα 5-5.1 θέλουν κάθε χρόνο, τα 6 δεν ξέρω μπορεί και 2 χρόνια τέτοια έβαλα πρόσφατα και τα DOT 3-4 μπορεί όπως είπατε κάθε 30.000χλμ κτλ. Πάντως το συμπληρώνω και δεν τα αλλάζω ΠΟΤΕ είναι HUGE mistake!
Προσωπικά όσες φορές άλλαξα υγρά μετά από χρόνια χρήσης οι διαφορές ήταν τεράστιες! μιλώντας για DOT 5.1 και έχοντας και σωληνάκια υψηλής της Goodridge.
Αγόρασα και ένα τέτοιο
http://www.e-getit.gr/ergalia/exaerw...lia-kenoy.html 45 ευρώ το πήρα εγώ και μου έλυσε τα χέρια, εντελώς παιχνιδάκι η αλλαγή αλλά και η εξαέρωση, που αν δεν γίνει σωστά και καλά απλά δεν έχουμε φρένα.....αυτό το να πατάμε τέρμα το πενταλ κτλ καταπονούμε τσάμπα το σύστημα του πενταλ και της αντλίας, το σωστό είναι με το εργαλείο και το πλεονέκτημα ότι δεν θες και 2ο άτομο για την εξαέρωση.
Υπόψην αν ενδιαφέρεται κανείς το πιστόλι δεν είναι πολύ καλής ποιότητας σε αυτά τα φτηνά με 45-65 ευρώ αμα πάμε σε καλή μάρκα και όλο μεταλλικό πχ της Facom δείτε τιμή :
http://www.eidika-ergaleia.gr/eidos.aspx?kod=160
Το υγρο στο δοχειο πρεπει να κατεβαινει οσο ειναι φαγωμενα τα μπροστινα μας τακακια, αν υποθέσουμε οτι οταν αλλάξαμε τακακια μπηκε το υγρο σωστά μεχρι πανω και εγινε σωστη εξαερωση. Αν το υγρο παει ποιο χαμηλα απο οσο φαγωμενα ειναι τα τακακια μας, υπαρχει φοβος διαρροης απο κάπου και μεγάλη επικινδυνοτητα!
Λυπαμαι που το λεω αλλα η γνωμη μου ειναι οτι δεν προτεινουν αλλαγη υγρων επειδη βαριονται να κανουν εξαερωση και επειδη εχω ρωτησει καποιοι δεν εχουν το ειδικο εργαλειο και βαριονται ακομα περισσοτερο την διαδικασια της εξαερωσης.....ετσι αλλαζουν πχ τακακια και τα υγρα δεν τα αλλαζουν, τα τακακια και τις δισκοπλακες μπορεις να τα αλλαξεις χωρις να αδειασεις υγρα. Το ξερω γιατι το εχω κανει πολλες φορες οταν δεν ειχα το εργαλειο, πως θα εκανα εξαερωση χωρις 2ο ατομο??? πλεον σε καθε αλλαγη τακακια θα αλλαζω και τα υγρα.