Tα continental τα φοραει απο την μανα του το ford ka ,μεχρι στιγμης εχουν βγαλει 40000χλμ (με σχετικα προσεχτικη οδηγηση ομως..εξαλλου και το αμαξι ειναι ψοφιο για να ταλαιπωρησει λαστιχα 195/50-15)και ειναι μια χαρα ,πατανε καλα κατω ,εχουν φθαρει φυσιολογικα και δειχνουν σε καλη κατασταση ακομα.Τα michelin ειναι πολυ καλα λαστιχα αλλα φθειρονται ευκολα..πολυ ευκολα απο οσο ξερω και ειναι ευπαθη τα πλαινα τους ..τουλαχιστον παλιοτερα ηταν..Τα φορουσε ο πατερας μου στο avensis και το εχω ακουσει/διαβασει και αλλου.Παρολα αυτα ειναι μαλακο λαστιχο που σου δινει ωραιο κρατημα και φρενα για την κατηγορια του ,ειναι μια χαρα..Τα BF goodrich που σου προτεινα ειναι θυγατρικη της MICHELIN ηταν προμηθευτης λαστιχων στο wrc και το λαστιχο που σου προτεινα ειναι μια καλη επιλογη και αν ψαχτεις στα μαγαζια θα το βρεις γυρω στα 200ευρω λογικα.Αν παρεις το H(δεικτης ταχυτητας max 210km/h) ,το λαστιχο θα ειναι πιο σκληρο-ανθεκτικο αλλα ζεσταινεται πιο αργα δηλαδη μπορει στο ξεκινημα σου να μην εχεις το ιδιο καλη προσφυση και φρεναρισμα οσο με ενα μαλακο λαστιχο..( π.χ το michelin energy) Αν αγορασεις το ιδιο λαστιχο με δεικτη ταχυτητας Τ , σιγουρα θα ζεσταινεται το λαστιχο πιο γρηγορα μιας και που ειναι πιο μαλακο αλλα φυσικα χανει κατι απο την ανθεκτικοτητα του ...Ολα ειναι σχετικα..Στην δικη μου περιπτωση διαλεξα το bf goodrich g grip με δεικτη ταχυτητας Η γιατι το δινουν ποιο φθηνα, επειδη προφανως υπαρχει μεγαλυτερη ζητηση για το πιο μαλακο αντιστοιχο με δεικτη Τ που ειναι πιο ταιριαστο στα αμαξια μας θεωρητικα ...Παρολα αυτα εγω εμεινα πληρως ικανοποιημενος απο την αποδοση τους και την ανθεκτικοτητα τους.Παλιοτερα ειχα πανω τα toyo την φθηνη σειρα οχι τα proxes , ωραιο λαστιχακι αλλα στα 2,5 χρονια ειχαν φθαρει πολυ και ειχαν και βυζια ...Πριν απο αυτα οταν ειχα αγορασει το αμαξι...φορουσε πανω ολοκαινουργια bridgestone potenza το κλασσικο....χαλια λαστιχο...σκετο κουτσουρι ..Δεν φθειροταν σχεδον με τιποτα αλλα χαλια κρατημα ξεραθηκαν κι απο τον ηλιο..τεσπα δεν μου αρεσε καθολου ...και fulda εχω δοκιμασει σε αλλο αυτοκινητο παλι σε 185/60 14 φθηνα και ελεεινα στο φρεναρισμα τουλαχιστον τα παλια...Τα kumho ειναι καλα αλλα φθειρονται... τα Ηankook ειναι μαπα...αλλα εξαρταται τι ζητας εσυ ..εχεις απαιτησεις απο το αμαξι σου? οδηγας ατσαλα , απροσεχτα,οδηγεις σε καλους δρομους συνηθως? Καβαλας πεζοδρομια?Τρεχεις γκαζωνεις??Εγω χρειαζομουν ενα λαστιχο που να αντεχει χωρις να χανει σε προσφυση και χωρις να το πληρωσω χρυσαφι...και ο λαστιχας που ειναι φιλος μου το προτεινε με κλειστα ματια και μεχρι τωρα δεν το εχω μετανοιωσει.Απο κει και περα εγω απλα σου προσφερω τις εμπειριες μου , εσυ μπορεις να αξιοολογησεις καλυτερα και να διαλεξεις με βαση τις αναγκες σου
|