Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-06-14, 21:30
Το avatar του χρήστη tsavman
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: Ε12 2004, 1.x
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 244
tsavman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάτημα θεωρείται ένα φόρτωμα της 4ης (στη δική σου περίπτωση) από περίπου 1.000-1.500 στρ/λεπτό μέχρι τον κόφτη. Συνήθως τα δυναμόμετρα της Αθήνας κάνουν δύο τέτοια συνεχόμενα πατήματα και χρεώνουν περίπου 20-25 ευρώ. Στην επαρχία χρεώνουν ό,τι θέλουν μιας και δεν υπάρχουν πολλά δυναμόμετρα ανά περιοχή. Εδώ στη Πάτρα για παράδειγμα είχα ακούσει και για 50 ευρώ για ένα πάτημα...!!! Εκεί στη Πτολεμαΐδα ή στις γύρω περιοχές ποιον έχετε με δυναμόμετρο; Ο Γιάννης προφανώς εννοεί 100-103 άλογα με δεδομένο ότι έχεις κάνει κάποιες παρεμβάσεις-βελτιώσεις στο μοτέρ σου (φίλτρα, εξάτμιση κ.λπ.) και πάντα με γνώμονα το δυναμόμετρο του ΜΑΙΚΟΝ που βγάζει συνήθως τα άλογα που δηλώνουν οι κατασκευαστές σε μαμά καταστάσεις, δεν είναι δηλαδή αυστηρό.

Πάντως Κώστα, εάν θέλεις να έχεις πραγματική εικόνα για το αποτέλεσμα της βελτίωσης που έκανες, θα πρέπει πρώτα να δυναμομετρήσεις όπως είσαι τώρα πριν τις όποιες βελτιώσεις, να κάνεις μετά τις επεμβάσεις που θες και μετά να ξαναμετρήσεις στο ίδιο δυναμόμετρο. Μόνο έτσι θα ξέρεις τι έκανες πραγματικά, αφού θα συγκρίνεις πραγματικά νούμερα πριν και μετά τις προσθήκες
Αυτή τη στιγμή το μόνο που φοράει το αμάξι επάνω είναι μία φιλτροχοάνη της K&N.
Έχω πάρει ένα τελικό magnaflow, και στο συνεργείο που σκέφτομαι να το περάσω έχει και δυναμόμετρο VAMAG, οπότε σκέφτηκα εφόσον είμαι εκεί να κάνω και ένα πριν/μετά πάτημα. Dukes Racing λέγεται το μέρος, είναι συνεργείο, κάνει και βελτιώσεις και από όλα. Δεν έχω ξαναπάει αλλά γνωρίζω τα παιδιά οπότε λέω να την περάσω εκεί την εξάτμιση.

Το ιδανικό είναι να κάνω 3 πατήματα, πρώτα βάζοντας το φιλτροκούτι με την κανονική εξάτμιση, μετά την K&N με την κανονική εξάτμιση, και τέλος μαζί χοάνη+εξάτμιση.
Βέβαια αν μου πουν για €50/πάτημα, θα τους πω "γεια χαρά".

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από skour Εμφάνιση μηνυμάτων
Και γω 14αρι έχω και έβγαλε στο μαικον 107 άλογα και 14 κιλά ροπή. Με φίλτρο ελευθέρας, μπουζί ιριδίου και μόνιμα 100αρα. Α ξέχασα, έχω και ενα αυτοκόλλητο του club πάνω στη μηχανή που είναι η καλύτερη βελτίωση μέχρι τώρα
Μια χαρά νούμερα είναι αυτά αν είναι αληθινά. Απλά εμένα μου φαίνονται πολύ αισιόδοξα.
Περιμένω κάτι μεταξύ 90-100 στην πράξη.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar Εμφάνιση μηνυμάτων
Κρίμα που δεν εισαι κοντα Αθηνα.
Θα κανονιζαμε να πηγαιναμε μαζι ΜΑΙΚΟΝ.
Με τρωει και εμενα να δω "αν" και "τι" έχω παρει μετα τις τελευταιες αλλαγες.
Άντε, να κάνουμε κανένα dynoday επάνω να ανέβεις αν είναι. Μου χρωστάς και βόλτα!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από TmNemesis Εμφάνιση μηνυμάτων
Κώστα,όπως τα λέει ο Ανδρέας.
Το καλύτερο είναι μέτρημα πριν και μέτρημα μετά ώστε να έχεις ακριβή και σωστή εικόνα.

Καλό δυναμόμετρο έχει και στην Βέροια,εκεί κάναμε μια εκδήλωση και μετρηθήκαμε πολλά ,μας είχε πάρει 20-25 € (δεν θυμάμαι ακριβώς) για 2 ή 3 πατήματα ανάλογα.

Εσύ που σκέφτεσαι να πας?

EDIT: Βρήκα το link, διάβασε αν έχεις όρεξη θα δεις και διαγράμματα...

Έτσι λέω και εγώ να το κάνω, αλλά θα εξαρτηθεί από το κόστος. Μου μπήκαν φιτίλια βασικά γιατί στο συνεργείο που θα μπει η εξάτμιση έχει και δυναμόμετρο και είναι ευκαιρία για μέτρηση πριν/μετά.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Κωστα όπως στα ειπαν τα παιδια!!!
Ότι ειπε ο Αντρεας εννοω για τα αλογα του 14αριου!!!
Ακριβως αυτό ισχυει και για το dyno του ΜΑΙΚΟΝ!!!

Όπως ειπε ο Θοδωρής dyno εχει και στην Βεροια!!!
Φυσικα dyno εχουμε και εδώ στον Βολο με Special price ανα περιπτωση και αμέτρητα πατηματα!!!
Επισης και στην Θεσκη εχει dyno,στα Γιάννενα σιγουρα και στην Κοζανη!!!

Εσυ που θες να πας είναι το θεμα......

Το θεμα είναι οπου και αν πας όπως σου ειπε και ο Αντρεας πατημα ,μαμα και μετα με βελτιωσεις τι θες να δεις!!!ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΤΑ!!!
Δε με βλέπω να το γλιτώνω, εφόσον ο μόνος αξιόπιστος τρόπος μέτρησης είναι στο ίδιο δυναμόμετρο.
Ελπίζω να μη με γδύσουν
Απάντηση με παράθεση