Για εμένα... εφόσον πληρώνω κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας, τους φόρους μου και επιπροσθέτως τα "κερατιάτικα" διόδια που μου επιβάλλουν για τη χρήση του δρόμου, παίζει
τεράστια σημασία το να πηγαίνω γρήγορα, οικονομικά και με πλήρη ασφάλεια στον προορισμό μου, χωρίς "εκπτώσεις", παρά να χάνω ασκόπως και το παραμικρό λεπτό από τη ζωή μου, σταματώντας κάθε 30 km και να κάνω καμάκι στις γκόμενες του αυτ/του στην διπλανή λωρίδα των διοδίων.
Η αφηρημάδα δεν είναι αμελητέα. Χμ...Μήπως ξεχάσαμε κάτι κουφες στούκες στα τσιμεντένια τοιχία των διοδίων? Δεν είπα ότι θα γίνει κάποια τεράστια ζημιά μεταξύ των αυτ/των, αλλά ένας προφυλακτήρας...μπορεί να ακουμπήσει κατά το αυξημένο traffic, όπως γίνεται εντός πόλης στα φανάρια.
Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης - Γερμανία-Ιταλία-Ολλανδία κ.α. - (διορθώστε με...), όταν μπαίνεις στο αυτοκινητόδρομο παίρνεις ένα εισιτήριο και όταν βγαίνεις, το παραδίδεις και πληρώνεις το ανάλογο αντίτιμο, σταματώντας ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Απλά, ωραία και νοικοκυρεμένα... Αυτό πρεσβεύω και επικροτώ! Δεν νομίζω ότι είμαστε πιο έξυπνοι από τους πολίτες των (όπως και να το κάνουμε...) πιο αναπτυγμένων χωρών.
Τέλος, το... αν καις 0,05 λίτρα περισσότερο ή λιγότερο...θα επιθυμούσα να το αφήσω ασχολίαστο για το καλό της συζήτησης και της διάθεσής μας.
Την καλημέρα μου!!