Θέμα: Υγραέριο
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-10-13, 01:14
Το avatar του χρήστη Mad-Man
Mad-Man Offline:
Μικρό Μέλος

Περιοχή: Αθήνα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 207
Mad-Man είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από JL_e10 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πριν μερικες μερες που βρεθηκα στο μαγαζι του Φανη, εγιναν καποιες ρυθμισεις στα μειγματα κι ελεγχος στο συστημα του υγραεριου γενικα, και παρακολουθω την καταναλωση του αυτοκινητου να δω που βρισκομαι. Μαζι με αυτο μου χε πει οτι στον ανεφοδιασμο πρεπει να κοιταζω και την πιεση με την οποια μπαινει το υγραεριο στην δεξαμενη (9,5 με 11,5 ειναι το ιδανικο, οτιδηποτε πιο πανω ή πιο κατω ειναι αερας κοπανιστος) για να ξερω με τι γεμιζω. Εχουμε και λεμε:

εκανα ενα γεμισμα μετα τις ρυθμισεις του Φανη (την Δευτερα που μας περασε), με σκοπο να ξαναγεμισω 2-3 φορες ανα 100 χιλιομετρα για να εχουμε πιο αμεσα μετρο συγκρισης, κι ετσι πηγα βραδυ Πεμπτης και ξαναγεμισα (Νικαια-Παλαιο Φαληρο 2 φορες, και την Τεταρτη ανεβηκα για προβα στο Μαρουσι μεσα απο Αθηνα). Εχω την εντυπωση πως με εκλεψε την πρωτη φορα γιατι οταν γεμιζε η δεξαμενη μου δεν εκανε ενα "γκουπ" και μετα αντε να επαιρνε 10 λεπτα, αλλα ενα συνεχομενο "γκρρρρρ" κι ανεβαζε ανετα! Κι οταν εβαλα μπροστα δεν μου αναψανε και τα 4 λαμπακια κατευθειαν αλλα λιγο πιο μετα (αλλες φορες οταν εχει γεμισει κανονικα, αναβουν και τα 4 με τη μια). Τι σημαινει αυτο? Την πρωτη φορα η πιεση μαλλον ηταν κατω απο το ελαχιστο οριο, αλλα δεν μπορουσα να δω ποσο ακριβως, ενω την δευτερη ηταν στα 10. Στα 107,9 που ειχα γραψει και το trip να λεει 8,5 λιτρα, η αντλια τους στα 8 ευρω που σταματησε (βλεπε "γκουπ") εγραφε 9,42 λιτρα, και μετα βιας πηρε αλλα 10 λεπτα και πηρε 9,54 λιτρα. Στην αρχη πιστευα οτι ειναι καποιο ποσοστο αποκλισης που ισως εχει το trip, αλλα μετα θυμηθηκα οτι ειχα βαλει σε ενα πρατηριο στην Καβαλας -αν θελετε λεω και ποιο ειναι- και μου εκανε ακριβως το ιδιο γκρρρρρ και στην ουσια δεν ειχε γεμισει!
Το ντεπόζιτο του γκαζιού δεν έχει καμία σχέση με αυτό της βενζίνης.
Δηλαδή αυτό που προσπαθείς να κάνεις δεν γίνεται γιατί απλά το ντεπόζιτο κρατάει πίεση μέσα και τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να γεμίσει όταν έχει ήδη αέριο μέσα.
Να φανταστείς ότι γέμισα Αθήνα πήγα Αράχωβα-Πολύδροσο και γενικά πέριξ του Παρνασσού και όταν γύρισα και ξαναγέμισα πήρε 14€ .
Αυτό δεν σημαίνει οτι έκαψε μόνο 14 € αλλά λόγω πίεσης που είχε ήδη μέσα δεν μπόρεσε να γεμίσει παραπάνω.
Αυτό βέβαια δεν ισχύει στην βενζίνη που ότι κάψεις θα ξαναγεμίσεις.....