Πρώτη βλάβη, ακριβώς στα δύο χρόνια που έχω την 12άρα μου.
Πήγα χτες να ανεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού, έκανε ένα κρακ μόλις τερμάτισε και μετά δεν μπορούσα να το κατεβάσω.
Σήμερα, ξεκινώντας για το συνεργείο, το δοκίμασα και κατέβηκε κανονικά, πήγα να το ανεβάσω πάλι και άρχισε να πέφτει.
Πήγα το κοίταξαν και μου έβγαλαν ζημιά στον μηχανισμό. Το μοτέρ δουλεύει κανονικά, αλλά μάλλον κάποια δόντια έχουν φαγωθεί. Μου είπαν επίσης ότι πάει σετ, το καρέ που στηρίζει το παράθυρο μαζί με το μοτέρ.
Ρώτησα για καινούριο αυθεντικό, βγαίνει 350 ευρώ, ιμιτασιόν δεν βρήκα οπότε παρήγγειλα έναν μηχανισμό μεταχειρισμένο με 100 ευρώ. Τρελά ποσά μιλάμε!
Το θέμα είναι ότι υποψιάζομαι πως η ζημιά μπορεί να έγινε γιατί υπήρχε τζόγος στο παράθυρο. Όταν το άνοιγα λίγο, το τζάμι χτυπούσε δεξιά-αριστερά. Ρώτησα και για τσιμούχες παραθύρου, μου είπαν ότι αυθεντικές toyota κοστίζουν 120 ευρώ η μία! Μιλάμε για απλό λάστιχο που έχει 5 ευρώ το μέτρο!
Εφόσον θα γίνει αλλαγή του μηχανισμού, σκέφτομαι να αλλάξω και τις τσιμούχες, και στα δύο εμπρός παράθυρα, ώστε να προστατέψω και του συνοδηγού από αντίστοιχη ζημιά. Υπάρχει καμία λύση για αυτό, γιατί 120+120 ευρώ για δύο λαστιχάκια δεν πρόκειται να τα δώσω.
|