Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt
Γνωμη μου ,τωρα για χειμωνα ειδικα, max 30PSI!!!
Το καλοκαιρι αν θες το πας και 32!!!Το 36 ειναι υπερβολη!!!
Αυτο γενικα οχι για Ε12 και ΤΟΥΟΤΑ!!!!Αλλα ισχυει για ολα τα αμαξια!!!
|
Καταρχάς να πω ότι έχω άζωτο πλέον, οπότε δεν υφίστανται αλλαγές στην πίεση λόγω θερμοκρασιών.
Πριν που είχα 195/60/15 έβαζα 32 PSI που ήταν το συνιστώμενο και μου φαινόταν ότι κοπανούσε λίγο λόγω αυτού, οπότε συνήθως το άφηνα γύρω στα 30 μπρος-πίσω. Τώρα που πήγα σε 205/45/17 ο λαστιχάς μου είπε ότι σε μεγαλύτερη διάσταση βάζουμε μεγαλύτερη πίεση, και μου έβαλε 36 εμπρός και 33 πίσω. Τα'χω μία βδομάδα έτσι και νιώθω ότι κοπανάει πολύ λόγω αυτού του γεγονότος. ΟΚ, περίμενα κοπάνημα λόγω αλλαγής μεγέθους ζάντας από 15'' σε 17'' αλλά θέλω όσον αφορά την πίεση να είμαι σωστός. Αν πχ για αυτή τη διάσταση και το βάρος που καλούνται να σηκώσουν τα λάστιχα χρειάζεται 36PSI το αφήνω ως έχει. Αν μπορώ να χαμηλώσω λίγο, πχ στα 32 θα το κάνω ώστε να βελτιωθεί λίγο το κοπάνημα, αλλά όχι εις βάρος της διάρκειας ζωής του ελαστικού.
Με 45άρι προφίλ αν ρίξω την πίεση στα 32 φοβάμαι ότι θα μαγουλιάζει αρκετά το λάστιχο και θα αρχίσουν να φθείρονται γρήγορα τα πλαϊνά του.
Όποιος γνωρίζει ή έχει εμπειρία από τη συγκεκριμένη κατάσταση, ας πει τη γνώμη του.