Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω? το ιδιο γινεται και στο Auris του αδερφου μου! πχ κανει μια διαδρομη και αλλες φορες το γκαζωνει και αλλες παει πολυ αργα, παει αργα πχ και του λεει 5lt/100xlm αν το γκαζωνει λεει και 7,5! τι καταναλωση εχει δλδ ανα 100χλμ??? μπορει πχ να βγαλει μια φωτο να πει οριστε εχω 5lt/100xlm αυτο θα ειναι η αληθινη??? ΟΧΙ! ειναι στιγμιαια!
εγω μετραω πολυ απλα, αφηνω να παει η βελονα τελευταια γραμμη εκει που αναβει λαμπακι αλλα δεν μενει συνεχεια ανοιχτο, γεμιζω μεχρι το τσακ της αντλιας και μηδενιζω τον μετρητη, τα καταχωρω και στο κινητο. Ετσι λεω πχ εβαλα 37 λιτρα και εκανα 560χλμ π.χ και ξερω τι μου γινεται! Ετσι ολες τις φορες απο το ιδιο βενζιναδικο βαζω περιπου ιδια λιτρα με ελαχιστη αποκλιση, δινω λιγοτερα απο οσα ευρω εδινα σε αλλους γιατι δεν εχει νοθευμενη και δεν κλεβει αυτος αποδεδειγμενα και η καταναλωση μου απο 10 κατι επεσε στο 8 κατι στα 2 τελευταια γεμισματα, επειδη εμενα εξοχικο ομως και κανω αποστασεις ισως να ειναι και απο αυτο, ισως και λογω του υδρογονου που δουλευω μαζι με την βενζινη. Θα το δουμε οταν ξαναπαω Αθηνα με το καλο....και δεν λεω για οικονομικη οδηγηση γιατι θα εβγαζα ακομα λιγοτερα!
οποτε αυτα με τα trip computers ποτέ δεν θα τα καταλάβω....και αφου δεν μπορω δεν καταλαβαινω πως γινεται ξαφνικα καποιος να καιει τοσο λιγο!!! αν μου ελεγες για το υβριδικο AURIS οκ το καταλαβαινω!
|