Καλησπέρα! προς το παρόν φαίνεται να έχω βαλει μονο εγω! μπορεις να δεις φωτος κτλ εδω
http://www.corollaclub.com/forums/sh...=14095&page=22 και δες και τις επομενες σελιδες γιατι είναι πολλές! και εδω
http://www.corollaclub.com/forums/sh...=14095&page=24
Τωρα το εχω βγαλει γιατι εκανα μερικες βλακειες στην εγκατασταση και θελω να κανω κατι μετατροπες.
1. Καταρχην πηρα διαχωριστη για τρακτορα!!! ηταν μεγαλος! ετσι δεν χωρουσε πουθενα και μπηκε στο πισω μερος του μοτερ, εκει ομως κουναγε και εκανε κραδασμους που μεταδίδονταν μεσα στο αμαξωμα! εκτος αυτου ζεσταινοταν περισσοτερο! ετσι μειωσα τις πλακες του απο 11 σε 6 για να μπει μπροστα και χαμηλα στον προφυλακτηρα.
2. Επειδη εκει που εβαλα τα δοχεια απο κατω ήταν το φιλτρο βενζινης για να το αλλαζω χωρις να τα λυνω ολα, εκανα μακρια τα σωληνακια για να τα σηκώνω επανω! αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να μην δουλευουν σωστα τα συγκοινωνουντα δοχεια και του υδρογονου γεμιζε ψηλα, ετσι απο τις ανηφοροκατηφορες και την απουσια υδατοπαγιδας την επαθα. Tωρα άλλαξα θεση στο φιλτρο και πλεον μπορουν τα σωληνακια να εχουν το σωστο μηκος!
3. Επειδη δεν ηξερα οτι το υδρογονο θελει μια συγκεκριμενη ποσοτητα αναλογα τα κυβικα και ΟΧΙ την υποδυναμη που εχουμε δουλευα 13-20Α!!! θελει 0.3 λτ/λεπτο για καθε 1000cc, δεν ειχα θεμα με τα ηλεκτρικα ολα μια χαρα, δεν ζοριζε καθολου το μοτερ παρολο τα πολλα αμπερ και ισα ισα που δουλευε καλυτερα και ποιο οικονομικα, ομως εκανα υδρατμους και υπερθερμανση, ετσι επειδη δεν ειχα υδατοπαγιδα (κατι που εχω παραγγειλει τωρα) περασαν στην τουρμπινα (εισαγωγη αερα) και σε συνδυασμο οτι εχανε λαδια η αντλια του υδραυλικου και ανακατευτηκαν μου εκανε κατι σαν σαπουναδα-ασπριλα σε ολες τις σωληνωσεις μεχρι το i/c! τελικα τα καθαρισα ολα! και αλλαξα και την αντλία. Επρεπε να δουλευω 3.5Α και δουλευα 12-20Α τωρα θα το δουλευω 6Α αφου θα ειναι 6 πλακες απο 11.
Σχετικα με τι ειδα, παρολο τα προβληματα που αναφερα.
1. Αυξηση ροπης-υποδυναμης, οχι τρελα πραγματα αλλα αρκετη διαφορα που με εκανε να θελω το υδρογονο ακομα και αν δεν ειχα ΚΑΜΙΑ διαφορα στην μειωση καταναλωσης! ισως επειδη το δικο μου ειναι turbo να εχει αυτη την διαφορά, δεν ξέρω....
2. Μειωση καταναλωσης χοντρικά γυρω στο 30%, θα ξαναγινουν ακιβεις μετρησεις οταν με το καλο το ξαναβαλω πανω.
3. Μειωση θορυβου κινητηρα, ακομα και εναν θορυβο σαν πυρακια που κανει με την απλη βενζινη αυτο εξαφανιζεται με το υδρογονο μαζι.
4. Μειωση ρυπων ακομα και την μουρη μου πηγαινα στην εξατμιση και εμοιαζε να εχω ανοιξει μια κατσαρολα που βραζω χορτα! απιστευτο....
Τελος για μενα αξιζει με τα 1000, αρκει 1. Να φερουμε εμεις απεξω οτι μπορουμε για να ριξουμε στο μισο την τιμη, εμενα πηγε καπου 400 κατι ευρώ, γιατι εδω αυτα τα συστηματα υδρογονο-οξυγονο χωριστα πανε 800-1000+ ευρώ, και 2ον να γινει σωστη εγκατασταση με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ pwm generator (για να μην μαγειρευουμε ηλεκτρολυτη), διακόπτη on-off, αμπερομετρο, υδατοπαγιδα (για λογους ασφαλειας ή αν το παρακανουμε με τα αμπερς κτλ), αντεπιστροφη βαλβιδα στο δοχειο παροχης νερου-ηλεκτρολύτη, βανα αδειασματος του συστήματος και 3 ξεχωριστα δοχεια (παροχη νερου-ηλεκτρολυτη, υδρογονο και οξυγονο. Οταν ειναι ξεχωριστα τα δοχεια της παροχης δεν ανακατευεται με τα αλλα, και τα 2 αλλα εχουν απο κατω επιστροφη στον διαχωριστη! ετσι δεν μπορουν να γεμιζουν εκτος αν γινει λαθος στην εγκατασταση! Εδω φυσικα αν ειναι να δωσουμε κανα 1000αρι ευρω βαζουμε υγραεριο, αν και φυσικα αργοτερα τπτ δεν με εμποδιζει να εχω και υγραεριο μαζι για επιπλεον μειωση καταναλωσης!
εγω εχω βαλει και ενα wideband της ΑΕΜ (μέτρηση αναλογιας καυσιμου με δικό του ανεξάρτητο λάμδα) να βλεπω τι γινεται με τα μειγματα και αποδειχτηκε σωτηριο και για νοθευμενες βενζινες!
και το βιντεο μου στο youtube με το προηγουμενο setup.
http://www.youtube.com/watch?v=jx7MkTbiqLI