Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-06-12, 08:52
The_Emperor Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Toyota Corolla 2006
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 204
The_Emperor είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aliengoa Εμφάνιση μηνυμάτων
Δυστυχώς έτσι είναι και να μην ξεχνάμε και το 1/3 των ελλήνων που δεν ψήφισαν!!! Είχαν φαίνεται άλλα ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ πράγματα να κάνουν...
Όταν η έννοια "δημοκρατία" ταυτιστεί με τον όρο "αξιοκρατία", τότε θα έχει νόημα η ουσιαστική συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες...Στη νεότερη ελληνική ιστορία δεν έχει υπάρξει ποτέ ουσιαστική δημοκρατία διότι πραγματική δυνατότητα του "εκλέγεσθαι" έχει μονάχα μια οικονομική - κοινωνική ελίτ. Επομένως, μόνο "τύποις" έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα. Καλούμαστε να επιλέξουμε από μετρημένα κουκιά, τα οποία κιόλας είναι συνήθως τα πιο σάπια της κοινωνίας!
Το μη χείρον βέλτιστον λοιπόν;;; Κάνουμε συμβιβασμούς σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας. Εάν η ψήφος είναι ιερή χωράνε κι εδώ συμβιβασμοί;; Δηλαδή να ψηφίσουμε αυτούς που είναι οι "λιγότερο χειρότεροι";;

Προσωπικά μέχρι τώρα - από τα 18 έως τα 35 μου πια - δυστυχώς δεν μπόρεσα σε αυτά τα 17 χρόνια να ψηφίσω κανέναν. Η συνείδησή μου δεν μου το επιτρέπει. Δε θεωρώ ότι κάνω το σωστό, γιατί, αν έκαναν όλοι αυτό που κάνω εγώ, θα οδηγούμασταν σε αδιέξοδο...Απλά, δεν αντέχω το αίσθημα αηδίας που νιώθω κάθε φορά που βλέπω τους "πολιτικούς" και την "πολιτική" τους...Πώς να επιλέξω κάτι αηδιαστικό;; Ίσως, στο μέλλον εμφανιστεί ξανά ένας Βενιζέλος ("Ελευθέριος" φυσικά, όχι ο χοντρός...) και εμπνεύσει όχι μόνο εμένα, αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες...Μέχρι τότε...
Απάντηση με παράθεση