Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diafanh-psyxh
ε τα τελη επειδη ειναι 1800 ειναι ακριβουτσικα.  δεν εχει τελη βρε Νικιφορε.5 ευρω πληρωσα μονο για το χαρτακι αφου ειναι κατω απο 100 οι ρυποι
|
ποιο νουμερο ειναι αυτο που ειναι κατω απο 100???? πες μου οπως το λεει η καρτα καυσαεριων οχι οπως το λενε στις επισημες παρουσιασεις. Πως γινεται να ειναι χαμηλα οι ρυποι οταν δουλευει ο βενζινοκινητηρας? καρτα βγαζεις δλδ δουλευοντας μονο ηλεκτρικα? κανονικα και αυτοι που δουλευουν με υγραεριο δεν εχουν αρκετους ρυπους για να πληρωνουν! θα επρεπε και αυτοι να δινουν 5 ευρω! ακουσα σε αλλες χωρες για ελαφρυνσεις εδω σκασιλα τους μη πω τπτ χειροτερο!
συμφωνα με σελιδα της toyota αναφερει αυτα:
Ασύγκριτη οικονομία
✓ 3,8 λίτρα/100 χλμ, εντός κι εκτός πόλης,
✓ Μηδενική κατανάλωση και μηδενικοί ρύποι σε ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα,
✓ Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
Καθαρότερο περιβάλλον
Κορυφαία περιβαλλοντική συμπεριφορά με 89γρ. CO2 και συνεχή ανακύκλωση ενέργειας.
Οπότε μάλλον εννοεις το διοξειδιο του ανθρακα, το ερωτημα ειναι γιατι στις καρτες καυσαεριων δεν το αναφερει καν σαν μετρηση????
βλεπω στην δικια μου πχ CO (%) δλδ μονοξείδιο του ανθρακα με νουμερο 0.19% στις 2.500rpm, HC (PPm) που ειναι οι υδρογονανθρακες 14 στις 2500rpm και ο λαμδα (αναλογια καυσιμου) 1.032 και τα νουμερα αυτα θα τα ξαναμετρησω συντομα με το υδρογονο και θα πρεπει να εχω καλη μειωση, αυτα τα νουμερα δεν ηταν οτι καλυτερο εχω δει καλυτερα γιατι ηταν καπως κρυο το αμαξι και με μεταλλικο καταλυτη απο 1800αρι αργει να ζεσταινεται!
Επίσης ούτε και στις μετρησεις απο ΚΤΕΟ αναφερονται μετρησεις διοξειδιου του ανθρακα!
Οποτε γιατι αυτοι κρινουν με το διοξειδιο του ανθρακα??? (Co2).
εδω στο κανονικο Auris ή και με πετρελαιο αναφερονται και τα αλλα
http://www.toyota.gr/cars/new_cars/auris/fullspecs.aspx
μπορουμε να μετρησουμε καπως και το CO2? ετσι απο περιεργεια? ξερει κανεις?