Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-05-12, 10:30
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1038
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sotoskap Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο ηλεκτρικός λέβητας είναι δοκιμασμένος από 2 γνωστούς μου.
Και οι 2 μέτρησαν τις κιλοβατώρες που έκαψαν και τις σύγκριναν με το πετρέλαιο που θα έκαιγαν στην τιμή που είχε εκείνη την περίοδο δλδ στα 0,96€/λίτρο.

Το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό. Έκαψαν πολύ λιγότερα χρήματα σε ρεύμα απ ότι αν έκαιγαν πετρέλαιο.
Θα μάθω και τα νούμερα ακριβώς και θα τα γράψω!!

Πάντως το πετρέλαιο έγινε και θα γίνει ακόμα πιο απαγορευτικό (από την νεα σεζόν) αφού θα πωλείται στο 80% της τιμής του κίνησης.

Με τιμή 1,40€/λίτρο λοιπόν, ξέρεις πόσα χρήματα θα χρειάζεται ένα σπίτι για να ζεσταθεί?
Οπως ειπα δεν ξερω τι καταναλωση εχουν οι ηλεκτρικοι λεβητες! πανε με τα τετραγωνικα αν ειδες το φυλλαδιο τουλαχιστον της μαρκας που γνωριζω εγω και ονομαστικα KW, στην καταναλωση εξαρταται απο πολλους παραγοντες οπως την θερμοκρασια που ρυθμιζουμε στον θερμοστατη! για να ειμαστε ποιο σιγουροι αν μπορεις μαθε για τι θερμοκρασια μιλαμε δλδ το εβαζαν 18 βαθμους? 20 ? ποσο, επισης ποσα τετραγωνικα ειναι αυτα τα σπιτια και σαν συνολο τουλαχιστον ποσα σωματα εχουν! αυτο παιζει πολυ σημαντικο ρολο! τωρα ομως και η ΔΕΗ εχει ανεβασει πολυ τα τιμολογια δεν ανεβαινει μονο το πετρελαιο! επισης απο καποιες κιλοβατωρες και πανω καταναλωσης ανεβαζουν και την τιμη της μοναδας τρομερα! το θετικο ειναι πως γλιτωνεις ποσα αλλα πραγματα ομως με τον ηλεκτρικο λεβητα οπως δεξαμενη και καμιναδα! επισης ειναι 100% αθορυβος και πιανει και ελαχιστο χωρο! ετσι και αλλιως ηλεκτρικα ηθελε και παλι και ενας λεβητας πετρελαιου ή αερίου. Εχει πολλα πλεονεκτηματα, αν εβαζα στο εξοχικο θερμανση σιγουρα θα εβαζα ηλεκτρικο λεβητα! θα συνδυαζα και τπτ φωτοβολταικα και καμια ανεμογεννητρια και θα ειμασταν κομπλε!

σορρυ που το γραφω εδω αλλα παω να κανω edit και η μπαρα παει πανω κατω μονη της και δεν μπορω να συμπληρωσω κατι!!!! τι γινεται? γιαυτο γραφω και αλλο μυνημα!
Για πανω απο 100 τετραγωνικα θελει τριφασικο ρευμα οποτε βαλε + μετατροπη κτλ και επισης μιλαμε αναλογα τα τετραγωνικα για 12-14KW ονομαστικης ισχυος! αν οι γνωστοι σου εχουν μικρα σπιτια λογικο να καινε λιγο, με τοσα kw δεν ξερω αν συμφερει για κυριες κατοικιες! εμας οι πελατες παντως οταν ακουγαν τοσα πολλα KW ολοι πηγαιναν σε πετρελαιο!
απο 90 τετραγωνικα και 10KW ειναι τριφασικες στην μαρκα που ειπα. Αν εβαζα στο εξοχικο θα ηθελα μονοφασικο 7,5 KW αρα θα με συμφερε!!!
εγω σπιτι μου βολευτηκα με σομπα keru made in japan!!! μια χαρα στο δωματιο μου για 12 τετραγωνικα! με 6λιτρα βγαζω μια εβδομαδα δλδ 10ευρω.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agapiou : 04-05-12 στις 15:13. Αιτία: Συγχώνευση posts...
Απάντηση με παράθεση