λοιπον, μπορεις να το κανεις και μονος σου αλλα μονο αν πιανει το χερι σου κι εχεις υπομονη....το κοστος δεν θα ειναι μεγαλο κ εξηγω...θα χρειαστεις χρωμα αυτοκινητου σε σπρει, γυαλοχαρτα, γεμιστικο ασταρι για τα πλαστικα μερη, ασταρι χρωματος για τα υπολοιπα κι ενα καλο βερνικι...
1)χρωμα νερου σε σπρει το πληρωσα 15 ευρω το μπουκαλι
2)γυαλοχαρτα βαλε 10 ευρω, νερου και ξερα
3)γεμιστικο ασταρι 10 ευρω
4)ασταρι χρωματος 10 ευρω
5)βερνικι το καλυτερο ειναι στα 25 ευρω
6)χαρτοταινια κ παλιες εφημεριδες
συνολο υλικα 70 ευρω ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!! οι τιμες ειναι για υλικα που προμηθευτηκα εγω και ειναι ενδεικτικες....
αυτο ηταν το ευκολο...
τωρα στο δυσκολο, που λεει ο λογος δηλαδη...
για τα πλαστικα μερη:
1)καθαριζεις καλα την περιοχη
2)ετοιμαζεις την περιοχη με ταινια και εφημεριδες (καλυπτεις την διπλασια επιφανεια περιπου)
3)περνας μ ενα χοντρο γυαλοχαρτο ξηρου τυπου την γρατσουνια να την καθαρισεις
4)σκουπιζεις
5)περνας γεμιστικο ασταρι και περιμενεις να στεγνωσει
6)τριβεις με λεπτο γυαλοχαρτο, οσο το δυνατον λεπτοτερο για να γινει λειο
7)περνας ασταρι χρωματος και περιμενεις να στεγνωσει
8)κι εδω αν μπορεις τριβεις με το πιο λεπτο γυαλοχαρτο νερου
9)περνας το χρωμα
10)αφου στεγνωσει ενα δευτερο χερι
11)αφου στεγνωσει 3 χερια βερνικι...με μεγαλα διαστηματα για να στεγνωσει το ενα στρωμα μετα το αλλο....
τωρα λογικα το το μονο που θα φαινεται θα ειναι μια θαμπαδα εκει που εβαψες η οποια φευγει με μια κρεμα της 3Μ (την λεπτη) και αλοιφαδορο..μπορεις να πας και να στο τριψουν αλλα ολ αυτα αφου εχει στεγνωσει καλα το σημειο
για τα μεταλλικα μερη οπως παραπανω μονο που αν εχεις βαθιες γρατσουνιες αντι για γεμιστικο ασταρι βαζεις σιδηροστοκο τον οποιο με τιποτα δεν τον βρεχεις..μονο με στεγνο γυαλοχαρτο..ξηρου τυπου δηλαδη
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!....αν νομιζεις οτι δεν μπορεις να το κανεις ΜΗΝ το κανεις...η ζημια μετα θα ειναι μεγαλυτερη και ακριβοτερη...
προσωπικα εκανα το φτερο μου κι εγινε παρα πολυ καλο...μονο η θαμπαδα μου εμεινε την οποια και θα βγαλω με αλοιφαδορο...αν θες πρωτα κανε δοκιμη σ ενα κομματι λαμαρινα....βαψτο γρατσουνισε το...ξαναβαψτο, για να δεις πως συμπεριφερονται τα υλικα
|