Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt
Καποια παρανοηση θα εγινε Pilotos δεν εννοει BAR!
Μαλλον τα 3-4 PSI θα ειναι!!!
Γιατι αν ειναι BAR τοτε κατι δεν εχει καταλαβει ο φιλος μας!
Ωστοσο η τουρμπινα ειναι αλλο πραγμα και εχουμε πει τις διαφορες και τα υπερ και τα κατα του τουρμπο VS κομπρεσορα!
Αν θες γραμμικη λειτουργια και να καταλαβαινεις και το lift (οσο αυτο ειναι εφικτο) και δεν εχεις τρελλες απαιτησεις σε αλογα τοτε με 0,4 θα παρεις τα 220-230 αλογα ευκολα και αξιοπιστα!
Απο εκει και περα αυτα ειναι επιλογες του καθενος ,καθαρα υποκειμενικες!!!
|
επειδη ξανα εριξα μια ματια στη σελιδα που ειχα δει για τροχαλιες οντως ειναι psi που αθροιζεις στην ηδη υπαρχουσα τροχαλια του MP62, ενδεικτικα το σαιτ αναφερει:
supercharger pulleys are machined from billet 6061 aluminum and hard anodized black for great looks and a long service life. Fits all Lotus Elise/Exige equipped with the factory MP62 supercharger. Does not fit Elise SC MP45 supercharger. Boost level will vary dependong on your other modifications but generally:
3.2" (81mm) = +1psi
3.1" (79mm) = +2psi
2.9" (74mm) = +3-4psi
Stock pulley size is 3.4" / 86mm
παραδεχομαι το λαθος μου οτι μπερδεψα τα psi με τα BAR.
οστοσο ετσι οπως εχω συλαβει το project στο μυαλο μου,και μπολικα αλογα θα παρω και γραμικοτατα,και ολα θα ειναι μια χαρα.(αν και να πω την αληθεια απογοητευομαι που τελικα τα μπαρ που νομιζα ειναι πι ες αι).
αλλα δε πειραζει,εγω θα τολμησω και οτι γινει.ετσι κ αλλιως ο 2ΖΖ εχει αντοχες και γω προσδοκω να τον εξελιξω με ασφαλεια.
αν σκεφτοθμε οτι τον τσαρτζερ σκπευα να τον βαλω σε 3ΖΖ το να τον φορεσω στον 2ΖΖ για τον οποιο κατασκευαστηκε ο MP62 ειναι πταισμα.