Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Σε θεωρητικό επίπεδο είναι λογικό κάτι τέτοιο να ακούγεται καλό. Επειδή όμως ούτε εγώ αλλά φαντάζομαι και κανένας από εδώ μέσα, δεν έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο, εγώ τουλάχιστον ανατρέχω σε πηγές από το Net. Εκεί λοιπόν όλοι όσοι το έχουν δοκιμάσει ή όσοι γνωρίζουν άτομα που το έχουν δοκιμάσει αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κέρδος αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις απώλεια δύναμης. Και αυτό το δικαιολογούν γιατί ναι μεν κάνουν τη μετακίνηση του lift point προς τα κάτω αλλά δεν μπορούν να βρουν πόσο κάτω θα το πάνε προκειμένου να παραμείνουν οι ίδιες συνθήκες και χαρακτηριστικά στην αλλαγή της λειτουργίας του άγριου εκκεντροφόρου. Η δυσλειτουργία είναι τέτοια που ουσιαστικά εμφανίζεται απώλεια ισχύος. Όλα αυτά δοκιμασμένα σε δυναμόμετρα. Είναι προτιμότερο, λένε, να γίνει χρήση του PFC για να ανέβει ο κόφτης στις 8.600 και να μπορεί ο κινητήρας να παραμένει πιο εύκολα εντός lift στις αλλαγές ταχυτήτων.
Τώρα για το εάν είναι να τα σκάσεις και τα σχετικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση το value for money είναι άθλιο. Χίλιες φορές να δώσεις τα ίδια χρήματα για έναν μεταχ/νο κομπρέσσορα και να έχεις και ουσιαστικό αποτέλεσμα... Γνώμη μου πάντα...
|
Φιλε corollapatra ,σε καταλαβαινω για οτι μου λες.Αν ομως ανατρεξεις σε πολυ παλια ποστ αξιολογων μελων του Newcelica.org ,θα δεις οτι το βελτιστο lift point σε εργοστασιακο κινητηρα ειναι στις 5500 στροφες.Αυτο ειναι και το lift point που χρησιμοποιουν ΟΛΟΙ οι γνωστες για να παρουν τα μεγιστα απο τον κινητηρα,οπως και εγω.Τωρα,αν δε γινει σωστο tuning σε εκεινο το σημειο των στροφων και διατηρησεις τις εργοστασιακες ρυθμισεις VVT,μιγματων και αβανς,ειναι λογικο να εχεις χασιμο!
Πιστευω να με καταλαβαινεις!Αν παλι εχεις αμφιβολια,μπορεις να μου βρεις ενα μελος με PowerFC και να του στειλω ενα χαρτη με lift point στις 5500 στροφες και να μας πει τη διαφορα-και ολα αυτα γιατι παντα μιλαω με αποδειξεις.
^^Και καλο ειναι να εχεις φορεμενα και καποια περιφεριακα,για να πιασουν και τοπο τα λεφτα του εγκεφαλου και προγραμματισμου...
By the way,υπαρχει κανενα σχετικα μαμα κομπρεσσορατο στη Θεσσαλονικη να πατησουμε?Εγω ειμαι ατμοσφαιρικος.